Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co?

Przez roku czasu wraz z żoną uczęszczałem do domu modlitwy wspólnoty Koinonia Jan Chrzciciel z Bojana. Zapowiadało się całkiem dobrze do czasu, kiedy żonie zaproponowali wstąpienie do wspólnoty ja zaś odmówiłem przystąpienia i płacenia narzucanych haraczy określanych, jako "daniny". Wstąpienie do wspólnoty wiązało się z podpisaniem deklaracji posłuszeństwa oraz odprowadzaniem dziesięciny, byłem świadkiem płacenia jałmużny dla kościelnego asystenta i od tego czasu wydawało mi się dziwne i podejrzane. Przechodziłem wewnętrzne rozterki, ale fakty mówiły same za siebie. Ostatecznie widziałem, co zrobili z moją żoną, która porzuciła dom i dzieci. Wyprowadziła się z domu i zamieszkała w siedzibie tej destrukcyjnej w mojej ocenie wspólnoty zrywając całkowicie kontakt z rodziną. Starałem się dotrzeć do żony, ale zagrożono mi sądem.
Chętnie poznam ludzi poszkodowanych przez tą organizację po to żeby otworzyć otwartą dyskusję i wymianę doświadczeń, czym tak naprawdę jest ta wspólnota, co o niej wiecie i co o niej myślicie i jakie macie doświadczenia związane z Koinonia Jan Chrzciciel. Prosiłbym o merytoryczną spokojną i wywarzona dyskusje z poszanowaniem słowa i zasad prywatności oraz nie używania języka nienawiści.
popieram tę opinię 61 nie zgadzam się z tą opinią 5

~jaq Wiesz co chłopie Tobie szkoła przemianu umysłu według Koinonii równa namieszała w głowie ale co tam im więcej ujadania tym lepiej. Uderz w stół a norzyce się odezwą. Kto wie może za swoją rolę dostąpisz wiecznej, no właśnie Czego??? Żołnierzu Koinonii taką masz niechlubną rolę. Na przyszłość czytaj ze zrozumieniem i proszę o argumenty.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

A na jakim etapie "zbawienia" jesteś Ty, który nie dopuszcza głosu krytyki głoszonych przez Ciebie frazesów, zgłaszając mój wpis do usunięcia ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Coś mi się wydaje że Pan jan70 z Banina jest jednym z tych, ( np Salamon) którzy szukają nowych naiwnych, podatnych na wciskanie kitu o chlebie z nieba i wiecznym zbawieniu. Pod pretekstem krytyki przestępczej działalności jakiś Ko Onanistów, próbuje w zakamuflowany sposób przygarnąć do swojej racji, nachalnie lansując ( wielokrotnie) link do strony "chleb z nieba" . Oczywiście jest to nie zamierzone.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

A ponadto Sziwa nie jest sybolem życia tylko symbolem wielowymiarowym, jednakże dużo bardiej chaosu i zniszczenia niż życia. Zatem znowu kłamstwo.
I wreszcie zaczepianie mnie jest gigantyczną pomyłką z Twoje strony. Bo ja naprawdę nie widzę powodu, dla którego miałbym być w defensywie wobec chamskich, nienawistnych agresorów. Swoich kumpli z Faktów i Mitów, albo Sokuz z buraka mozesz obsztorcowywać i żądać od nich dowodów na cokolwiek. Do Twoich fetyszów pedofilskich i do czego z kolegami potrzebujecie wytrysk też się nie wtrącam i nie zamierzam ich komentować.
Powtarzam Ci ze prawdopodobieństwo losowego powstania cząsteczki DNA na skutek losowego łączenia aminokwasów jest równe 0, a następnie liczba zer jak stąd do księżyca i na końcu jedynka. A najpierw trzeba założyć, że aminokwasy jakoś losowo z niczego powstały. Jeśli uważasz, ze szympans nawalając przez milion lat w klawiaturę laptopa w końcu utworzy sonet Szekspira, to dla mnie jest to ciemnota. I jest to moja opinia, na którą nie muszę przytaczać żadnych dowodów.
Jeszcze się biję z mysłami, czy w ogóle cokolwiek przytaczać. Ok, znaj serce. Książka Stephena C. Meyera: Signature in the Cell. DNA and the Evidence for Intelligent Design, Harper One, New York 2009 .Tu masz wyliczenia.
A przy okazji zastanó się ile trwa ewolucja człowieka. Bo zdaje sie że wierzysz że najpierw tak z niczego rozwinęły się dinozaury, a potem na maleńskiej Ziemi cały proces ropoczął się od nowa i z bakterii wyewoluował człowiek. To się tak bardzo kupy nie trzyma, że czasem nawet rozumiem frustrację i agresję. Bez odbioru. Miłego dnia
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie klam, ateista, nie klam. Nigdy materia nieozywiona nie dala poczatku zyciu. Nie lzyj. Pokaz jakis dokument z ta teoria o pedofilii, jakies zrodlo, a jak nie to odszczekaj. To co napisales to agresywny belkot wykluczajacy rozmowe. Wszystko juz bylo. To jest retoryka Urbana i mrocznych czasow stalinizmu. Sam widzisz, ze nie ma nic nowoczesnego w agresywnym ateizmie i wszystko co tworzysz jest stare i skompromitowane
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

