Kłosowo

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
proszę o opinie na temat sali w Kłosowie...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Kłosowo

chodzi Ci o tę dużą salę na około 200 osób :)

Byłam tam na weselu,super sala, tylko jedzenie mieli jak dla mnie za bardzo przyprawione ale to jest chyba kwestia do dogadania, sporo dań było dość ostrych, obsługa ok, fajny klimat :)

ale sala jest przepiękna i duża... prawda ? a ten ogród...mosteczek... pewnie ładne zdjęcia można zrobić ...

wątek Re: pomóżcie wybrać salę :)))

jesli chodzi o Kłosowo zobacz w wątkach:

"wesele w Kłosowie" 26-09-2005 16:0

"duża sala" 13-02-2006 19:24

"wesele - sala na 230 osób" 13-02-2006 12:48

"pani kucharka z Kłosowa" 19-01-2006 18:01

"SALA NA 80 OSÓB" 07-01-2006 15:26

"Sala na około 120 osób" (28-11-2005 17:11

"Sala w Grzybnie" 25-11-2005 16:26

" sala na Kaszubach" 16-11-2005"

"wesele w Kłosowie" 26-10-2005 17:22

"czy ktoś wie coś o ..... " 21-10-2005 16:26

"sala weselna w okolicy " 30-09-2005 12

stary wątek :Re: OBJAZD PO LOKALACH NA WESELE :)...MOIM ZDANIEM...
Autor: Wera25 08-04-2006 17:50 wyślij odpowiedź

A ja polecam salę bankietową w Kłosowie! Bardzo ładna duza sala, szeroki wybór menu (dwie kucharki do wyboru) malowniczo usytuowana - mozna zrobić fajne zdjęcia w pleneże, przy sali duży ogród ze stawem i nad wszystkim czuwa ochrona! Byłam tam kilka razy na weselu i bardzo mi się podoba! a oprócz tej sali to "Orchidea" w Chwaszczynie jest godna polecenia (ładna sala, bardzo dobra obsługa i pokoje do wynajęcia) a dobre jedzonko mają też na sali w Kczewie! :)
A co do sali "Tereska" to na mnie nie zrobiła ona większego wrażenia!

Re: OBJAZD PO LOKALACH NA WESELE :)...MOIM ZDANIEM...
Autor: Jusia* 08-04-2006 18:04 wyślij odpowiedź

Wera25 a masz jakieś namiary na tą salę w Kłosowie i Chwaszczynie? Jeśli tak bardzo bym prosiła - z góry dziękuję i pozdrawiam!

Autor: Wera25 08-04-2006 18:34 wyślij odpowiedź

Mam namiary do Kłosowa: (058) 552-83-97, 0603-61-00-77

Autor: Jusia* 08-04-2006 18:45 wyślij odpowiedź

serdeczne dzięki :-) a nie wiesz czy mają swoją stronkę?

Autor: Wera25 08-04-2006 18:55 wyślij odpowiedź

nie wiem, ale na wizytówce nie podali. Najlepiej po uprzednim telefonie do nich podjechać se tam w jakąś sobotę tak około południa kiedy już wszystko jest gotowe na wesele i obejrzeć! ja polecam!

Autor: Jusia* 08-04-2006 19:37 wyślij odpowiedź

No dobra wiem, że jestem marudna ;-) ale może masz na tej wizytówce adresik? Niedługo planuję taki objazd po lokalach więc zbieram informację!!! także jakbyś mogła coś więcej napisać...

Autor: Wera25 08-04-2006 19:40 wyślij odpowiedź

konkretnego adresu nie mam ale powiedz skąd pojedziesz to postaram ci sie przybliżyć to miejsce

Autor: Jusia* 08-04-2006 21:41 wyślij odpowiedź

Moge jechać z Gdyni albo z Gdańska chociaż chyba lepiej z Gdyni bo to chyba blizej coś mi się wydaje mam nadzieję, że jakoś łatwo tam trafić :-) już z góry dziękuję, za wskazówki i pozdrawiam cieplutko!!!

