Kobiety

Szuuuuuuuuuuuuuuuuuukam Kobiety po 30 !!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Kobiety

kobiety po 30.....sa szalone i bardzo, ale to bardzo napalone........one przeżyły juz wiele, nauczyły sie mnóstwo, a teraz mogą wyczyniać cuda..... nie tylko w łóżku..............................ale zastanawia mnie fakt jak to jest z kobietami 30-letnimi, które nie mają stałego partnera?? bo trzeba przyznać ż eto typowe nioeudacznii życiowe bądx tzw. łatwe panienki........ czy tkaka ma sznsę na życie we dwoje?? zdarza sie rzadko, ze odnajdzie sie królewicz, ale tak rzadko, ze nie chce sie gadać.... co Wy na to??

"bo trzeba przyznać ż eto typowe nioeudacznii życiowe bądx tzw. łatwe panienki" - a co z kobietami, ktore byly zbyt zajete kariera i przez to nie wyszly za maz?

A co z kobietami które nie chcą wychodzić za mąż w ogóle lub na siłe??? Zostawcie ludzi w spokoju...każdy żyje wedlug swojego uznania i nic nam do tego. Napalone 30, kryzys wieku sredniego, panowie po 40 odkrywajacy druga mlodosc itd,itp...dajcie spokój...
Ja to bym otworzyła fundację, żeby tak tym biednym, odbiegającym od standardów osobom (w tym oczywiście kobietom samotnym po 30 - biedactwa) pomóc. Przecież nie można tak żyć, kto to widział, a fuj...

...czasami się po prostu nie udaje i tyle...
...to że masz 30 albo kilka lat więcej,a żyjesz samotnie nie oznacza puszczalstwa czy jakiejś patologii...
...spójrz ile w ogole jest samotnych ludzi i jak rózne sa powody takiej samotności...
...przypuszczalnie to się rozkłada i na płeć- i kobiety i mężczyźni sa samotni, jednym to wstarcza, inni mają znajomych przeciwnej płci, z którymi wychodza od czasu doczasu do kina czy na spacer...
...innych wiąże tylko łóżko albo alimenty...czasqami dzieli śmierć albo czyjaś fałszywa życzliwość...etc.etc...
......tak po prostu się zdarza- życia nie oszukasz...
pozdrawiam

;o)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Justa te samotne z wyboru nie potrzebują Twojego współczucia, zapewniam Cię. A jeśli jesteś taka wrażliwa na niedolę innych, to polecam Ci te biedne dziewczyny, które w obawie przed samotnością powychodziły za mąż asekuracyjnie. Polecam Ci te kobiety, które codziennie budzą się z poczuciem beznadziei, troski o dzieci i zwykły byt dnia codziennego. A szczególnie polecam Ci te, którym Ci wydawało się wspaniali faceci, stworzyli piekło na ziemi. Ten czasami ledwo zauważalny dysonans widoczny lub nie na zewnątrz, to często wierzchołek góry lodowej. Mniemam, że jesteś bardzo młoda i małżeństwo postrzegasz w kontekście udanego związku rodziców i zakochanych par wśród równolatków, a to nie daje Ci prawa do takich uogólnień. Zapewniam Cię, że te samotne rzadko kiedy tak naprawdę są samotne. One są tylko same i to z wyboru i gdyby zrobić ankietę, odsetek nieszczęśliwych w tej grupie nie odstawałby od normy. Może to Cię zdziwi, bo jestem starym facetem i udało mi się uczynić szczęśliwą moją kobietę, ale widzę ile nieszczęść wokół nas wynikających z rutyny,wygodnictwa,lenistwa, bezmyślności i zwykłej głupoty. Życzę Ci żebyś dokonała właściwego wyboru, natomiast na takie oceny masz jeszcze czas. Pozdrawiam.
PS. Mimo, że jestem starym facetem czasami wchodzę na to forum, bo sam mam dwie córki i żeby mieć z nimi dobry kontakt staram się poznać problemy, którymi żyje młodzież, a także język, którym się posługuje. One o tym oczywiście wiedzą i to akceptują i nie ma między nami tematu tabu.

a co zkobietamu, ktore mialy prace i naglowie meza lekarza, ktory w koncu zaczal spedzac dyzury z pielegniarka? To nieudaczniczka? Albo np. dziewczyna, ktora zbliza sie do 30. Miala 2 dluzsze, wazniejsze zwiazki ale jednak sie skonczyly, co s wygaslo? jest nieudaczniczka, ze jest sama? a moze bylaby nieudaczniczka tkwiac w zwiazku, ktory nie daje satysfakcji??

