Kobiety z rakiem szyjki macicy

Mam 27 lat . Od pół roku choruje na nowotwór złośliwy szyjki macicy. Mam za sobą chemioterapię radioterapię i jeden zabieg Brachyterapia. Czekam na kolejny zabieg Brachyterapia. Lecz od prawie dwóch tygodni w Akademii jest zepsuty sprzęt. Obecnie mam zapalenie oskrzeli. Chciała bym abyście napisały wasze przejścia i .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Kobiety z rakiem szyjki macicy

Moja mama leczyła się w Centrum Onkologii w Bydgoszczy. Bardzo dobry szpital i świetni specjaliści. Ludzie do nich zjeżdżają się z całej Polski

Jak dowiedzialas sie o tym przez przypadek? Napewno musi byc ci ciezko jestes młodziutka ja mam tyle lat co ty i szczerze omijam lekarzy szerokim łukiem boje sie... Jestes mama? Ja mam córkę. Zycze ci powrotu do zdrowia i zeby teb etap pozostal tylko historia

Głowa do góry.Moja szwagierka miała to samo .Operacja na Klinicznej ,leczenie w Akademii Medycznej.,Trzeci rok po operacji ,jest dobrze,nadal jest pod kontrolą A.M. j.To wszystko jest bardzo trudne,ale uwierz że można pokonać tą chorobę.W Swissmedzie na Morenie przyjmuje prof.Jassem warto wybrać się do niego na konsultację /z wynikami badań i historią choroby,wszystko Ci wyjaśni.Warto też skorzystać z porady psychologa W tej chorobie trzeba bardzo pilnować wyników szczególnie płytek krwi,morfologi. W razie jakichkolwiek bólów ,osłabienia natychmiast do lekarza na konsultacje.
Życzę zdrowia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziękuję za wsparcie .

Jestem na etapie 3b. Nieoperacyjnie .
Chemioterapia 2 .
Radioterapia 28 trakcji
2 zabiegi barachyterapii

AM Oceniam na 3 .

Mało informacji o stanie choroby , brak wypisu z września.. wyszłam ze szpitala 30.10 byłam na kontroli 9.11 lekarz na tym etapie powiedział że zakończył leczenie , żadnych informacji czy jest lepiej czy też nie kolejna kontrola za 3 miesiące i tk nw kiedy ... . guz nadal jest . Wyszłam wściekła .

Od 30.10 bolało mnie w prawym boku ropiło się do dziś śpię na podkładach . Wkurzyłam się i pojechałam do AM zabrałam dokumenty i w końcu po awanturze wypis z września , to wstyd żeby do listopada nie było wypisu . Powiedziałam że boli mnie w prawym boku. Zgdziłam się wejść na fotel ginekologiczny . Nie uwierzycie co lekarz wyjął z szyjki macicy .... gazik który był w szyjce od 28.10 do 21.11 to była przyczyna ropienia się bólu brzucha . Sprawę poruszę 28.11 muszę wstawić się na kontrole . Mam teraz antybiotyk i leki przeciw grzybiczne . Takie niedbalstwo tylko w AM . Inny lekarz dał skierowanie na TK...a poprzedni nie widział problemu gdy mówiłam że po chemioterapii mam problemy z pamięcią ... Na oddziale ubogie jedzenia np. śniadanie 3 kawałki chleba 2.5 plasterka wędliny i herbata kawałeczek masła ... to jak my rakowcy mamy zbierać siły ?? Panie pielęgniarki są kochane :) Obsługa radioterapii szkoda pisać .

Karolina, trzymaj się dzielnie. Wysyłam Ci uśmiech i dobrą energię. Trzymam kciuki.

Może pójdź prywatnie na wizytę do onkologa, żeby wytłumaczył Ci jakie są dla Ciebie opcje leczenia? Albo powiedz swojemu onkologowi z AM, że prosisz, żeby poświęcił Ci 20 minut, żeby omówić leczenie. Nie może Ci odmówić i poczuje, że jesteś z tych pacjentek, które są zainteresowane. Z doświadczenia wiem, że część pacjentów nie chce wiedzieć...

Dobrym ginekologiem onkologiem jest pan Dudziak. Przyjmuje w Endomedzie w Gdańsku.

Dziękuję za pomoc i wsparcie :))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

wspaniały lekarz,to on operował moją szwagierkę, polecam
Jarosław Dębniak
Dr n. med. - Ginekolog położnik - specjalista II stopnia

przyjmuje tu

http://www.victoriaclinic.pl/zespoacute322.html

Inne tematy z forum

Mój mąż ma problemy ze wzwodem (7 odpowiedzi)

Mam prośbę.Mój mąż ma problemy ze wzwodem. O dwóch lat chociaż teraz jest coraz gorzej bo o ile...

orgasm control wipes (4 odpowiedzi)

- Czy może któryś z forumowiczów już stosował taki specyfik ? - Czy to naprawdę wydłuża wytrysk...

Jakie afrodyzjaki polecicie? (4 odpowiedzi)

Mianowicie zbliża sie rocznica ślubu moja i żony. Planuę specjalinie to jakoś przygotowac (...