~jaq Odszukaj się gdzie jesteś na którym etapie w poniższym artykule daj sobie odpowiedz kto tu w gusła wierzy. Daj chłopie spokój.
https://www.chlebznieba.pl/index.php?id=288
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

I co Ci z tej mądrości, rzekomo wynikającej z cierpliwości przyjdzie ? Takie złote myśli, to mógłbyś udzielać pacjentom w okienku Kasy Chorych, miesiącami czekającym w kolejce do specjalisty. Pasuje mi do Ciebie życiowa prawda : Wierzył chłop w gusła, aż mu d.... uschła .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

~jaq.- Ile kto ma cierpliwości, tyle ma mądrości. Cierpliwość jest gorzka, ale jej owoce są słodkie. Cierpliwością i pracą ludzie się bogacą.
Żegnaj drogi kolego idź swoją drogą.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rozumiem twoją irytację, ale z tego co czytam i widzę, swoim memłaniem nie rozwiązałeś ani o drobinę problemu z tą bandą. A co najwyżej, podzieliłeś się publicznie ( !) swoją niedolą, jakby to mogło w czymkolwiek Ci pomóc. Zgłoś przestępstwo do prokuratury, lub weź sprawę w swoje ręce i obij mordę temu guru. No ta, ale do tego trzeba chłopa.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

~jaq - nie ma przymusu zaglądania na mój wątek, jeśli to robisz musisz mieć jakiś cel ???. Jeśli masz to co chłopy w spodniach noszę przestań mieszać bo nie masz nić sensownego do powiedzenia w materii która jest tematem wątku. Poszukaj sobie chłopie inną kość do obgryzania i warcz na innych jeśli taka jest twoja rola. Zapamiętaj sobie że mała kropla skałę drąży. Znałem kobietę która cztery lata drążyła temat żeby jej najmłodszy syn porzucił partnerkę gdyż ta nie akceptowała rodzinnego interesu. Widzisz jaka troskliwa mam pcha się do małużeńskiego łóżka żeby postawić na swioim do mojego też usiłuje ale już jest za ciasno. Pozdrawiam Cię chłopie idż swoją drogą.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tr, prosimy o konkrety. Gdzie te wyliczenia odnośnie materii ożywionej i nieożywionej? Pisałeś bzdury, które pewnie jakiś klecha Ci na rekolekcjach włożył w głowę. Poszukaj sobie artykułu "Polacy w "Science" pokazali chemiczne "drzewo początków życia"" - bardzo świeża publikacja, w której polscy naukowcy udowadniają, że powielasz bzdury.

> O tych Miśkach kolorowych z CERN, co sobie pierdzielneli posąg Shivy czyli kolejnej sprytnej sztuczki Lucyfera
Co za bzdury. Postawili posąg, który jest symbolem życia, a Ty musisz być nieźle zmanipulowany, żeby wierzyć, że to pod natchnieniem jakiegoś nieistniejącego bożka z mitologii wpojonej Ci od dziecka. I co niby kawałek betonu ma do dobrej roboty, którą wykonują?

naukowcy z CERNu: potwierdzili istnienie bozonu Higgsa
naukowcy kościelni: potwierdzili, że bez wytrysku nie ma grzechu pedofilii

(XD)

Nie wiem też o jakiego celebrytę Ci chodzi, ale rozumiem, że każdy kto nie wielbi waszego celebryty Wojtyły jest zły.

Masz marne argumenty, na które nie masz dowodów, więc ciężko będzie Ci tu kogoś zmanipulować, tzn zewangelizować. Cieszy nas, że to wreszcie zrozumiałeś. Życzymy miłego dnia.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Ile można w kółko drążyć problem, zamiast go rozwiązywać. Ale jak już wcześniej napisałem w tym wątku, wszyscy ci pokrzywdzeni przez Koonanistów nieomal sami do tego doprowadzili, bo mają rozum wyprany przez religię. Żaden normalny facet nie pozwolił by sobie na robienie z siebie i rodziny szmaty. Tylko do tego trzeba mieś co w spodniach nosić.

