nazwa mówi, że kość słoniowa:) ale pewnie nawzywaja go też śmietanka...
Wg mnie to kolor między śnieżna bielą a klasycznym ecru.
Po 11.07.2009 sprzedam białą suknię Alter Diagonal 835 (rozmiar 34/36, wzrost 165 cm)
00
Re: Kolor sukni Ivory
katiies
(15 lat temu)
Pati 25 opisala dokladnie jaki jest :).Jak obejrzysz sukienke w Ivory to bedzie wydawala ci sie biala,dopiero w sumie gdy przylozy sie do bieli widac roznice.Powiedzialabym ze to taka zlamana biel
00
niewiem1303
(15 lat temu)
kolor szampana :)
00
katiies
(15 lat temu)
Szampana to jest inny niz Ivory :).A wiem stad ze mialam na cywilny kolor szampana a na koscielny Ivory i sa rozne.Szampana podchodzi troszke pod lekko zlotawy polysk.
00
niewiem1303
(15 lat temu)
to ja jestem daltonistka ;)
00
Dori
(15 lat temu)
znalazłam w encyklopedii ze Ivory to kość słoniowa
00
nusia85
(15 lat temu)
potwierdzam:) mam sukienkę w ivory, jest ciut ciemniejsza od śnieżnej bieli, ale znacznie jaśniejsza od ecru. Zwana jest też chyba naturalną bielą, bądź po prostu jasnym ecru.
00
Dori
(15 lat temu)
tak - szampan jest złotawy
00
katiies
(15 lat temu)
A jeszcze jest kolor Diamond White ktory jest cos pomiedzy ivory a bialym .To tylko tak dla rozjasnienia ;-)
00
~bęc
(15 lat temu)
a propos, gdzie mozna kupic welon w takim kolorze?
00
~Emilka
(15 lat temu)
jak tani to chyba tylko na ebayu.. bo w salonie czasem mają, ale po 700 zł
00
~nusia85
(15 lat temu)
znaleźć można na Allegro (choć często piszą, że welon jest ecru i czasem ciężko poznać, czy to klasyczne ecru, czy właśnie ivory), w Madonnie, bądź u naszego forumkowego Chaberka
00
chaberek-dodatki-slubne
(15 lat temu)
zapraszm do mnie, mam welony w tym odcieniu, ceny producenta,
krój i długosc do ustalenia
pozdrawiam
00
~nagietek82
(15 lat temu)
do Chaberka:czy masz welony w kolorze bieli naturalnej?
00
chaberek-dodatki-slubne
(15 lat temu)
hejka, mam biel śnieżną, i nastepny po niej odcien jaki jest fabrycznie, czyli takie baaardzo jasne ecru smietanka ( czesto te welony były mierzone do sukienek o smietankowej bieli i pasowały)
00
~walerka
(15 lat temu)
a ja myslalam ze ivory to po angielsku ecru, hmm to nie mam zielonego pojecia jaka mialam sukienke bo myslalam ze to to samo
00
kamyki
(15 lat temu)
czego człowiek się może dowiedzieć czytając forum o kolorach :) mam sukienkę w kolorze szampana( tak mówili w salonie), a ja wszystkim mówię, że ecru, czyli kłamię od kilku miesięcy :)