Autor: kaska_23 09-04-2006 14:10 wyślij odpowiedź

witam ja moge wam polecic sale w Karczmie w Kczewie,byłam tam na kilku imprezach i jest rewelacyjnie,duza sala ,przejrzysta,elegancka,pani szefowa super miła i wszystko mozna z nia ustalic,a sala w Kłosowie tez fajna ja bede miała tam wesele 14 czerwca:)

Autor: Wera25 09-04-2006 14:14 wyślij odpowiedź

Jusia - sala w Kłosowie, jak pojedziesz od Gdyni to na trasie do Żukowa przed Miszewem w prawo odchodzi ulica na Tokary, mijasz Tokary, jedziesz dalej prosto, mijasz Czeczewo i następna wioska to Kłosowo, tam juz zauważysz salę bo jest przy ulicy a jak nie to zapytaj i każdy Ci ją wskaże tam. :)

Autor: Jusia* 09-04-2006 18:00 wyślij odpowiedź

Bardzo dziękuję za informacje!!! Napewno sprawdzę :-) pozdrawiam cieplutko!!!

w Kłosowie jest super:)

jeszcze wątki :

1. "Nocleg koło Kłosowa" 22-02-2006 21:04

2. "do agusiaka" 17-11-2005 18:28

3. "ośrodek bingo w bieszkowicach" 21-11-2005 21:56 (tu na końcu tego wątku jest sporo o sali w Kłosowie )

sorki, że zaśmiecam ale znalazłam jeszcze :):):)
wątek :
4. ODSTĄPIMY SALĘ - 10.06.2006
Autor: O&K 22-02-2006 09:53

5. Re: Holliday inn,Villa Eva , Lukullus
Autor: Oleśka 08-05-2006 22:48

podbijam dla Elcia

ja mam tam wesele 5 sierpnia 2006 :D :D :D

co chcesz wiedzieć na temat tej sali - pytaj może będę mogła ci pomóc

dla Karolla123

mars78 masz juz w klosowie zarezerwowana sale czy dopiero chcesz sie zdecydowac?

annaxxxx to watek sprzed 3 lat juz chyba wszyscy po weselu sa

faktycznie:) nie spojzalam na date he he

sala super tylko nie dajcie sie naciągnąć na panią Krawczyk ona tylko zdziera kase a do jedzenia zero i bez smaku

Hejka natali czy orientujesz się jaki jest koszt wynajęcia takiej sali i czy można mieć swoje kucharki i kelnerki.
Z góry dzięki za info pozdrawiam

witam my rezerwowalismy sale pod koniec 2007 - slub 20.06.2009 i wtedy wynajecie sali to był koszt 3000 zł + oplaty licznikowe. a teraz ile kosztuje to nie mam pojecia- mowię o sali dużej.

ja miałam w kłosowie p. Krawczyk i zdarła mnie mniej niż zapłaciłam za prąd za salę:) a jedzenie mam dalej pomrożone bo bylo go tak duzo... takze jakas bzdura! kuchnia standardowa na tej sali to szwagierka właściciela i szykujcie sie na jedna kawe w ciagu calego wesela... i tyle mam na ten temat do powiedzenia! szkoda, ze to forum nie jest zamkniete dla włścicieli kuchni albo sal, zeby odp byly obiektywne a nie nakierowane na oczernianie konkurencji! troche porazka!!

ja sie zastanawiam nad ta sala, bardzo mi sie podoba :D slyszalam ze jedzenie jest dobre, ~kasia a Ty miałas tą p. Krawczyk i jestes zadowolona? bo tam są 2 kucharki prawda? i można sobie wybrać czy jak to wygląda? Bo na rozmowe sie jeszcze nie umowiłam z właścicielem

ja miałam tam wesele i było naprawde super

my równiez i jesteśmy bardzo zadowoleni :)

sala bardzo piękna miałam okazje być tam w 26 września sala i jej wystrój cudny no i sala posiada nowego kucharza mówie wam ludzie rewelacja jedzenie super obsługa z uśmiecham na twarzy biegała po sali w dodatku wszyscy jednakowo ubrani polecam

mają nowego kucharza, który chętnie uczestniczy na tym forum :) ale to już inna sprawa...