@jaq, kto ci każe czytać ten wątek?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Janie 70 z Banina, ile jeszcze będziesz zadek zawracał tymi konoonanistami ? Zamiast wyrwać jakiegoś młodszego lachona, roztrząsasz swoje gożkie żale, niczym chłop obornik na polu. Nudne to jest.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Mamy współczesnych " prawdziwych" ewangelistów Mateusza (premier), i Łukasza ( b.min.)/- tak ogłoszono na Jasnej Górze. Obaj przy wielkiej kasie. Inni się nie liczą, to po co sięgać do jakichś sparciałych zapisów? Wiara to piękna sprawa ale niech nikt w nią nie ingeruje i nie narzuca, a jak jest prawdziwa, to żadna tęcza jej nie uwłacza. Podziwiam dyskutantów.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

tr
2020-09-25 16:07:30
Kolumb. Brawo. 2 tysiące lat ludziom nie przeszkadzały te cytaty, ale je odkryles ku szczęściu całej ludzkości. Jakieś prawa pustynnego plemienia, które Bóg wybrał by ponieść swoje przesłanie miłości i plan zbawienia. Zaraz tu nam wyrazisz zdziwienie, czemu katolicy napletkow sobie nie ucinaja i schabowe pozeraja.
W Jezusie naprawdę stare prawa się wypełniły a stare przymierze zostało zastąpione nowym. Powtarzam, z tymi uwagami to nie ten adres. Ortodoksyjnych żydów polecam poszukać i ich pytać.
A czytać Biblię to radzę nie od dechy do dechy. Najpierw 4 Ewangelie. Potem Dzieje Apostolskie. Potem Listy. I dopiero potem Stary Testament, już rozjasniony przez Boga który stał się czlowiekiem. I na koniec Apokalipsę. W razie dalszych wątpliwości to jest katechizm Kosciola, najlepiej w wydaniu sprzed heretyckiego soboru watykanskiego II, pisma doktorow Kosciola i encykliki papieskie. Ale te 3 ostatnie sprawy to niekoniecznie. Bo objawienie to się generalnie na Jezusie skonczylo. Wszystko, co potem to już mniej lub bardziej trafne niesienie depozytu. Choć oczywiście ponieważ On żyje to się czasem objawia, np. Faustynie. Pisma mistykow to jeszcze osobna sprawa. Kto Bogu zabroni. Tyle że nic nowego już nie powie.
Nie wszystko da się wyjaśnić krotkim postem na forum
No szkoda, że wraz z XXI wiekiem i kamerami w każdej komórce skończyły się cuda, opętania, duchy, kosmici, gorejące krzaki i inne ufo.

Ale o kim Ty piszesz? O tych Miśkach kolorowych z CERN, co sobie pierdzielneli posąg Shivy czyli kolejnej sprytnej sztuczki Lucyfera? Czy o celebrycie tym biednym pokurczonym, który i tak koniec końców popadl w skrajny nihilizm i wieszczyl, ze wszystko skonczy się nocoscia i chaosem?
Daj spokój. Uczeni ludzie zawsze dochodzili do Boga albo do nihilizmu. Tu nie ma żadnego konfiktu. Bo ktoś po prostu te prawa matematyki i fizyki ustalił.
Ateizm nie jest nowoczesny. Tak jak rozwoj usg i ogolnie nauki pokazuje, że aborcja to jest zabojstwo. Im wiecej czlowiek widzi i odkrywa tym bardziej Boga kocha. Tudziez tym bardziej czuje się przerazony bo coś mu tu nie styka ale im jest starszy, tym trudniej zawrotke zrobić. No jak jest szefie? Babcie swoją nazwiesz i**otka?
Nic mnie TO wszystko juz nie obchodzi. Nie ewamgelizuje juz tu nikogo
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Generalne uwagi są takie:
1. mylisz hipotezę z teorią
2. kiedy wołam "sprawdzam" nadal migasz się od podania źródeł do swojego twierdzenia o prawdopodobieństwie powstania DNA
3. to, że komunistyczni zbrodniarze promowali ateizm nic nie wnosi do tematu - zapewniam Cię, że z wiekszością ludzi, chocby najodleglejszych Ci swiatopogladowo dzielisz część swoich przekonań. Jakie ma znaczenie, że Hitler był chrześcijaninem i do 1945 roku opłacał składkę na Kościół?

To co robisz, to Galop Gisha technika używana podczas debaty, która skupia się na przytłoczeniu przeciwnika wieloma argumentami, bez względu na ich rzetelność. Twoje argumenty są miałkie, gdzieś tam może podparte o prawdę, ale bardzo płytkie w swojej istocie.

A teraz szczegóły:
> "A świadków zmartwychwstania bylo więcej niż 11"
No i? 2 tysiące lat temu 11 lub więcej ludzi stwierdza, że ich znajomy zmartwychwstał. Współcześnie są ludzie twierdzący, że Ziemia jest płaska i jest ich więcej niż 11. To jest dowód?

