Kościół Św Antoniego w Gdyni

Temat dostępny też na forum: Wesele Wesele bez ogłoszeń
hej

Czy ktoś z Was miał,albo bedzie miał tam ślub? Jakie macie doświadczenia w dogadywaniu się z Proboszczem? Można "wybrać" sobie księdza, który będzie odprawiał mszę? A jak z opłatami? Wiem,że tam nie ma cennika i jest dobrowolna ofiara,ale nie wiem jaka jest tam zwyczajowo dawana

pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Kościół Św Antoniego w Gdyni

nikt????

jeszcze raz podbiję,ale wychodzi na to,że tam się sluby nie odbywają ;-)))

Odbywają się :)
Miałam przyjemność dekorować ten kościoł. Wiem od klientki że nie miała żadnych trudności w organizacji własnego ślubu
image
image

Ja mialam tam slub w sierpniu. Wszystko bezproblemowo, a proboszcz sam odprawial msze, ktora dla nas byla naprawde piekna. Nie bylo problemow z dekoracjami, skrzypcami i zalatwianiem wiekszosci na odleglosc. A co do ofiary, to rzeczywiscie dajesz tyle na ile cie stac.
Pozdrawiam

my mielismy w gornym kosciele

no tak.. widziałam Twoje zdjęcia ;-) My też chcielibyśmy proboszcza,ale chyba jeszce za wcześnie prosić o go o deklaracje na maj,że to on odprawi msze. Pójdziemy w lutym go prosić. A kiedy się daje na te tzw zapowiedzi? Bo to dla mnie w ogóle jest zagadka..

Nie dawalismy, ksiadz powiedzial, ze ofiara w dniu slubu za wszystko.
W parafii mezai dawalismy jak poszlismy zaniesc prosbe o wygloszenie zapowiedzi.

my mieliśmy. Chcieliśmy w kaplicy i tam też mieliśmy. Wybraliśmy sobie księdza z dwóch zaproponowanych przez proboszcza. Ogólnie wszystko bezproblemowo, jedynie zaskoczył nas organista. Ksiądz powiedział, żebyśmy nie zajmowali się organizowaniem, bo to w gestii kościoła leży i wyszło na to, że oni płacą organiście. Ale, aby mieć spokój ducha podeszliśmy po mszy do organisty. Gadamy chwilę, mówi, że tak wie, że będzie u nas grał i na koniec "dacie stówkę w kopercie i sprawa załatwiona"...żałuje, że nie podeszliśmy z tym do księdza, ale trudno się mowi

sama miałam tam ślub. Proboszcz przesympatyczny ciepły człowiek, bardzo nam pomógł.
Polecam w 100%

no to się cieszę,że macie pozytywne doświadczenia. My nie chcemy organisty w Kaplicy tylko zespół, który sobie sami załatwimy..Nie zamierzam mu płacić, nawet jeśli się zjawi,bo go po prostu nie chcemy. Ale mam nadzieję,że to się da ustalić przed ślubem. wystarczy,że za zespół zapłacimy kilka stówek

Magda, a jakiego księdza mieliście? Byliście zadowoleni? Ja wolałabym Proboszcza, bo On z pewnościa tego nie "odklepie" byle jak

Mieliśmy o. Przemka, który dzień po naszym ślubie przechodził podobno do innej parafii.
Genialny człowiek, poprowadził ślub, że tak powiem "na wesoło". Byliśmy baaaaardzo zadowoleni, a wszyscy goście pytali się potem czy to nasz jakiś znajomy. Do dziś go wspominamy i jesteśmy mu bardzo wdzięczni:) Gdy był jeszcze w parafii prowadził niedzielne msze dla dzieci:)

tak. niestety juz go nie ma. Był u mnie na kolędzie i było bardzo zabawnie. Ubolewał,że już nie jest "wolny" ,bo to niedopuszcalne,zeby taka ładna i mądra dziewczyna nie miała narzeczonego ;-)) (to było jeszce zanim poznałam mojego przyszłego męża ;-)

:) u nas też w trakcie ślubu w trakcie podpisywania dokumentów powiedział do mojego męża, że mu zazdrości i szkoda, że już nie wolny, bo też by chciał taką ładną żonę:)

łeeee czyli on tak do wszystkich... jestem rozczarowana ;-) heheh

Miałam ślub we wrześniu w kaplicy (mogliśmy wybrać czy chcemy w kościele górnym czy w kaplicy), proboszcz jest super i bezproblemowy.
Jeżeli chodzi o opłaty, to co łaska.
Co do organisty, to od kilku miesięcy samodzielnie trzeba się z nim dogaduje i płaci mu się osobno.Standardowo bierze stówkę

miałam ślub w kaplicy, prowadził proboszcz i było super, organiście zapłaciliśmy osobno i byliśmy z niego bardzo zadowoleni, bardzo chwalili go nasi goście którzy mają muzyczne wykształcenie, księdzu płaciliśmy co łaska.

Ale organista jest obowiązkowy? Bo wiem,że w niektórych kościołach mimo,że gra wynajęty zespół to organiscie trzeba płacić. Mam nadzieję,że tutaj tak nie jest.

pozdrawiam

Inne tematy z forum

deweloper AB- Andrzej Boczek (6 odpowiedzi)

czy ktoś miał kontakt z tym deweloperem, jakie opinie??

szukam niani Redłowo Wzgórze św. Maksymiliana (7 odpowiedzi)

Witam, poszukuję niani na okres wakacji dla dwójki dzieci, Syn jest samodzielny i w lipcu będzie...