Byłem tam na trzech weselach. Sala jest super, jest duża, pojemna, dobre zaplacze sanitarne. Kuchnia też nic ująć. Ponadto posiada miejsca noclegowe i ciekawie zaaranżowane podwórka, można wyjść odpocząć. Ponadto nie jest przy żadnej drodze głównej.
Gorąco polecam.
A ostatnio jak byłem to widziałem, że jest też nowa trochę mniejsza sala, i więcej miejsc noclegowych. Koszty też są przystępne i wszystko do uzgodnienia. Polecam!!!

Re: Kłosowo - pytani do tych, ktorzy meli wesele w dużej sali

Hej!
Hej!! Właśne szykujemy się do ślubu. Chcemy zrobić wesele w sali w Kłosowie - dużej. Bardzo nam się podoba, a mamy moeć ok. 200 osob. Jeszcze nie podpisaliśmy umowy - i właśnie o umowę chcę spytać tych, którzy już robili tam wesele. Czy też była 1-stronicowa i dość ogólna? Niektórzy radzą, żeby wpisać dokładne danie, załączyć menu, uwzględnić, ile godzin pracują kelnerki, etc. Słowem, każdy istotny szczegoł. A ich umowa jest ogolna. A więc - czy ktoś z was na czymś się naciął? Czy było tak, że coś nie zostało ujęte w umowie i potem były problemy? Jak wam się wspołpracowało z właścicielem? Czy też właściciel jest OK i nie ma żadnych problemow?? Będziemy wam bardzo wdzięczni za odpowiedź, chcemy skorzystać z waszej pomocy! Chcemy podjąć decyzję co do sali w ciągu 1-2 tygodni. Jak możecie, piszcie proszę na kam_kamil@yahoo.com.

Dzięki!
Kamila i Marcin

sala jest cudna :) my ostatnio mielisny rozterki czy nie zmienic sali na jakas blizej Gdanska ze wzgledu na dojazd gosci, ale na szczescie nie zmienilismy zdania i zostajemy przy klosowie :))) nasza data to 30.04.2011r. wiem, ze nie bedziemy zalowac :)

pozdrawiam

I my polecamy, salę, obsługę, ze wszystkimi się można dogadać bez problemu, nie wspominając o tym pysznym jedzeniu......:)

A w kwestii umowy - macie wszystko czarno na bialym, czy jest to umowa ogolna o wynajem sali, nie wspominajaca o obsludze kucharskiej, menu, etc? Zastanawiamy się, czy nie jest to pewne ryzyko, nie majac w reku umowy, ktore opisze wszystkie te kwestie...

Witam,
Ja niedawno mialam slub wlasnie na sali w Klosowie,w tej mniejszej.
Chcialam napisac tu kilka uwag na co zwrocic uwage.
Przy podpisywaniu umowy radze ustalic koszty wszystkiego czyli oplaty za sale,kucharki i obsluge oraz pokoje, bo pozniej sie okaze ze ceny sa wyzsze, bo umowa zawiera tylko wynajem sali (przynajmniej mysmy tak mieli). Takze radze wypisac juz wszystkie koszty na tej umowie.
Kolejna rzecz Parom Mlodym ktore beda mialy wesele w Klosowie,radze wziasc ze soba jakies cukierki ewentualnie alkohol, bo my jadac na sale mielismy okolo 10 bram zrobionych przez samych miejscowych, co moim zdaniem w ogole nie powinno miec miejsca, bo brama jest fajna o ile to znajomi ja zrobia a nie postronne osoby,ale miejscowi juz sa przygotowani na to ze o konkretnej porze jada mlodzi. Slowem pelno dzieciakow i panow czyhajacych na wodke i cukierki.

Oraz ostatni punkt ktory nam sie nie spodobal,a mianowicie ze obsluga sporo produktow po prostu nam pokradla,wiadomo ze teraz trudno dociec co i ile zabrali, bo tego sie nie da policzyc,ani sparwdzic ale nasze czujne Mamy w mig spostrzegly ze jednak czegos tam nie bylo, a zakupy byly zrobione. Takze to jest jedyny minus tej sali.

