cześć która z Was ma ślub w kościele św trójcy na Dąbrowie?? pytam z ciekawości czy same stroicie kościół i jaki ksiadz będzie Wam udzieleł ślubu??
00
Re: Kosciól Św Trójcy na Dąbrowie
Monisia84
(17 lat temu)
ja biore slub w kosciele Św.Trójcy ....slubu udziela Nam moj wujek...po mnie jest jeszcze 5 par wiec musze z nimi uzgodzic jak bedzie kosciol przystrojony...a kiedy Ty masz slub??
00
ziolonooka82
(17 lat temu)
ja mam slub 14sierpnia a kiedy Ty?? jak to Twoj wujek??
00
Brzoskwisia
(17 lat temu)
Monisia ma ślub 30 czerwca :)
00
Monisia84
(17 lat temu)
proboszcz sie zgodzil aby udzielal Nam slubu moj wujek ,ktory jest ksiedzem..okazuje sie iz sie znaja wiec nie mam problemu z ksiedzem udzielajacym mi slubu...ja mam 30 czerwca
00
Katiee28
(17 lat temu)
czesc ja mam slub 18 sierpnia, tez zastanawiam sie nad przystrojeniem kosciola
00
Rina
(17 lat temu)
Ja miałam, ślub udzielał nam ksiądz z brodą, ale ponoć już go tam nie ma. Miał nas prowadzić proboszcz, ale wykręcił się urlopem i w zasadzie źle wyszło, bo brodaty ksiądz byl zupełnie nie przygotowany.
00
Monisia84
(17 lat temu)
ciesz sie iz proboszcz Wam slubu nie udzielal...wolalabym aby udzielal mi slub jakis nieprzygotowany kasidz na Boniewicz ;/
00
pytajnik
(17 lat temu)
A to czmu ?? Ja bede tez tam mial i zacikawil, mnie temat.
00
ziolonooka82
(17 lat temu)
czemu nie proboszcz?? my wlasciwie chcemy proboszcza tzn moj przyszly maz mi jest w sumie obojetnie..
00
Katiee28
(17 lat temu)
też jestem ciekawa dlaczego nie proboszcz?
00
ziolonooka82
(17 lat temu)
a Ty kiedy masz slub??
00
Brzoskwisia
(17 lat temu)
mam złe wspomnienia jeśli chodzi o przygotowania do komunii i bierzmowania z proboszczem... bardzo go nie lubię i chyba ze wzajemnością ;) dlatego zdecydowałam się na ślub w Bojanie (a i z tym jest problem, bo proboszcz wczoraj oświadczył mi, że musi się zastanowić czy wystawi mi pozwolenie na ślub w innym kościele)
10
ziolonooka82
(17 lat temu)
no to Ci wspolczuje:/ ja komunie i bierzmowanie mialam w parafi w Malym Kacku ale moj Mily mial w Trojcy z proboszczem i ma dobre wspomnienia wiem ze proboszcz jest czasami dziwny ale ogolnie zawsze uwazalam go za pozadna osobe
00
Brzoskwisia
(17 lat temu)
największe problemy z proboszczem mam przez to, że chciałam mieć komunię i bierzmowanie w kościele w Kacku, a proboszcz nie zgodził się na to i była wojna... a teraz proboszcz przez to wszystko mnie bardzo dobrze pamięta hi hi.
00
ziolonooka82
(17 lat temu)
u mnie nie bylo problemu bo ja w Kacku bylam chrzczona i potem pomieszkiwalam u babci pomimo tego ze rodzice juz tu mieszkali ale tam chodzilam do podstawowki i bylo naturalne ze tam bede miala wszystki sakramenty
wspolczuje Tobie:/
00
agrest
(17 lat temu)
Brzoskwisiu, ja nie miałam takich przygód z Boniewiczem ale też za nim nie przepadam, ze swoich przygotowań do komunii pamiętam tylko zadymiona kancelarię, gdzie zdawalo sie tescik ze znajomości 10 przykazań itp. i jego znudzoną minę;/
00
Brzoskwisia
(17 lat temu)
ochh ta jego mina... uwielbiam ją hi hi.
