Kolejny krok w stronę totalitaryzmu

ABW i CBA proponują obowiązkową rejestrację osób kupujących pre-paidy. Zmianami w prawie ma się po wakacjach zająć sejm.

http://tech.wp.pl/kat,1009781,title,Koniec-telefonow-na-karte-Sluzby-klada-lape-na-prepaidach,wid,14749751,wiadomosc.html

Ciekawe kiedy, celem ułatwienia pracy Służb, powstanie obowiązek tatuowania peselu na czole?
Mamy największą ilość służb mających możliwość inwigilowania obywateli w Europie. Najwięcej też (w przeliczeniu na ilość mieszkańców) jest składanych wniosków o wydanie bilingów.
Czy ktoś przy zdrowych zmysłach jeszcze wierzy, że to "celem zapobiegania i ścigania przestępców"?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Kolejny krok w stronę totalitaryzmu

to wszystko co się dzieje w tym "śmiesznym kraju" napawa pesymizmem naprawdę myślących i mających dobro ogólne ludzi.
Taka kontrola wzmożona to tylko "pryszcz" w porównaniu do tego co szykują nam "możni" tego świata i "pachołki" podległe nim w naszej władzy.. ech.. proponuję bojkotować wszelkie sieci (web i nie tylko) bo jak rybka w sieci to można z nią zrobić wszystko, pozdrawiam wszystkich których nieobcy los tego świata
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam. Tak, też właśnie o tym usłyszałem i o mało nie oblałem jajek gorącą kawą. Normalnie "zmiłuj się Panie nad nami, poddanymi tego landu w UE". Skoro obowiązkowa rejestracja osób kupujących karty pre-paid'owe, -to idąc takim tokiem myślenia, zgodnie z logiką-, również taki "kowalski" będzie musiał zgłosić fakt odsprzedaży takiej karty "osobie trzeciej", czy zwyczajne zagubienie lub uszkodzenie, co ochroni biedaka przed kazamatami!

To jeszcze mało! Właśnie przeczytałem, że MSWiA wymyśliło zmiany w Ustawie o użyciu środków przymusu bezpośredniego przez policjantów, a mianowicie możliwość użycia broni palnej w stosunku do dzieci poniżej 13 roku życia oraz kobiet w ciąży. SZOK! Coraz mniej dziwi mnie nasilająca się indolencja, brak profesjonalizmu i ogólne olewatorstwo przez "niziny Policji", skoro rządzą nimi IDIOCI. A to wszystko po to, aby "kowalskiego" ujarzmić do granic możliwości, inwigilować, trzymać krótko za mordę i przejąć nad nim kontrolę, praktycznie w każdej dziedzinie jego z****nego życia.

Warto dorzucić do tego jeszcze przymusowe szczepienia dzieci, egzekwowane wszelkimi możliwymi srodkami, z użyciem siły włącznie

Dokładnie... Kiedyś, za lat wiele (nie wiem ile to jest wiele) "uciskany kowalski" podniesie głowę, jak podnieśli jego pobratymcy w przeszłości. Już zauważyłem, że ludzie zaczynają szczekać i nie chodzi tu absolutnie o ogólne pieniactwo, ale o próbę zwrócenia uwagi na swoje prawa do godnego życia. Jeszcze trochę i zaczną gryźć. I słusznie. Człowiek prawy ma moralny obowiązek walczyć z wszelkim k....stwem napotkanym na jego drodze, nawet gdyby na początku miałby to być tylko KRZYK

Zastanawia mnie jedna rzecz: wiele durnych projektów prawnych zostało zgłoszone prawie jednocześnie.
Ok - rozumiem. Jest po Euro i zanim ludzie się obudzą trzeba przepchnąć trochę "śliskich" ustaw. Ale w takim przypadku raczej media by tego nie rozdmuchiwały. Chyba nikt z pomysłodawców tych projektów nie sądził, że ludzie są aż takimi baranami, ze łykną to bez zastrzeżeń?

Czyżby planowane było świństwo dużo większe, dla przykrycia którego potrzeba aż takiej zasłony dymnej?

Czas pokaże.

Komuś (Cichockiemu) chyba upały mocno zaszkodziły i na dekiel dziadowi padło.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ło matko, gdyby to za rządów JarKacza było zaproponowane to...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

@ sadyl

Takie posunięcia są tylko czubkiem góry lodowej i nie są rzeczą dla systemu najważniejszą, bo są bardziej efektywne systemy kontroli i sterowania ludźmi, o których piszę w notce "Jak zaczipować leminga. odc. 1".Jest chyba na drugiej stronie. Jutro może umieszczę odcinek drugi, bardziej konkretny.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Lepiej nic nie zamieszczaj, bo znowu będziesz na salon24 narzekać, że dostałeś bana.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Czy ktoś ma dowody ? (4 odpowiedzi)

Na aresztowanie w stanie wojennym łowcy absurdów vel Zetjot ?

Panie Tusk daj ludziom spokój (3 odpowiedzi)

P Tusk jest Pan kłamcą oszustem skompromitowanym człowiekiem niech Pan da Polsce spokój i nie...

Fajnopolacy pochowali głowy w piasek (18 odpowiedzi)

Demokracja poszła się czochrać i co wy na to ? Maska spadła z Uśmiechniętj Polski ? I został...