Re: Kontrolerzy biletów - RENOMA
Dlaczego tak mówisz? Moim zdaniem częściej problemy robią gapowicze. Jest jasny regulamin podróżowania komunikacją miejską i należy się do niego stosować. Tłumaczenie, że ktoś wstawił mi mandat tylko dlatego że nie miałem legitymacji jest według mnie głupie. Trzeba zachować trochę pokory, a nie robić wielkie halo. Jakby każdy miał bilet to do takich sytuacji by nie dochodziło. Osobiście w życiu widziałem tylko jedną spinę w czasie kontroli, podczas gdy jacyś dresi mieli problem do kontrolerów, a na samym końcu krzyczeli do jednego z nich "już nie żyjesz". I powiedz mi kto tu jest dnem. W innych miastach, mimo że kontrolerzy wyglądają trochę można powiedzieć potulniej, ponieważ pracują tam osoby trochę starsze, nawet kobiety i w żaden sposób nie przypominają cwaniaków, to i tak są traktowani jak ścierwo przez niektórych. Także nieważne kto byłby kontrolerem to zawsze ludzie będą mieli do nich problem... Mi się wydaje, że ludzie po prostu nie są nauczeni, że komunikacja miejska jest usługą, którą za którą płaci się jak za każdą inną. Idąc do kina KAŻDY musi mieć bilet i jakoś nikt problemu nie robi. Poza tym taka polska mentalność sprawia, że każdy chce być najmądrzejszy. Raz ktoś krytykuje stare babcie, które wymuszają miejsca w tramwajach czy autobusach, a za chwile znajdują się wielcy obrońcy, mówiąc "byś się wstydził" do kontrolera wypisującego mandat starszej osobie. Oczywiście czasami zdarzają się jakieś przewinienia ze strony kanarów. To jednak dotyczy ekstremalnych sytuacji, gdzie po prostu zatrudnieni zostali nieodpowiedni ludzie. Tak samo jest w policji, czy gdziekolwiek. Ogólnie mówiąc, jeśli nie nie jest się agresywnym w stosunku do kanara, to nie wierzę, że on będzię agresywny. Natomiast, gdy chce nam wystawić mandat niesłusznie no to chyba mamy język i potrafimy wytłumaczyć się popełnia ewidentny błąd. Gorzej gdy ktoś po prostu kręci, czego też byłem świadkiem(kolesie jechali kilka przystanków, gdy zobaczyli, że będzie kontrol nie udało im się uciec z tramwaju bo już ruszał, po czym tłumaczyli sie, że dopiero wsiedli, no po prostu żal...) Ale w Renomie moim zdaniem pracują normalni ludzie. A czytając niektóre artykuły o tym co oni robią złego, mam wrażenie, że są one pięknie podkolorowane na ich niekorzyść.
12
4