Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co?

Przez roku czasu wraz z żoną uczęszczałem do domu modlitwy wspólnoty Koinonia Jan Chrzciciel z Bojana. Zapowiadało się całkiem dobrze do czasu, kiedy żonie zaproponowali wstąpienie do wspólnoty ja zaś odmówiłem przystąpienia i płacenia narzucanych haraczy określanych, jako "daniny". Wstąpienie do wspólnoty wiązało się z podpisaniem deklaracji posłuszeństwa oraz odprowadzaniem dziesięciny, byłem świadkiem płacenia jałmużny dla kościelnego asystenta i od tego czasu wydawało mi się dziwne i podejrzane. Przechodziłem wewnętrzne rozterki, ale fakty mówiły same za siebie. Ostatecznie widziałem, co zrobili z moją żoną, która porzuciła dom i dzieci. Wyprowadziła się z domu i zamieszkała w siedzibie tej destrukcyjnej w mojej ocenie wspólnoty zrywając całkowicie kontakt z rodziną. Starałem się dotrzeć do żony, ale zagrożono mi sądem.
Chętnie poznam ludzi poszkodowanych przez tą organizację po to żeby otworzyć otwartą dyskusję i wymianę doświadczeń, czym tak naprawdę jest ta wspólnota, co o niej wiecie i co o niej myślicie i jakie macie doświadczenia związane z Koinonia Jan Chrzciciel. Prosiłbym o merytoryczną spokojną i wywarzona dyskusje z poszanowaniem słowa i zasad prywatności oraz nie używania języka nienawiści.
popieram tę opinię 64 nie zgadzam się z tą opinią 5

Pan Jan ma problem, bez wątpienia. A co jest żródłem tego problemu ? Otumanienie religią.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Pomijając takie " drobnostki" jak to, że nie rozróżniasz Prawdy od fałszu czyli Kościoła Syna Jahwe od zwodniczych nauk demonów propagowanych poprzez przeróżne religie - na świecie istnieje około 30.000 "Religii" z czego około 20.000 to są wyznania tzw protestanckie.

Nie widzisz także, że ów człowiek ma problem, jeśli nie przekona żony, że trafiła w miejsce niekoniecznie miłe Bogu to może utracić ją i swoją rodzinę a ponadto i inni pewnie mają lub będą mieli podobne problemy.

Wiedz także, ze wiara nie jest sprawą wszystkich a tylko Wybranych - Jan 1:12-13 - dla świata jest wręcz głupotą.

Jak napisano? - " Albowiem spodobało się Bogu zbawić co niektórych za pomocą głoszenia głupiej Ewangelii..." i dalej: " a jeśli nawet nasza Ewangelia czyli Dobra Nowina / Dobra Nowina o Królestwie Boga - Księga Daniela 2:44/to jest ona głupotą dla tych którzy GINĄ..."
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gdy rozum śpi (albo coś z nim nie tak) budzą się upiory. Powyższe.wpisy.obu Panów cechuje silne zaupiorzenie. Co z ludżmi robi religia....
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jeśli jest tak jak napisałeś to niewiele mają oni wspólnego z Drogą Pańską.

Powinieneś to wytłumaczyć żonie na podstawie Biblii, m.in mąż jest głową żony, nie "jakiś tam brat" itd

Ponadto stale się módl i w tej sprawie, tylko do Ojca i tylko poprzez Syna.

Diabeł za główny cel obiera rozbicie rodzin, zwłaszcza tych rodzin, "które interesują się Biblią".
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Maszynka to mało powiedziane to cały systwem fanatyków którzy dla własnego interesu rozdepczą każdą wartość która nie jest zgodna z dobrą nowiną której jak im się wydaje są nosicielami. Są nosicielami zarażliwej choroby jaką jest Religioholizm w najgorszym wydaniu. Choroba ta niszczy całe rodziny deprawuje i pozbawia emapatii. Osoba nieposiadająca tej umiejętności jest ślepa emocjonalnie i nie potrafi ocenić ani dostrzec stanów emocjonalnych innych ludzi. Jest wiele przykładów takich jak porzucenie rodziny dzieci dla obiecanego przez sektę zbawienia. Jestem Ciekaw jakie bedzie rozczarowanie oraz osobisty dramat kiedy w końcu prawda odsłoni złudzenie jakiemu zostały poddane ofiary.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