Generalnie jestesmy zadowoleni z wyboru sali, bo sala jest nowa i przepiekna sama w sobie, nie trzeba jej w ogole stroic.
Jedzenia bylo tyle ze jeszcze nam zostalo na tydzien po weselu no i menu mielismy tak skomponowane zeby kazdy cos znalazl dla siebie. Wszyscy goscie sobie chwalili to miejsce i pyszne jedzenie.
takze na 10 punktow oceniam sale na 9.

kaasik11, mozesz odezwac sie do mnie na priv? kam_kamila@yahoo.com Chodzi o umowę - czy ceny wam wzrosły przed weselem? My też mamy tylko cenę wynajmu sali, a zwykle radzi się, żeby uwzględnić też inne ceny.

Nie chce mi sie wierzyć, że cokolwiek mogło Wam "zginąć", jeśli tak uważacie poproście o płyty z kamer i już..........skoro mieliście tyle jedzenia, to może wszystko panie poprostu "przerobiły"........
Znam innych kilka par, które miały tam wesela i żadna z nich nie ma nic do zarzucenia, ale się powtarzam, bo ja bym tej sali nie zamieniła na żadną inną....

Kamila napisalam Ci maila.

Do Ani:
Aniu ja tez bym nie zamienila tej sali, bo jedzenie pyszne, sala przepiekna,okolica rowniez, maja tez pokoje na miejscu na czym nam bardzo zalezalo.

Duzo jedzenia bylo i zostalo bo mielismy duzo mniej gosci niz bylo zrobionych zakupow.
A napisalam tak jak bylo dla ogolnej informacji, nie mam potrzeby tu zmyslac. Jak ktos chce moge podac szczegoly co poniektorych incydentow, ale na prywatnego maila.
pozdrawiam

Dzięki, maila dostałam :)

kaasik11 ktora mielicie kucharke? kiedy dokladnie mieliscie tam wesele?

a propos kradziezy to troche mi tu cos nie pasuje gdyz na sali sa kamery nawet w kuchni i latwo sprawdzic czy ktos cos faktycznie ukrad. nie majac dowodow nie mozna kogos bezpodstawnie oczerniac. chyba ze to wypowiedz kogos z konkurencji i wcale tam nie mialas wesela. pierwszy raz slysze o kradziezy na tej sali i jakos nie chce mi sie wiezyc bo twoja wypowiedz jest zagmatwana i bez zadnych konkretow. jesli jestes pewna ze cie tam okradli to dlaczego nie sprawdzilas tego na kamerach?

Hej,
Jak juz pisalam wczesniej, jesli zalezy komus na szczegolach chetnie napisze co i jak ale na prywatnego maila.

No widzisz pierwszy raz slyszysz o ''kradziezy'', a u nas to mialo miejsce. Zreszta nie oczerniam tutaj nikogo tylko mowie tak jak bylo u nas. Bezpodstawnie nigdy bym nie napisala takich rzeczy.
A dlaczego nie sprawdze tego na kamerze?Proste nie zalezy mi na zwrocie 2 sloikow kawy, owocow, ciast itd (to sa tylko przyklady). Chodzi mi tylko o to ze niesmak pozostal, a czy ktos mi wierzy czy nie to jest jej/jego indywidualna sprawa.

kasia11 to napisz mi na e-mail konkrety co tam bylo. jaka kucharka i kiedy tam mialas? moj e-mail jest w moim profilu.

Polecam mniejszą salę,jest elegancka.Wszystko jest profesjonalnie przygotowane,obsługa na najwyższym poziomie.
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

a ja w tym roku miałąm wesele 14.08 i bardzo polecam salę w kłosowie, moim zdaniem wszystko było powiedziane przed, zarówno o dodatkowej opłacie za kucharkę (tutaj jest to osobna opłata od sali) i inne sprawy, chętnie odpowiem na pytania zw. z tą salą, ale ją gorąco polecam bo się spisali (mówię o małej sali)

co do bram mieliśmy jedną :) w kłosowie, ale być może dlatego, że byliśmy opóźnieni przez wypadek :) a jeśli o kradzieże to u nas nic podobnego nie miało miejsca, ponadto mają tam kamery więc można poprosić o nagranie...

Mam pytanie?Jesli chodzi o kucharki mozesz podac namiary?Dzieki