Konkurs na głupka dnia w Partii

W Partii trwał dziś konkurs na głupka dnia.

Pretekstem do konkursu był tragiczny w skutkach zamach w Nicei. Kilku kolesi z Partii postanowiło przy tej okazji podzielić się z Suwerenem swoimi przemyśleniami. Jako ze język pogardy jest obowiązującym językiem w PiS, w konkursie brały udział wyłącznie wypowiedzi w tym języku.

Nominaci do nagrody głupka dnia poruszali się dziś z rana po omacku, zupełnie jak dzieci w mgle, bo Prezes Polski i Wyrocznia Historii rano jeszcze smacznie spał i nie zdążył zatwierdzić tzw. Partyjnego Przekazu Dnia, stąd wypowiedzi nominatów były w sposób szczery głupie, prawdziwe i zupełnie nieskoordynowane.

Pierwszym nominatem do nagrody jest Warzecha. Koleś znany z pisywania do prawackich potralikow przyrównał ofiary ataku do "baranów idących na rzeź". Stwierdził, ze przecież "normalni ludzie mają odruch obronny". Siedząc w miękkim fotelu w Warszawie koleś ten dziwi sie, ze "Nikt nie próbował zamachowca zatrzymać, wskoczyć do szoferki" . Jest to wg niego dowód na "bierność i bezradność Europejczyków".
Ta wypowiedź kandydata Warzechy na głupka dnia w PiS najwyraźniej wynika z zamiłowania do filmów akcji, w której bohaterowie wskakują do rozpędzonych ciężarówek i trzymając sie paznokciami lakieru pojazdu wypychają z buta uzbrojonego po zęby kierowcę. Nominacja do głupka dnia w PiS naprawdę porządnie wypracowana.

Kolejnym nominatem jest "unijna szmata" Pawlowicz, ktora za wszystko wini "lewactwo", które należy za tragedie w Nicei ukarać za współsprawstwo w zbrodni.

Konkurs wygrywa jednak bezapelacyjnie Błaszczak zwany Prototypem, ktory błysnął sugestią, ze za zamach w Nicei odpowiadają m.in. środowiska gejowskie. Dowodem na to miałby być fakt, ze po zamachu w Paryżu, jak powiedział "Zorganizowano marsze, malowano kwiatki na chodnikach w różne kolory, kredkami o kolorach całej tęczy. Dla mnie jest to bardzo wyraźne nawiązanie do LGBT".
Najwyraźniej to właśnie ten ukryty talent trafnego typowania przestępców na podstawie poszlak (w tym przypadku kredek) jest tym, co stanowi, ze "Prototyp" jest odpowiednią osobą na stanowisku Ministra Spraw Wewnętrznych.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 10

Towarzysz Błaszczak nie na darmo ma bolszewicką ksywę Prototyp.
Oto przykład faceta, który coś powtarza, a myślą za niego inni :
„Tydzień temu w Polsce skończył się komunizm. Wymiar sprawiedliwości wyszedł z komunizmu de facto bez zmian” (o podpisaniu przez tego od torcika i rajstopek dody niezgodnych z Konstytucją ustaw o Sądach).
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pamiętacie jak Urban obwiniał w latach 80-tych opozycje za sankcje wobec PRL-U ?
Nic sie nie zmieniło.
Dzisiaj jakiś bolszewicki minister Błaszczak, pseudonim Prototyp mówi tak :

"wszystko zaczęło się od działań środowisk opozycyjnych". - Totalna opozycja, która walczy z rządem przez ulicę, okazało się to nieskuteczne, teraz walczy przez zagranicę - ale to też okaże się nieskuteczne. Polska jest krajem niepodległym, suwerennym i decyduje o swojej przyszłości. Wymiar sprawiedliwości musiał być zmieniony, takie było oczekiwanie milionów Polaków, którzy głosowali w 2015 roku zarówno w wyborach prezydenckich na Andrzeja Dudę, jak i parlamentarnych, na Prawo i Sprawiedliwość”

Deja vu ?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Krystyna „unijna szm***a” Pawłowicz do Pani Poseł Kamili Gasiuk-Pihowicz z Nowoczesnej :
„chciałam zaprotestować przeciwko porównywaniu komunistycznych prokuratorów do tych funkcjonujących obecnie przez panią Kamilę. Nie ma pani zielonego pojęcia na temat PRL-u”.