jaq ? Zaś twoja rola nie zmienna i w swej natury przekonaniui stoi na straży nieuczciwoći tych co za uczciwych się uważają. Boli cię słowo prawdy czy może prawdy jesteś wrogiem a może zdobywasz sprawności do osiągnięcia wiekszej doskonałości. Jaq= wojowniku kłamstwa strażniku koinonii wierny sługo to za mało sprzedaj się cały w drodze do upragnionej złudnej chwały.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Panie Janie, koinonia to maszynka do dojenia ludzi o słabej psychice z kasy i tyle w temacie. Możemy sobie dorabiać do tego tysiące teorii i toczyć godzinne dyskusje. Jednak u źródła znajdziemy i tak żerowanie na ludzkich słabościach.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pan Janek z Bojana przechodzi traumę i niczym masochista powraca do tematu w którym to opisał.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Każdy wierzy w to co chcę. Naukę, pieniądze, wiedzę czy religię. Narzucanie swoich poglądów w każdym przypadku jest śmieszne.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zapraszam do dyskusji tematem watku jest > Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie Co?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mistrz często zwykł mówić, że jedynie Milczenie prowadzi do
przemiany człowieka.
Nie można jednak było wydobyć z niego, czym jest owo Milczenie.
Pytany o to, uśmiechał się, a następnie kładł palec na ustach, co
tylko wzmagało zamęt w głowach uczniów.
Pewnego dnia jednak nastąpił przełom, gdy ktoś zapytał:
- A jak można dojść do tego Milczenia, o którym mówisz?
Mistrz powiedział coś tak prostego, że uczniowie wpatrzyli się
uważnie w jego twarz, czy przypadkiem nie żartuje. Nie żartował.
Powiedział im:
- Gdziekolwiek jesteście - patrzcie, choć byście sądzili, że nie
ma niczego do zobaczenia.
I słuchajcie - kiedy wszystko wydaje się spokojne.
istrz często zwykł mówić, że jedynie Milczenie prowadzi do
przemiany człowieka.
Nie można jednak było wydobyć z niego, czym jest owo Milczenie.
Pytany o to, uśmiechał się, a następnie kładł palec na ustach, co
tylko wzmagało zamęt w głowach uczniów.
Pewnego dnia jednak nastąpił przełom, gdy ktoś zapytał:
- A jak można dojść do tego Milczenia, o którym mówisz?
Mistrz powiedział coś tak prostego, że uczniowie wpatrzyli się
uważnie w jego twarz, czy przypadkiem nie żartuje. Nie żartował.
Powiedział im:
- Gdziekolwiek jesteście - patrzcie, choć byście sądzili, że nie
ma niczego do zobaczenia.
I słuchajcie - kiedy wszystko wydaje się spokojne

https://info.wiara.pl/doc/259817.Wspolnota-czy-na-pewno-katolicka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mate0 chapeau bas!

Raz jeszcze przypomnę co jest tematem wątku> Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co? Słowami Alberta Einstina chcę zakończyć tą potyczkę na poglądy religijne, które powinny stać się tematem całkiem osobnego wątku.
Wybitne umysły są zawsze gwałtownie atakowane przez miernoty, którym trudno pojąć, że ktoś może odmówić ślepego hołdowania panującym przesądom, decydując się w zamian na odważne i uczciwe głoszenie własnych poglądów

koba. Sam fakt, że w coś wierzysz, nie czyni tego prawdziwym.Co do reszty zgoda.Pozdrawiam.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dziękuję tr. Zmontuję z tych 4 sekund, wersję 4godzinną ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Proszę zostać. Nalegam. Pierwsze "słyszę" :) o tej Koi...coś tam (marketingowo porażka) i z zainteresowaniem śledzę wątek.
Zgadzam się w zupełności, z wieloma wnioskami, jakie tutaj zostały przedstawione.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Znaczy... podobno trolinkujemu jakieś lokalne forum z Bojana, a nie tylko hp. Może się wbijemy na jakieś wesele. Póki co, to idę pod ten prysznic i thx za ewakuacjĄ

https://www.youtube.com/watch?v=8xYtkJO22W8
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

Żegnając się z Państwem. Dotyczy szczególnie Prywatnego Stowarzyszenia Ewangelizacyjnego Koinonia Jan Chrzciciel z Bojana,kleru katolickiego z Bojana ,Kielna ,Chwaszczyna i dalej(wszędzie to samo) oraz wszelkiej maści fanatyków.
To nie moje dlatego będzie w cudzysłowie.
"To w co wierzysz nie jest problemem.Twoja ideologia czy religia nie są problemami.Problem jest wtedy gdy każesz mi wierzyć w to co Ty a ja nie chcę.Problem jest wtedy gdy mówisz że jestem złym człowiekiem bo nie wierzę w to co Ty.Problem jest wtedy gdy Twoja ideologia lub religia narzuca mi swoje racje za pomocą terroru administracyjno państwowego.Możemy żyć w pokoju obok siebie i nie musimy ewangelizować na siłę.każda ideologia lub religia zakłada że wszyscy muszą zacząć ją wyznawać.Ale świat tak nie działa i nigdy nie będzie tak działał.Jest tysiące ideologii i religii na Ziemi.Każda uważa się za prawdziwą.Każda uważa też że inne są fałszywe.Gdzie jest więc prawda i dlaczego uważasz że to to Ty posiadłeś tę prawdę?"
https://pl.wikipedia.org/wiki/Przemoc_symboliczna

Jesteś chodzącym ideałem, dopóki nie wpadniesz w szał pisania, nie na temat.
http://www.youtube.com/watch?v=bL7_erzhtRQ
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Izabell, dla Ciebie zawsze:

https://www.youtube.com/watch?v=R5wTQPlHHL4
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum

Ankieta do pracy dyplomowej (4 odpowiedzi)

Dzień dobry, prowadzę badania na temat zagrożenia przestępczością kradzieży i kradzieży z...

Muza musi grać. (2452 odpowiedzi)

:) Dobrze jest jak gra, (co by nie zabrzmiał tytuł wątku zbyt autorytatywnie)....

Biżuteria jako prezent? (40 odpowiedzi)

Hej, szukam prezentu dla koleżanki i widziałam ostatnio w sieci firmę, która robi dość unikatową...