Kopia pikawy!

Często umawiam się ze znajomymi po pracy do kawiarni. W gdańsku znam chyba wszystkie. najczęściej jednak wstępowaliśmy do Pikawy. Gdy ta przeniosła się kilka metrów dalej, na jej miejscu powstało "Retro". Oczywiście jako stała bywalczyni gdańskich kawiarni zaszłam do nowego lokalu. Byłam zaskoczona menu! Herbaty jak w pikawie (inne nazwy), pascha(jak w pikawie), ciasto czekoladowe z owocami podawane w pucharku (jak w pikawie tzw. bambo w lesie), menu zalaminowane (jak w pikawie) i dalej mogła bym tak wymieniać... Mam rozdwojenie jaźni siedząc tam, bo nie wiem gdzie jestem... Zero za innowacyjność!! Próbowałam tam lemoniady- cena dość wysoka, ale wydawało mi się ,że wiem za co płace. A dostałam napój w szklance jak do milkshaków, rozwodnione coś bez konkretnego smaku. Z braku laku można pójść... Ja tam NA PEWNO NIE WRÓCE!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: Kopia pikawy!

Witamy,

Przykro nam, że ma Pani odczucia, że jesteśmy kopią Pikawy, ale spieszymy donieść, że chyba Pikawa jest kopią nas - istniejemy od 15 lat z takim menu w Malborku, Pikawa od 8 / 9...
Jeśli chodzi o innowacyjność: zapraszamy na naszego facebooka, na którym można przezczytać o comiesięcznym sezonowym menu, różnorodnych sezonowych ciastach, które pieczemy w zależności od tego co mamy na rynku (a paschę wg naszego rodzinnego przepisu mamy tylko zimą i przed Wielkanocą, a nie cały rok...), kawach tygodnia, nowych chlebach... etc. Codziennie coś się u nas dzieje :)

https://www.facebook.com/RetroGdansk

Pozdrawiamy!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Menu zalaminowane i lemoniada w złej szklance... :D
...a kawa cappuccino i szarlotka z bitą śmietaną i lodami to też wymysł Pikawy!!! Przecież wszyscy to teraz kopiują!!! ;)
Ubawiłam się!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A kawę mielą w Retro tak jak w Pikawie...a to papugi ! Puknij się w łeb kobieto !
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0