Wiecie jak ten grubiutki ksiądz ma na imię? Spotkałam go ostatnio jak czekałam na poradnictwo z Panią Lidką i powiedział mi, że jeśli proboszcz mi nie wystawi pozwolenia to on to zrobi po cichaczu ;)
00
ziolonooka82
(17 lat temu)
te fany ksiadz ma na imie Piotr :)
00
Brzoskwisia
(17 lat temu)
dziękuję bardzo :)
00
Linaa
(17 lat temu)
ooo taaak przygotowanie do I Komunii, do tej pory jak widzę proboszcza to wydaje mi się, że muszę się czegoś uczyć bo mnie nie dopuści :) Pozdro dla wszystkich zdających kiedyś u ks. Boniewicza.
10
Rina
(17 lat temu)
Ja nie miałam żadnych zastrzeżeń do proboszcza, bardzo miłe miał do nas podejście, wydał mi się miłym człowiekiem
00
Katiee28
(17 lat temu)
ja mam 18 sierpnia
00
Katiee28
(17 lat temu)
a powiedzcie mi jak jest z tym poradnictwem rodzinnym na Dabrowie, sa jakies wyznaczone dni kiedy mozna ta pania spotkac?dzieki za odp
00
Brzoskwisia
(17 lat temu)
środa od 18.00 do 20.00
00
ziolonooka82
(17 lat temu)
ona jest w srody od 18 do 20
00
ziolonooka82
(17 lat temu)
ogoleni srednio bylo mowilam jej ze nie bede uzywac kalendarzyka bo nie moge ze wzgledu na nieregularny okres a ona powiedziala ze i tak musi mi o tym mowic
00
ziolonooka82
(17 lat temu)
bylo pierwsze spotaknie razem i drugie bylam sama jeszcze mialo byc trzecier ale ona mi odrazu podpisala
00
Brzoskwisia
(17 lat temu)
uprzedzam - dziwna kobieta, miałam wrażenie, że wstydzi się mówić wprost takie słowa jak seks, pochwa, odbyt, okres... hi hi Jak wyszliśmy z tych zajęć nawet mój Alex stwierdził, że jest bardziej oświecony niż ta kobieta, a z jej tików nerwowych śmialiśmy się przez tydzień ;)
00
ziolonooka82
(17 lat temu)
masz racje jest jakas dziwna
00
Katiee28
(17 lat temu)
sama jestem teraz ciekawa kto nam bedzie udzielac slubu? czy proboszcz czy ktos inny?
00
Katiee28
(17 lat temu)
dzieki za info,musze sie tam wybrac, niedlugo:) a kiedy wy macie slub?
00
Katiee28
(17 lat temu)
ktoś pisał na forum, że trzeba u niej kupić jakieś ksero i z głowy. Ale niestety trzeba wysłuchac i tak czy siak
00
ziolonooka82
(17 lat temu)
my mamy 14sierpnia
niestey musisz zaplacis 30zl moze jak dasz na pierwszym spotkaniu to nie bedziesz musiala przyjsc
aha i daje zadania domowe :/
00
Brzoskwisia
(17 lat temu)
taaa zapomniałam ksero i książeczki - 30 zł inaczej nie ma zajęć :)
ja na 2-ch zajęciach byłam sama i jak sie mnie zapytała czy zaznajomiłam się z wykresami i czy wszystko rozumiem oczywiście odpowiedziałam TAKKK no i później całe zajęcia gadałyśmy o pracy itp... aż się zagadałyśmy i parka po mnie czekała 15 min
00
ziolonooka82
(17 lat temu)
a to moze my czekalismy :)
00
ziolonooka82
(17 lat temu)
28 marca??
00
Katiee28
(17 lat temu)
czasami zastanawiam sie po co to wogole jest! najpierw mowili ze jak sie mialo religie w liceum to z głowy przed slubem, a potem proboszcz powiedzial , ze amm to sobie oprawic w ramke:) jejku, jakos musze przezyc to poradnictwo.....
00
Brzoskwisia
(17 lat temu)
zagadajcie ją o personę albo lady comp to zacznie gadać i nie będziecie musiały słuchać o napiętych cyckach i śluzie ;)
00
Katiee28
(17 lat temu)
dzieki dziewczyny za info
00
ziolonooka82
(17 lat temu)
a moze ktoras z Was ma slub 14 sierpnia tak jak my??