Konkurs na głupka dnia w Partii

W Partii trwał dziś konkurs na głupka dnia.

Pretekstem do konkursu był tragiczny w skutkach zamach w Nicei. Kilku kolesi z Partii postanowiło przy tej okazji podzielić się z Suwerenem swoimi przemyśleniami. Jako ze język pogardy jest obowiązującym językiem w PiS, w konkursie brały udział wyłącznie wypowiedzi w tym języku.

Nominaci do nagrody głupka dnia poruszali się dziś z rana po omacku, zupełnie jak dzieci w mgle, bo Prezes Polski i Wyrocznia Historii rano jeszcze smacznie spał i nie zdążył zatwierdzić tzw. Partyjnego Przekazu Dnia, stąd wypowiedzi nominatów były w sposób szczery głupie, prawdziwe i zupełnie nieskoordynowane.

Pierwszym nominatem do nagrody jest Warzecha. Koleś znany z pisywania do prawackich potralikow przyrównał ofiary ataku do "baranów idących na rzeź". Stwierdził, ze przecież "normalni ludzie mają odruch obronny". Siedząc w miękkim fotelu w Warszawie koleś ten dziwi sie, ze "Nikt nie próbował zamachowca zatrzymać, wskoczyć do szoferki" . Jest to wg niego dowód na "bierność i bezradność Europejczyków".
Ta wypowiedź kandydata Warzechy na głupka dnia w PiS najwyraźniej wynika z zamiłowania do filmów akcji, w której bohaterowie wskakują do rozpędzonych ciężarówek i trzymając sie paznokciami lakieru pojazdu wypychają z buta uzbrojonego po zęby kierowcę. Nominacja do głupka dnia w PiS naprawdę porządnie wypracowana.

Kolejnym nominatem jest "unijna szmata" Pawlowicz, ktora za wszystko wini "lewactwo", które należy za tragedie w Nicei ukarać za współsprawstwo w zbrodni.

Konkurs wygrywa jednak bezapelacyjnie Błaszczak zwany Prototypem, ktory błysnął sugestią, ze za zamach w Nicei odpowiadają m.in. środowiska gejowskie. Dowodem na to miałby być fakt, ze po zamachu w Paryżu, jak powiedział "Zorganizowano marsze, malowano kwiatki na chodnikach w różne kolory, kredkami o kolorach całej tęczy. Dla mnie jest to bardzo wyraźne nawiązanie do LGBT".
Najwyraźniej to właśnie ten ukryty talent trafnego typowania przestępców na podstawie poszlak (w tym przypadku kredek) jest tym, co stanowi, ze "Prototyp" jest odpowiednią osobą na stanowisku Ministra Spraw Wewnętrznych.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 10

Eurodeputowani PO głosowali za swoją Ojczyzną.
Rezolucja PE bowiem dotyczyła przestrzegania praworządności i zmian w przepisach wprowadzonych przez Partię Bolszewicką, które zagrażają niezawisłości sądów w Polsce. W rezolucji był apel do polskiego tzw. Rządu, aby potępił ksenofobiczny i faszystowski Marsz Niepodległości.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Eurodeputowani PO głosowali za przyjęciem rezolucji przeciwko własnej ojczyźnie.

Czy Wy tam w tej partii macie choć odrobinę honoru i kręgosłupa moralnego?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Radny PiS Filip Frąckowiak stwierdził, że przydałoby się zdekomunizować alejkę Johna Lennona w Warszawie.
Powód jest jasny : "Imagine" to manifest komunistyczny.

Co wy tam wąchacie w Partii ?

Zobaczmy teraz jak zostać "zmieścisz się śmiało" bohaterem

DSP - Dowódca Sił Powietrznych Błasik
D - pierwszy pilot Protasiuk

image

..... a można było po prostu zostać Dowódcą Sił Powietrznych i podjąć decyzję o odejściu na inne lotnisko i zostać bohaterem. Żywym.....

10 listopada, Antoni Macierewicz : "Generał Błasik poległ śmiercią bohatera".

Gabriela Masłowska (PIS) : "Wieczorem te dynie z wyciętymi zębami wyglądają przerażająco".

Oni tak na serio. Powycinane dynie ich przerażają. Taki stan umysłu.

A mnie bardziej przeraża gdy jakiś poseł z mównicy mówi do nas, że jesteśmy mordercami, a prokuratura nie podejmuje działania.
Skoro poseł kaczyński wie, ze ktoś z nas kogoś zamordował to może jest to klucz do rozwiązania jakiejś niewyjaśnionej śmierci.
Prokuratura w II PRL ma jednak ważniejsze sprawy na głowie, jak np dbałość o język literacki podczas festiwalów muzycznych.

PiS : LOL :)))))
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Po "głębszym" piszę to samo, tyle, że mniej lakonicznie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jeżeli skreślisz : "zastanowieniu" a pozostawisz : " po głębszym" ,to wszystko stanie się jasne :-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

>Po głębszym zastanowieniu...