Jak się w jednym bolszewickim klubie zasiada razem z oprawcami komunistycznymi to pozostaje pani „szm**e unijnej” Pawlowicz tylko protestowanie. Innych argumentów bolszewii brakuje.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja też wyrosłem,tylko nie wiem czy na moje szczęście czy nieszczęście.Bo teraz żyje mi się trudniej.I czasami ta moja stara wersja nie lubi tej współczesnej za to, że przestało mi się podobać "Hair".To jak lepiej byłoby,wrócić do tej starej mojej konstrukcji,czy pozostać przy przy obecnym trudnym żywotem??
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

> Znowu Panie Sadyl chciałeś błysnąć, a wyszło głupio.

Jakież to szczęście, że wiesz lepiej, czego chciałem

> Imagine jest antynacjonalistyczna, antyreligijna, antykapitalistyczna.... jest westchnieniem za utopią

Bez wątpienia.
Tyle, że większość normalnych ludzi z utopii wyrasta. Poza równolatkami Lennona, którzy wcielają je w życie, swym "marszem przez instytucje" doszedłszy do wierchuszki UE.

BTW: Jakoś ideowy antykapitalizm nie przeszkodził Yoko Ono w spijaniu finansowej śmietanki z praw autorskich do twórczości Lennona.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie skromnie przypomnę że my także jesteśmy w jego oczach komuną. Nie mogę tylko rozwikłać : kiedy to popełniliśmy?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Znowu Panie Sadyl chciałeś błysnąć, a wyszło głupio.
Tłumaczyłeś Imagine ze słuchu w szkole średniej i dostałeś piątkę ?
No serio ....????!!!!!! Naprawdę nie ma się czym chwalić.
Słownictwo w tej piosence jest na poziomie 4 klasy ale podstawówki, i jest śpiewana wolniej niż tekst mówiony.
Myśmy się w liceum brali za Szekspira i za słówka ze staroangielskiego, choć to raczej był pomysł nauczyciela, który byl native speakerem, a nie plan programowy.

Ale..... wracając do Lennona.
Można mu wszystko zarzucić, ale nigdy nie komunizm. A skoro tak, to Imagine nie może być manifestem komunistycznym.

Imagine jest antynacjonalistyczna, antyreligijna, antykapitalistyczna.... jest westchnieniem za utopią i wolnością. Jest pacyfistyczna. Jest marzeniem wyrwania się spod zasad, które ograniczają.
Jeżeli już mielibyśmy ją stawiać przy czymś to najbliżej jej do flower power czy do kopenhaskiej Christianii. Jeżeli ktoś widzi w niej paralelę do komunizmu to jest po prostu zwykłym kretynem, który nie rozumie tekstu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Miało być kur**two ale zadziałała autokorekta.

"Wziąłeś to do siebie? "

Gdzie tam Skydiver. Z ust kogoś takiego jak Ty to prawdziwy komplement.

Co do analizy przyczyn i skutków to kurs tworzenie to cecha charakteru.

> Jeżeli wszyscy dookoła ( za wyjątkiem Orbana) mówią nam że źle się dzieje z praworządnością w Polsce, że PIS nie ma racji, to chyba coś w tym jest.

Brawo. Kwintesencja demokracji. Miliony much mylić się nie mogą..zatem żryjmy... wiadomo
Gdyby siostra Kopernik poddała się demokracji, do dzisiaj ziemia byłaby centrum świata. Komu to przeszkadzało? ;>

Polski wymiar sprawiedliwości jest przeżarty agenturą.
Polski wymiar sprawiedliwości jest do cna skorumpowany.

