Kominek z płaszczem wodnym - biopaliwo, gaz, czy drewno???

Cześć Forumowicze, stałam się właścicielką upragnionego segmentu. Na wiosnę rozpoczynam remont. Na pewno będzie instalowany kominek. Nie wyobrażam sobie jego braku:-) Tym razem chyba już z płaszczem wodnym. Moje rozterki dotyczą tego na jakie paliwo ma być ten kominek. Ktoś coś?:-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witaj z moich doświadczeń z kominkami i zmieniającymi się trendami oraz praktycznością - kominek tylko gazowy - czystko ciepło i przyjemnie :)

ale trochę drogo, obecnie. jak u Ciebie sprawdza się kosztowo?

podpinam się - jestem w przededniu budowy domu - kominek oczywiście tez będzie - początkowo chciałam ze względu "budowania ciepłej domowej atmosfery", ale tez ważna jest kwestia dogrzewania pomieszczeń poza sezonami grzewczymi - trochę z oszczędności. Ciekawią mnie kominki gazowe, chociaż do tej pory byłam zwolenniczką tradycyjnych - zapas drewna zawsze można mieć i nie ma się problemu z awariami w dostawie gazu itp ponadto kwestia wzrostu cen za gazu. Nie robiłam porównań co wychodzi bardziej oszczędnie - poznam chętnie opinie!!!

Inne tematy z forum

papa na deski (9 odpowiedzi)

witam planuje na działce położyć nowa papę i mam pytanie słyszałem że na gołe deski nie mogę jej...

Montaż karniszy (7 odpowiedzi)

Witam, stanąłem właśnie przed zadaniem zamontowania karniszy. Sprawa prosta technicznie, jednak...

Za ile można urządzić 50m mieszkanie? (191 odpowiedzi)

Jak w tytule, niedługo będziemy urządzać 50m mieszkanie, mamy mało środków i niestety musimy to...