Kolęda Pastora w Baninie

Jeśli potrzebujesz modlitwy, zachęty, pomocnej rady, a może masz pytania dotyczące wiary, życiowych wyzwań lub po prostu chciałbyś porozmawiać z pastorem? Daj proszę znać pisząc e-mail na adres: gdansk@reformacja.pl

Wizyta jest całkowicie bezpłatna i nie zobowiązująca do czegokolwiek, więc proszę nie przygotowuj koperty z pieniędzmi.

Bożych błogosławieństw w 2017 roku!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 9

Luter i jego herezje - ks. Prof. Tadeusz Guz:
https://www.youtube.com/watch?v=hP7pL5nbzEE
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Remes, nie przejmuj się głupim trollingiem, choć mi osobiście daleko do jakichkolwiek pośredników pomiędzy jednostką, a Bytem, dostrzegam kolosalną różnicę jakościową pomiędzy księdzem katolickim, a pastorem, oczywiście na korzyść tego ostatniego - oczywiście uogólniając bardzo temat.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 7

Dyrr, dzięki za miłe słowo. Pastor w kościele protestanckim nie pełni roli pośrednika między Bogiem, a człowiekiem, na wzór rzymskokatolickiego kapłana. Jego rolą jest raczej (jak nazwa mówi) wsparcie i duszpasterska zachęta do życia blisko Boga i rozwiązywania codziennych problemów z biblijnej perspektywy. Jaka ona jest? Temu m.in. służy propozycja kolędy lub mówiąc inaczej: zwyczajnego spotkania przy herbacie. Pozdrawiam serdecznie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

Mi też jest daleko do jakiegokolwiek wyznania ale patrząc na Twoje wpisy, to miło pomyśleć,że są jeszcze wyznania gdzie nie przekłada się to na "czysty biznes" (czyt. kościół katolicki) a na rolę duchową i wzajemne wsparcie . Pozdrawiam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Kurde ? Ja ,to bym se nawet zamówił tego Pastora,ale nie do modlitwy ,bo Ja się modlę każdego dnia np. o drogi dla Baniniaków. Tylko Ja się nie modlę byle jak!Modlę się kompleksowo! I o drogi i jeszcze o progi zwalniające!
Do zachęty to, też nie jest mi potrzebny, bo jak se chęć mam ,to mam,a jak mi się nie chcę,to nie i już :)
Do pomocnej rady,to też nie,bo ja se radę dam. No ja bym nie miał dać rady :) Ja jestem niczym Stefek Burczymucha!
Ja, to bym se poprostu chciał pogadać z Panem Pastorem,ale za mało informacji,żeś kurde podał o Pastorze.
Czy lubi napoje wyskokowe,czy lubi rock n'rolla,jakie filmy ogląda...itd. itp ...? Bo nie wiem,czy gadka będzie się nam kleiła?

P.s Habemus Pastor ;)

Pozdrawiam towarzyski Zdzisek
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Wszystko, co wymieniles jest u pastora na "tak". Przyniosę Ci płytę naszej kapeli rockowej :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Imperium-Auto Salon (13 odpowiedzi)

Witam, jakieś opinie o Imperium-Auto Salon. Firma mieści się w Baninie przy ulicy Wiśniowej 11....

Kto ma internet z firmy WAVE Banino (168 odpowiedzi)

Chce zmienić internet na tego dostawce,jak się sprawuje internet ???

proszę o opinie rodziców z szkoły A i B (4 odpowiedzi)

dzień dobry. szukam rodziców którzy mogli by się wypowiedzieć o szkole A i B w Baninie. Proszę...