Kościół-Wygoda Łączyńska

Temat dostępny też na forum: Wesele
Miała może któraś z Was ślub w kościele w Wygodzie Łączyńskiej na Kaszubach?
Zastanawiam się nad tym kościołem bo jest blisko sali którą wybrałam. Bardzo proszę o jakieś relacje: jak jest z ustrojeniem, własną oprawą mszy, czy proboszcz jest bezproblemowy itp ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Kościół-Wygoda Łączyńska

Graliśmy trzykrotnie w tym przepięknym kościele na wzgórzu.Szczegóły najlepiej ustalić z Proboszczem.
image
image

przepiękny kościół przepiękna uroczysta msza św.Proboszcz nie robił żadnych problemów . Kościół dekorowaliśmy sami.

Miał ktoś może jeszcze ślub w tym kościele?? Jak wrażenia??

Kościół na pewno nie stoi na wzgórzu :) raczej w dolinie :) Proboszcz raczej nie robi problemów, kościół ładny. W tym roku wyremontowany został ołtarz, prezentuje się ładnie ale podejrzewam, że to początek remontów. W przyszłym pewnie będą odnawiać wnętrze więc warto o to zapytać bo to nic fajnego ślub wśród rusztowań.

mrofol dzięki za informację bo rzeczywiście teraz zakończono remont dachu i ołtarza głównego ale w przyszłym roku może być remont ścian wewnętrznych bocznych, ale jeszcze proboszcz nie wiem kiedy ;) ale będę się na bieżąco orientować. dzięki!

Oj, stoi na wzgórzu... a jednocześnie w dolinie. Wspaniały kościół, a Ks. Proboszcz - Boży Człowiek.

Inne tematy z forum

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (216 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...