Panie Sadyl, zaskakujesz mnie :)

@Kruk:

Coś się zmieniło:
BND zamknęła parasol ochronny nad Morawieckim.
Po głębszym zastanowieniu... źle to wróży :/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Serio Panie PowerPoint ?
No tak, w bolszewickiej gospodarce to przecież normalne.
W Rosji tez są takie przedsiębiorstwa, które płacą wtedy gdy poprosi o to Putin.

image

do ciebie @Jag nie dociera wielokrotnie powtarzane-

tu nie ma zwolennikow PIS,oprocz Zetjota
sa natomiast zwolennicy trzymania sie z daleka od złodziei i zdrajców
nie rozrózniasz
bo ciezko rozumkiem małym pojąc pośrednie opcje
polityczny daltonizm
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Dziś tytuł będzie wspólny - za poranne Westerplatte. Przykro mi, nie tylko jako byłej harcerce. Straciłam resztki szacunku już nie tylko personalnie do osób, ale i do pełnionych przez nie stanowisk.
A żeby nie zapomnieć przypadkiem o Czarneckim, z uporem walczącym o podium... Rozmawiałam dziś o nim z dawnym moim bliskim kumplem, wójtem pewnej gminy, zwolennikiem PiS. Jego komentarz:' Nie do wiary, że kiedyś Niesioł tak mi grał na nerwach!'. Koniec cytatu.
Komentarza nt. Westerplatte nie powtórzę, bo... się nie nadaje. Pewnie też dlatego, że sam doszedł kiedyś do harcmistrza, a dziś obaj jego synowie kontynuują rodzinne tradycje...
Smutno.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Stąd te zapalczywość w pogoni za poklaskiem Zetjoy, niejakiego Sadyla. Zawsze twierdziłem i będę twierdził, że elektorat PIS i sami oni to tępota i ociężałość umysłowa.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Niestety, wspomniany wyżej przykład jakiejs Lichockiej, jak i cały niniejszy wątek ilustruje poziom intelektualny kadr, którymi dysponuje w Polsce Partia Bolszewicka.

I tylko Polski żal......

Z pewnością po tak poważnej wtopie wizerunkowej PiS się juz nie pozbiera.
Kwiczące świnie, witane radośnie przez społeczeństwo kwiatami, znowu wrócą do koryt, a dzieci w szkołach będą się po wsze czasy uczyć, jak to francuski Turek ocalił Polskę przed kaczym faszyzmem.

PS: do Admina: może by tak dział "Pudelek" stworzyć? ;>
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

Pani Lichocka z PiS w ramach prywatnej wojny bolszewików z Panem Prezydentem Macron postanowiła przestać obżerać się francuskimi serami.

image

Na znak protestu kupiła se wiec coś takiego

image

No to sprawdźmy co to za kapitał produkuje ten "polski" serek :

image

Myśle, ze Pan Macron nie może się pozbierać po tym ataku.

Jak widać świat jest pełen ludzi niemądrych, którzy lubią tym chwalić się publicznie. Na niniejszym forum taka funkcje pełni Ratlerek, który jezdzac Citroenem namawiał do bojkotu Carrefoura.

Prototyp Błaszczak o przyczynach klęski tekturowego państwa PiS, które nie wysyła żołnierzy do "grabienia gałęzi" po kataklizmie nawałnicy w pomorskiem

imageu
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Miałem plan zwiedzić Wschód, czyli Podlasie i przy okazji wyskoczyć do Wilna, ale ciężko było z logistyką. Sfrustrowany, w dniu wyjazdu kupiłem bilet na polskiego busa do Rzeszowa. A stamtąd prosto do Ustrzyk(ów?) Górnych. Bieszczadzkie anioły tak właśnie wołają ludzi dotkniętych ich skrzydłem. Jestem bardzo zadowolony z tego, jaką fajną wyprawę udało mi się zmontować improwizując i nie wiedząc, co będę robił i gdzie spał następnego dnia. Aż se specjalnie jakiegoś bloga założę z krótkim opisem i zdjęciami. Nie żeby się chwalić, ale żeby mieć co wspominać zimą. Bo łapię się na tym, że zapominam. Zapominam rozmowy z ciekawymi ludźmi, swoje przemyślenia z wędrówki czy twarze dobrych osób, które podwoziły mnie na stopa.
Pragę zwiedzałem kiedyś przy ok -20 stopniach. Koniecznie muszę tam kiedyś pojechać jeszcze raz w bardziej sprzyjających warunkach
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie fałszywka, imię i nazwisko znane redakcji;):
'A ja uważam, że owe wpisy na TT idealnie oddają Pani charakter. Zapracowała Pani sobie na te fałszywki jak mało kto - naplotła Pani przez minione lata takich niedorzeczności, tyle osób swoim prostactwem uraziła, że teraz ludzie uwierzą w każdy podsuwany im na Pani konto fake. Kto ścierką wojuje, ten wałkiem obrywa. I dobrze'.

Ps. ... się zgraliśmy;) Gryzoń na Dzikim Zachodzie i w ukochanej Pradze, a Ty?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum

Nowy rok (3 odpowiedzi)

Znienawidzony Tusku żebyś Ty zniknął z tego świata to byłoby najlepsze życzenie na nowy rok

Panie Tusk daj ludziom spokój (3 odpowiedzi)

P Tusk jest Pan kłamcą oszustem skompromitowanym człowiekiem niech Pan da Polsce spokój i nie...

Fajnopolacy chcą popolemizować ? Proszę bardzo, jestem do usług (3 odpowiedzi)

Kiedyś popularne było przewidywanie powtórki Budapesztu w Warszawie, teraz, po zwycięstwie Trumpa...