Powyższe: Prawda czy fałsz?

Kto jest w stanie (poza Służbami) to zweryfikować?
I co jest mniejszym złem? Wymiana en bloc czy brnięcie? Wymiana ze wskazaniem "nakazania" czy brnięcie bez wskazania źródeł.

To nie jest tylko kwestia durnej młodości.
Większość przemysłu rozrywkowego wsącza indoktrynację. O piosenkach Kruk pisał, zatem nie będę Go dublował. Ale byle film, nakręcony w ostatnim 20-leciu, to zawsze ci źli to są biali i hetero :D
Czarny charakter nie powinien być czarny a tym bardziej kolorowy czy wręcz tęczowy. To się w kanonie nie mieści.
Szkoda tylko westernów. Nawet tych spaghetti, w których Brudny Harry debiutował.
Nasz świat się rozkminia na odcienie. Nie zauważa i nie pamięta, że nigdy w historii dobrze się to nie skończyło. Ani w czasach rzymskich, ani dla francuskiej arystokracji sprzed 18 wieku ani dla wybitnej rozpusty przed I i II WW.
Wojna musi być. Od zawsze jest, kiedy poziom debilizmu na śiwcie przekracza pewną granicę.
A obecny przekroczył wszelkie możliwe... zatem najprawdopodobniej następna wojna będzie na maczugi...

Co prawda, to prawda.A jeszcze byłem świadkiem prób tanecznych w Central Parku na Manhattanie(zresztą niedaleko mieszkał Lennon przy 72-iej ulicy) licznej gromadki statystów do musicalu "Hair".Bardzo mi się ten film podobał.A teraz włos mi się na głowie jeży jaki byłem głupi.Oj,durna młodość.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

> "Imagine" to manifest komunistyczny.

Bo jest nim.
Akurat ten tekst znam doskonale. Tłumaczyłem go "ze słuchu" na lekcji angielskiego w szkole średniej. Piątkę dostałem ;)
Za nastolatka wydał mi sie dokładnie taki, jak wówczas mój rozum pojmował: przyjacielski dla wszystkich. Wystarczy chcieć pokonać bariery.
Miałem okazję posłuchać "imagine" bodaj we wrześniu. Moje jego rozumienie zmieniło się diametralnie:
- imagine... there is no countries.... No hell below us, above us only sky... Nothing to kill or die for..And no religians too..
Ku temu dokłądnie zmierza UE i jest to kwintesencja komunizmu.

Czy Lennon był piewcą komunizmu?
Nie sądzę. Raczej był równie naiwny, jak ja w wieku ~nastu lat.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

>Jak zwykle gdy brak argumentów uciekasz się do obelg.

Ale gdzie tam obelga ?
Niedostatek inteligencji ? Wziąłeś to do siebie ?

Czyżbys miał kompleksy na punkcie swojej inteligencji ?

Jaqu, zostaw go, szkoda czasu.
Wiadomo przecież, ze bolszewikom zależy na przeniesieniu Polski na wschód i takie porządki w Polsce wprowadzają tworząc buforowe państwo Putina o nazwie II PRL. Każdy kto jest przeciw to wróg. Tak samo było w I PRL.

Cross : przeanalizuj wątek przyczynowo- skutkowy, i odpowiedz sobie na pytanie co jest przyczyną tych rezolucji i czy sposób w jaki wyrazili swoje zdanie posłowie PO uczestniczący w tym głosowaniu, był konsekwencją ich przekonań. Jeżeli wszyscy dookoła ( za wyjątkiem Orbana) mówią nam że źle się dzieje z praworządnością w Polsce, że PIS nie ma racji, to chyba coś w tym jest. Gdy ktoś do ciebie powie że jesteś koniem, to za pierwszym razem nie zwrócisz na to uwagi. Gdy po raz drugi powie ci że jesteś koniem, to dasz mu w pysk. Gdy po raz trzeci powie że jesteś koniem, to wówczas załóż już sobie siodło.