moje przemyslenia biorą sie z rozmów z facetami....koło 30-stki......twierdza oni mianowicie, ze jak poznają taka panienkę przed 30-stką to często jest to zrzędliwa "stara" juz panna bądx kobieta, która na pierwszej randce potrafi wskoczyć do łóżka.......te kobiety nie mają stałego partnera, (niekoniecznie męża), bo nikt nie chce sie wiązać z taką, która wciaż narzeka lub puszczalska...każdy kto szuka miłości, szuka normalnej miłości......i nie mówie tu o tych paniach, które robią karierę czy przeżyły już coś strasznego z męzczyznami.....a nawet one kiedyś zapragną, by był ten jedyny na dobre i na złe.....ale czy nie obudza sie za późno......każdy potrzebuje wsparcia, a jakie ono bedzie zależy od ludzi, którzy stworzą zwiazek...miłość podobno zwycieża wszystko...i oby to było lekarstwo na bolączki dnia dzisiejszego:-)

Droga Justo, Jeżeli swoje przemyślenia opierasz na podstawie rozmów z facetami koło 30-stki to ja tego przez wrodzoną delikatność nie skomentuję. Zastanów się jednak, czy oni nie mówią tego co chciałabyś usłyszeć? A może zapytaj ich dlaczego oni są sami? Może spóźnili się na ten pociąg? A może jeszcze nie dorośli do życiowych wyzwań i wolą kreować się na tych wspaniałych i ciągle poszukujących godnych partnerek życiowych. Jednocześnie fakt, że w międzyczasie zaliczają co się da i te 20-stki i te 30-stki zupełnie nie przeszkadza im w głoszeniu półprawd maskujących ich niedojrzałość. Żeby wszystko było jasne mówimy o niewielkiej w sumie grupie zarówno po stronie kobiet jak i mężczyzn, bo wiekszość młodych ludzi potrafi stawić czoła życiu razem i zgodnie co mnie zresztą buduje, gdyż generalnie uważam instytucję małżeństwa za najlepszy sposób na życie i na wychowanie kolejnego pokolenia.

popieram,

Też popieram pana "from"!!! Podoba mi się to co napisał! Mądrze.

Faceci koło 30-tki poszukują miłości, ale niestety często napotykają na przypadki, które im nie odpowiadaja, bo np. sa po przejsciach i trudno przekonać sie do takiej kobiety, nawet jakby była ona niesamowitą gwiazdeczką........osobiście jestem jak najbardziej za instytucją małzeństwa, ale najpierw trzeba znaleźć osobe, z którą chcesz sie zwiazać na zawsze...czy w wypadkach wymienionych przeze mnie warto pakowac sie w zwiazek, który po roku rozleci sie...... jestem za tym by wszyscy byli szczęśliwi, ale przeciez to szczście zależy głównie od nas...ja jestem w bardzo dobrej i unormowanej sytuacji jeśłi chodzi o związek dwóch osób przeciwnej płci, wiec nie ma na co narzekac....to tylko niektórzy chłopcy nie potrafią zwiazać sie z określoną osobą i z góry ją przekeślają.... zauważa się ponadto, ze faceci koło czy po 30-stce to normalka że sa sami, aczkolwiek szukają tej jednej jedynej.......z kobietami w tym wieku jest juz gorzej.....zaczynają nasiakać staropańieństwem, a wyplątanie sie z tego nie jest łatwe....stąd nie dziwi stosunek co niektórych facetów do takich kobiet...... życzę jednak wszytkim przejrzenia na oczy...nie każdy zyje w bajce:-)

Sama jestem dobrze po 30-tce. I niestety w dużej części muszę się zgodzić z justą ... w większości to napalone dupodajki ... wskakujące do łóżka... na siłe szukają stałego partnera, a znajdują z reguły tylko chwilowe miłostki bo facet przy zrowych zmysłach tylko taką wykorzysta i nie chce sie wiązać z taką ..

Inne tematy z forum

Moja Żona nie chce sie ze mną kochać (294 odpowiedzi)

I nie pomaga już nic ... Rozmowy były , prośby były a błagać nie chcę. Co z kobietą moją jest nie...

Boks- dla kobiet???? (38 odpowiedzi)

Ostatnio mój znajomy powiedział, żebym się lepiej zapisała na taniec, niż waliła w worek...

Co myslicie na temat poligamii? (27 odpowiedzi)

W koncu czlowiek z natury jest poligamista, a monogamie wymyslile niektore religie... Jakie sa...