Kościół Chrystusa Zbawiciela OSOWA

Temat dostępny też na forum: Wesele Wesele bez ogłoszeń
Witam,

ponawiam pytanie czy ktoraś z Was miała lub będzie maiła tam ślub?
interesuje mnie temat dekoracji tego kościola oraz ogolne wrażenia.

z góry dzięki za wszelkie info.

pozdrowienia

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Kościół Chrystusa Zbawiciela OSOWA

Ja bede miala tam rok w przyszlym roku, wiec jesli chodzi o dekoracje to za duzo nie pomoge ;-( co do ogolnego wrazenia sam kosciol mi sie nie podoba i woloalbym cos bradziej kameralnego ale jestem parafianka od lat i znam ksiezy wiec mysle ze fajniej jest skladac przysiege u kogos znajomego ;-)

Ja miałam tam ślub 21 kwietnia br.

W sprawie dekoracji uzgadnia się wszystko z kościelnym...
My umówiliśmy się tak, że spotkaliśmy się z nim na giełdzie kwiatowej, wybraliśmy kwiaty itp a on reszte już przystroił....

Od nas za przystrojenie wział 70zł +własne kwiaty

Jeśli masz jeszcze jakieś pytania pytaj śmiało ;-)

to ja mam pytanie jeszcze bo caly czas sie zastanawiam ile daliscie ksiedzu "co łaska", bo jak wiadomo na Osowej nie mieszkaja biedni ludzie i zastanawiam się ile daja slyszalam ze ponoc 1000 zł ale jak dla mnie to za duzo!!!

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zapytaliśmy ile m/w dają.. proboszcz powiedział 300-400 zł
Daliśmy 300 +100 dla organisty

1000zl to juz chyba jakas przesada!!!

pewnie, że przesada!

Dzięki za opinie:-)

ps. do Kamiś jak coś mi sie przypomni to na pewno zapytam, i oczywiscie gratuluje zmiany stanu cywilnego:-)!
właśnie zastanawiam sie nad dekoracją, w jaki sposób można skontaktować sie z tym koscielnym? masz może jakiś numer do niego?

ps. do Umchi my chyba ze soba rozmawiałyśmy w temacie baniek mydlanych:-) a co do kosciola to ja teoretycznie jestem z parafii św. Polikarpa ale właśnie chcielismy aby koscioł był większy i dlatego ten.

Który ksiądz według Was najlepiej przeprowadzi ceromonie? Chodzi mi o to aby nie było zbyt "sztywno" i bylo jakieś miłe kazanie.

ps.do Madziulka czy Ty bierzesz ślub w tym kosciele? bo właśnie szukam kontaktu z parą z 4 sierpnia która ma ślub o 16 czyli godzine wcześniej niz my.

pozdrowienia

kościelny jest w kościele w każda niedziele (msza 10.30 i 12.00) wtedy najlepiej go złapać....

Według nas najfajniejsze kazania głosi ks. Marcin....ogólnie jest bardzo sympatyczny :) przez pare lat uczył mnie religi ;-)
Kazanie o nas i kierowane głównie do nas...bardzo ciepłe słowa itp

potwierdzam ze ksiadz Marcin jest najfajniejszy kiedys lubilam bardzo księdza Jarka. Co do tych 1000 zł to tez uwazam ze to zdecydowaNIE ZA DUZO!!!!!!!! Gdybym mialam wybrac Polikarpa a zbawiciela tez bym wolala zbawiciela ;-)

Hej dziewczyny. Mieszkam na Osowej od niedawna i będę miała ślub 20.X.2007 w tym kościele. Czy mogłybyście mi powiedzieć czy są fajni księża. chodzi mi w szczególności o ceremonią zaślubin. Przyznam trochę się boję czy podjełam dobrą decyzję że w tym kościele.
Do kamiś- a dużo zapłaciłaś za te kwiaty na giełdzie? czy wystrój ci się podbał i ładnie była prowadozna masza?

Zgadza się ks. Jarek był najlepszy :D

Wystrój był bardzo ładny za kwiaty zapłaciłam ok 250 zł, msza jak już mówiłam pięknie poprowadzona ;-) ks. Marcin nie mógł się nadziwić dziewczynce, która niosła nam obrączki ;-) wyglądała jak aniołek i była bardzo dzielna :) Podobno takiego dziecka jeszcze nie widzieli hehe

W tym kościele jest tak, że nie trzeba chodzić na nauki i poradnictwo ;-) Wystarczy dogadać się z proboszczem...jeśli narzeczeni pracują do póżna, nie mają czasu, spodziewają się dziecka itp to nauki i poradnictwo macie z głowy ;)

hello Magja :) tu Kroolik :) nooo i tyle w temacie , bo kościoła nie znam :) organizuj sie , bo masz mało czasu:)

rabitka napisał(a):

> hello Magja :) tu Kroolik :) nooo i tyle w temacie , bo
> kościoła nie znam :) organizuj sie , bo masz mało czasu:)
>
>

No, no Rabitka:-) cały czas się ogarniam...

czesc dziewczyny!
ja też biore ślub w tym kościele. 7 lipca. i szukam pary która ma po mnie czyli chyba na 17 bo ja mam na 16.
A co do wystroju kościoła to już mam obmyślone trochę .. wzdłuż dywanu będą wysokie świeczniki z bukiecikami i świeczkami, przy wejściu będą bukiety z obu stron, być może poręcze na schodach udekoruję tiulem, przy klęcznikach( tych marmurowych) będą tiule (tak jak teraz przy uroczystościach komunijnych), no i bukiety przy ołtarzu, mównicy. No i chcę aby były te białe drzewa- bardzo mi sie podobają.
W razie pytań proszę na maila.. bo rzadko bywam na forum

ale Wam zazdroszcze dziewczyny ;-)
Ja chce jeszcze raaaaaaaaz ;-)

Ja będę miała, 6 października. Też "szukam" innych par.

Inne tematy z forum

Oszuści z gdanska Osowa (...) psy Niby z rodowodem (59 odpowiedzi)

GdanskUwaga na mopsy i buldogi francuskie pseudohodowla ... z gdanska Osowa oferują psy niby z...