Kodeks Karny

W art.189, par.1 jest napisane: ,,Kto pozbawia człowieka wolności, podlega karze pozbawienia wolności." Tak sobie myślę. To dlaczego sędziowie nie są ukarani pozbawieniem wolności, skoro pozbawiają wolności człowiekowi, który gdzieś tam kogoś pozbawił wolności. Albo ja tego nie rozumiem, albo to jest tak, jakby powiedzieć, że masło jest maślane bo pochodzi z masła. Takich artykułów w kodeksie karnym jest wiele. Ci, którzy dyskutowali nad ustawą o karalności, widocznie nie byli za mądrzy, skoro takie głupoty wprowadzili w życie jako prawo obowiązujące. I jak tu ufać ustawom?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

jakby to powiedzieć...ty tego nie rozumiesz

Re: Kodeks Karny

Native, nic nie jest tak pożywne i odżywcze dla ludzkich zwojów mózgowych, nic nie skłania do myślenia bardziej niż absurd w dziedzinie logiki. Wyciągnąłeś poza nieufnością wobec prawodastwa jakieś inne wnioski?

Inne tematy z forum

Muza musi grać. (2541 odpowiedzi)

:) Dobrze jest jak gra, (co by nie zabrzmiał tytuł wątku zbyt autorytatywnie)....

Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co? (699 odpowiedzi)

Przez roku czasu wraz z żoną uczęszczałem do domu modlitwy wspólnoty Koinonia Jan Chrzciciel z...

Jakie ciekawe gadżety do biura podróży (8 odpowiedzi)

Witam, Planuje zakup nowej partii gadżetów dla klientów Biura Podrózy. Specjalizujemy sie w...