Re: Konsultant Ślubny Gdańsk, Gdynia, Sopot, Trójmiasto, pomorskie
Witam!Gratuluję pomysłu i życzę powodzenia w działalności !Z mojego skromnego 20-letniego doświadczenia wynika,że WSZYSCY są zainteresowani pomocą konsultantów.Problem polega tylko na tym,że ZA DARMO.Wielokrotnie udzieliłem informacji dodatkowych oprócz mojego zespołu MASSUANA dotyczących kamerzystów,fotografów,zdobienia i wynajęcia sal i pojazdów,wizytówek,organizacji noclegów itp.Rozdałem tysiące wizytówek.Naraziłem się na negatywne komentarze,że wtrącam się np.do tego,że na stołach napoje powinny stać w szklanych dzbankach a nie w plastikowych PET czy wino stawia się do obiadu a wódkę po obiedzie.W branży weselnej nie ma niestety miejsca na profesjonalizm,opanowali ją oszuści i cwaniaczkowie a Pary Młode,które robią imprezę tylko raz w życiu są na każdym kroku robione "w trąbę".Byle jak,aby było tanio.Wystarczy poczytać opnie na forum o cenach np. DJ za 800 zł (???),DOBRY zespół 3-osobowy 2500 zł (4 piosenki z dyskietki kupionej przez internet,przerwa 20 minut i wódeczka,każda dodatkowa piosenka na życzenie i oczepiny płatne,choć w umowie tego nie było,zespół trzeba przywieźć i odwieźć ze sprzętem własnym samochodem),fotograf robi zdjęcia za 1500 zł a po weselu okazuje się,że trzeba dopłacić drugie tyle,bo przecież trzeba je wywołać itp.Najbardziej rozbawiły mnie zachwyty nad trzema zespołami,w których "grają" 2 osoby a pozostałe to statyści do włączania dyskietek i płyt.Musieli nauczyć się trzymać ręce na instrumentach aby udawać,że grają.Słuchałem ich demo,wszystkie mają te same aranżacje.O głosach lepiej nie wspominać.Przypadek sprawił,że 2 kamerzystów było na imprezach w Gdańsku i Pruszczu.Przy montażu okazało się,że śpiewała na nich równocześnie ta sama wokalistka!Która z płyty,nie wiadomo,może obie,a trzecia gdzie indziej? Firma z zespołami,która jest na tym forum często wymieniana, podpisuje kilkanaście umów na jeden termin,choć ma tylko kilka zespołów.Wczoraj mieli wszystkie wolne zespołu na czerwiec tego roku,jak sprawdziła Para Młoda,z którą rozmawiałem.2 tygodnie przed weselem następuje szantaż cenowy,Młodzi zostają poinformowani np. o fikcyjnym wypadku zespołu czy ciąży wokalistki z informacją,że dopłacając 1000 zł będą mieli jeszcze lepszą kapelę.Uśmiecham się jak czytam na forum określenie na dwie grające osoby orkiestra czy zespół ,a to jest duet...i porównanie cen.W Trójmieście działa orkiestra za 3 tysiące-jeden człowiek grający na kilku instrumentach,bardzo zdolny zresztą.Ponieważ kilka trójmiejskich zespołów nie wymienianych na tym forum z nazwy ,gra prawie co tydzień na weselach za 6-8 tys zł mam pytanie,kto byłby zainteresowany PROFESJONALNĄ obsługą muzyczną swojej uroczystości?To nie jest reklama,chciałbym usłyszeć zdanie osób,które dopiero się przygotowują do najważniejszego dnia.
0
1