> To o DNA też jest zbadane i obliczone. Prawdopodobienstwo jest faktycznie zero. Twierdze tp z cała odpowiedzialnością i pisanie ze nie bo nie jest dzicinne i nic nie wnosi.

Poproszę o te wyliczenia. Aktualnie nie ma konsensusu naukowego na temat tego JAK powstało życie z materii nieożywionej, ale to jest spór o sposób, a nie o to, czy tak się stało. Co więcej, pojawiają się głosy naukowców, którzy twierdzą, że ze względu na dużą reaktywność tlenu, powstanie życia na planetach takich jak Ziemia jest nieuniknione.

> Nigdy nie-życie nie zapoczatkuje życia i zawsze tam, gdzie jest dzieło to jest i stwórca.
Nie jesteś w stanie tego dowieść żadną uznaną metodą, więc nie ośmieszaj się swoimi wyuczonymi zaklęciami z kieszonkowego podręcznika apogletyki.

> Zasad fizyki kwantowej tez nie badalem. Ani teorii względności.
Czerpiesz wiedzę o świecie z książki spisanej przed 2 tysiącami lat przez ludzi, którzy też raczej nazbyt krytycznie nie myśleli, skoro uwierzyli w jakieś zmartwychwstanie. Domyśliliśmy się już, że astrofizykiem nie jesteś.

> Historia nie zaczyna się od wynalezienia kliszy filmowej. Film z bitwy pod Grunwaldem zalinkuj w wolnej chwili
Różnica między bitwą między dwoma wojskami, a zmartwychwstaniem po 3 dniach od śmierci jest taka, że to pierwsze jest realne, a drugie zmyślone. Czy bitwy pojawiały się i pojawiają nadal? Tak. Czy ludzie zmartwychwstają? No, nie.

Reasumując, zamiast uprawiać Galop Gisha i wysyłać 50 wątłych argumencików, przedstawi kilka konkretów - będzie sens na to odpowiadać.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

Kolumb. Brawo. 2 tysiące lat ludziom nie przeszkadzały te cytaty, ale je odkryles ku szczęściu całej ludzkości. Jakieś prawa pustynnego plemienia, które Bóg wybrał by ponieść swoje przesłanie miłości i plan zbawienia. Zaraz tu nam wyrazisz zdziwienie, czemu katolicy napletkow sobie nie ucinaja i schabowe pozeraja.
W Jezusie naprawdę stare prawa się wypełniły a stare przymierze zostało zastąpione nowym. Powtarzam, z tymi uwagami to nie ten adres. Ortodoksyjnych żydów polecam poszukać i ich pytać.
A czytać Biblię to radzę nie od dechy do dechy. Najpierw 4 Ewangelie. Potem Dzieje Apostolskie. Potem Listy. I dopiero potem Stary Testament, już rozjasniony przez Boga który stał się czlowiekiem. I na koniec Apokalipsę. W razie dalszych wątpliwości to jest katechizm Kosciola, najlepiej w wydaniu sprzed heretyckiego soboru watykanskiego II, pisma doktorow Kosciola i encykliki papieskie. Ale te 3 ostatnie sprawy to niekoniecznie. Bo objawienie to się generalnie na Jezusie skonczylo. Wszystko, co potem to już mniej lub bardziej trafne niesienie depozytu. Choć oczywiście ponieważ On żyje to się czasem objawia, np. Faustynie. Pisma mistykow to jeszcze osobna sprawa. Kto Bogu zabroni. Tyle że nic nowego już nie powie.
Nie wszystko da się wyjaśnić krotkim postem na forum
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Mitologia akurat jest bardzo ciekawa, bo pokazuje sposób myślenia ludzi w czasach gdy wiedza na temat otaczającego świata nie była tak rozwinięta jak teraz. Za kilkaset lat na historii będzie się pewnie uczyło o mitologii chrześcijańskiej.

Z Twojego postu odnoszę wrażenie, że nie rozróżniasz hipotezy i teorii. Ta czy inaczej i hipotez i teorii można uczyć w szkole, żeby dzieci uczyły się, że prawdziwa wiedza nie jest objawiona, ale zdobyta ciężką pracą wielu ludzi.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum

Co zrobić z takimi sąsiadami? (10 odpowiedzi)

Witam, ludzie proszę o waszą opinię mam sąsiadkę która udziela się jako osoba chcąca nieść pomóc...

Telewizja naziemna (3 odpowiedzi)

Dzień dobry, czy macie sygnał telewizji naziemnej, u nas tylko nieliczne programy,brak m.in....

Grzybiarze-klatwa ignorancji (11 odpowiedzi)

Moje cztery spotkania z grzybiarzami na prywatnej posesji i ciekawe scenariusze. - Pani na...