Re: Kominek dymi przy podkładaniu - czy ktoś ma taki problem?
Dlaczego w swoich opiniach upieracie się, że palenie w kominku czy rąbanie drzewa to takie niedogodności??? Otwieranie kominka powoduje smród wędzonki na cały dom?? Co za brednie, wystarczy przed otwarciem kominka, otworzyć mu dopływ powietrza (każdy wkład to ma) i otwierać szybę powoli, to bardzo istotne, bo popiół nie leci Ci do salonu, tylko zostaje w kominku. A jeżeli robisz coś nieumiejętnie to nie odradzaj innym korzystania z kominka.
A jeżeli ktoś ma problem z rąbaniem drzewa i tego nie lubi, zawsze może zamówić sobie drzewo pocięte i porąbane, w czym jest problem? W zrobieniu rozpałki?? (śmiech)
Palący w kominku to dusigrosze, to nawet ciężko skomentować, na prawdę słabe masz argumenty.
U mnie nie było gazu kiedy budowałem dom, teraz jest,ale nie będę już zmieniał kompletnie instalacji. Mam piec na ekogroszek i dodatkowe zródło, czyli kominek, którym przepalam powiedzmy do grudnia. W każdy weekend znajduję godzinkę ,żeby sobie przygotować rozpałkę na cały tydzień, żaden problem, a plusy dla zdrowia i formy.
Mam wkład tarnava 21 kw, jak podłożę spore kawały drzewa np. o 22, to o 6 rano mam żar, jak komuś bardzo zależy i jest zimno na dworze, można podrzucić i się znowu zacznie palić.
Także wszystkim posiadającym dom jak najbardziej polecam palenie w kominku i z żoną przy rozpalonym ogniu tez fajnie posiedzieć, kto ma ten wie o co chodzi ;)
25
3