Jak zwykle gdy brak argumentów uciekasz się do obelg.

To co napisałeś ma usprawiedliwiać kurestwo, którego dopuścili się eurodeputowani PO? Nie usprawiedliwia. Nie jestem zapatrzony w PiS tak jak Ty w PO. Nie jestem nawet zwolennikiem PiS. Gdyby Parlamentarzyści PiS głosowali za nałożeniem sankcji na własny kraj uznałbym to za takie samo kurestwo to kiedy robią to członkowie PO.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

>Trudno mi uwierzyć że piszecie to co piszecie z przekonania

W co ci jest łatwo lub trudno uwierzyć to jest twój problem.
Ograniczenia w rozumieniu wynikają z indywidualnych cech i są pochodną inteligencji a raczej jej niedostatku.

"W moim kraju mowi sie jezykiem Putina, to jest jezyk jak ze stanu wojennego. To co przedstawilem to obraz panstwa, ktore przesuwa sie na Wschod, w strone Bialorusi i Moskwy."

"Chcemy, aby w Parlamencie Europejskim, gdzie szereg spraw dotyczacych poszczegolnych krajow, spraw wewnetrznych sa omawiane, zeby rowniez kwestia zagrozenia demokracji w Polsce tutaj stanela, i to publiczne wysluchanie jest jednym, podkreslam jednym z elementow tej presji, ktora chcemy spowodowac przez instytucje miedzynarodowe, w tym Parlament Europejski"

(Ryszard Czarnecki PIS w Parlamencie Europejskim 11 grudnia 2014)

Teraz łatwiej ?

Trudno mi uwierzyć że piszecie to co piszecie z przekonania. Może więc mają rację ci,którzy twierdzą że jesteście w taki czy inny sposób opłacani przez PO. Przyjęcie rezolucji może skończyć się nałożeniem na Polskę sankcji. To że polscy eurodeputowani przykładają do tego rękę na pewno nie jest przejawem troski o ojczyznę. Mimo że nie jestem sympatykiem PiS uważam że to zwyczajne kur*stwo i wasze popisy oratorskie sytuacji nie zmieniają.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Akurat pytanie Pana Crossa ma sens.
Całe PO powinno głosować "za".
Wrzask propagandy partyjnej i wynajętych pistrolli w Polsce jest bez znaczenia.
Jeżeli jesteś za Polska to nie możesz wstrzymywać się od głosu w sprawach łamania praworządności i akceptacji dla rasizmu.
Posiadanie kręgosłupa moralnego właśnie na tym polega.

Brakiem kręgosłupa jest natomiast podkulanie ogonka i ucieczka z sali gdy mowa o Polsce, jak to zrobił bolszewicki europoseł Legutko.

Cross- by nie dawać pożywki dla pisowskich mediów powinni wstrzymać się od głosu. Takie były ustalania. Rezolucja nie jest wymierzona przeciw Polsce lecz tak jak napisal sky powyżej. Mnie nie jest trudno dostrzec różnice. Dlatego że nie identyfikuje się tym co robi PiS a na co wskazują m innymi takie rezolucje.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Panie Tusk daj ludziom spokój (3 odpowiedzi)

P Tusk jest Pan kłamcą oszustem skompromitowanym człowiekiem niech Pan da Polsce spokój i nie...

Fajnopolacy pochowali głowy w piasek (18 odpowiedzi)

Demokracja poszła się czochrać i co wy na to ? Maska spadła z Uśmiechniętj Polski ? I został...

Fajnopolacy chcą popolemizować ? Proszę bardzo, jestem do usług (3 odpowiedzi)

Kiedyś popularne było przewidywanie powtórki Budapesztu w Warszawie, teraz, po zwycięstwie Trumpa...