Kościół na Pilotów

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Czy może ktoś coś napisać o kościele Św.Kazimierza na Pilotów? Mam tam ślub 24.06 może ktoś też?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Kościół na Pilotów

ja mam 17 czerwca ;) pozdrawiam

Aga ale właśnie w tym kościele?

tak tam:)m@ napisał(a):

> Aga ale właśnie w tym kościele?

dolny jest śliczny- i chyba tam udzielaja slubow, gorny nie ma wogole klimatu!!!a ksieza sa spoko!:)

Oki dzięki, ja szczerz mówiąc tam jeszcze nie byłam hihi (był tylko mój Misiek) i nie wiem jaki tam jest klimat. Woem tylko, że ma być na małej sale czy tej ładnej tak? a nie wiesz jak tam z organista, śpiewa jakoś???

oo mam nadzieje ze to nie ten co na mszach - bo nie jest zbyt ok:D a jezeli mala sala to ten ladny dolny- caly w drewnie:))

oki dzięki, chyba jednak muszę sie tam wybrać....bo aż wstyd! a już wiesz gdzie wesele? bo my zaraz przy kościele...!

ja raczej zrobie w sopocie - a wesele no tu sie waham :) jest kilka opcji i będzie glosowanie w rodzinie:))robisz w Mlyncu?

tak dokładnie, nie stac nas na reatauracje a tam jest ok, będziemy za pomocą firmy stroi salę, własny kucharz i kelnerki i mam nadzieję, że bedzie ok. Wesele na ok. 100 osób więc knajpa odpada ze względu na koszty.

Jestem z tej parafii dziewczyny,mieszkm w okolicy od urodzenia i z tego co se orientuje to dolnym koscile chyba nie udzielaja slubow,to samo jest z komuniami św.Dolny jest rzeczywiliscie przepiekny,bo gorny mimo ze go juz 21 lat robia to cos nie moga zrobic :/ i jakos am zimno jest... musielisbyscie sie zapytac o ten dolny,jak to jest ale nie bylabym taka pewna co do slubow tam,naprawde... A z ksiezy polecam goraco ksiedza Adama:-) Ale teg ktory nie jes proboszczem. Jest poprostu przemily:-) Znam go od urodzenia... przygotowywal mnie do komuni:P Milo mi ze ktos sie zainteresowal moim kosciolkiem:-) Pozdrawiam:-)

Dzis tam się dowiedzieliśmy, że śluby odbywają się na małej sali, czyli pewnie w tym ładniejszym Kościółku. Fajnie, że jest ktoś taki jak ty i coś miłego nam powiedział. Koniecznie musze go zobaczyć! Dziękuję.

pewnie ze w tym dolnym!!!!chyba slonko cos czesto tam nie chodzisz:D

polecam goraco ten kosciol. Księża naprawde super - nowy proboszcz tez. Poza jednym wymienionym wyzej Adamem. Fakt ze byl super ale teraz odkad jest dyrektorem szkoly prywatnej katolickiej to zmienil sie nie do poznania. Jest jakis smutny i nosi nos wyzej niz ma glowe. A byl naprawde super. Pozdrawiam i zycze wszystkiego najlepszego...

moge potwierdzic ta informacje... w dolnym kosciele sa sluby wczoraj sie dowiedzialam... pozdrawiam

sluchajcie a czy jest mozliwosc wyboru ksiedza?? i jak wyglada oprawa muzyczna, dekoracja kosciola itp?

prosze o pomoc

Witam.
w czerwcu ubiegłego roku miałam ślub właśnie w kościele św. Kazimierza. śluby odbywają się TYLKO I WYŁĄCZNIE w dolnym kościele - no chyba że jest tam akurat remont, ale to raczej nie wchodzi w grę, bo jest już wyremontowany.
Księża w kościele są rewelacyjni, z tego, co wiem, można sobie wybrać księdza. Jeśli chodzi o oprawę muzyczną, to na naszym ślubie grali moi znajomi, którzy stworzyli "spontaniczny zespół" właśnie z tej okazji. Było świetnie i przemiło.
Jedynym mankamentem jest siostra zakrystianka, która czepia się wszystkiego, czyli: ozdób, krzeseł, dywaników itp. Nie liczcie na czerwony chodnik przez całą długość kościoła - położy tylko dywanik pod Waszymi krzesłami. Przez 3 dni ja i pozostałe dziewczyny, które brały ślub w tym samym dniu, wykłócałyśmy się z siostrą o krzesła - miała nam dać krzesła w stylu gdańskim, które stoją w górnym kościele (nawet proboszcz jej to zasugerował), niestety dostały nam się ordynarne, stare, pamiętające chyba śluby z początku lat 80. Świadkowie dostali jeszcze bardziej obrzydliwe pomarańczowe (!!) krzesła ze skaju - takie które do niedawna stały w każdym urzędzie lub pokoju nauczycielskim.
Oprócz użerania się z siostrą wszystko inne było w jak najlepszym porządku. A i z tej historii z krzesłami to już teraz się tylko śmieję - jak się stanie z tyłu kościoła i rozpoczyna się msza, to już jest naprawdę wszystko jedno - byle by tylko wyjść za człowieka, z którym chce się spędzić resztę życia.
Mam nadzieję, że trochę Ci pomogłam tymi informacjami. Pozdrowienia.

tak to prawda siostra jest śmieszna i proszę na przyszłość ustalic z nia zeby nie zdejmowała wam waszych dekoracji.
Mi to zrobiła:( Oczywiście nie wszystkie a o krzesłach pięknych z górnego kościoła nie macie co mażyć.
Ale zgadzam się z przedmówczynią bo w ten dzień już nie jest to tak ważne.
pozdrawiam i życze wszystkiego najlepszego :)

Super, dzięki za informacje, ja właśnie biore tam ślub w czerwcu, a nie wiesz jak z klęcznikiem ? jest tam czy nie ma? jak to wygląda?

Klęcznik daje siostra, daje też do niego nakrycie - i to przynajmniej wygląda przyzwoicie, więc w tym przypadku nie masz się czym martwić :)

jestem zdziwiona, że siostra zdjęła komuś ozdoby - u nas postawiła tylko warunek, żeby nie przypinać ich pinezkami do ławek, tylko taśmą klejącą (co jest w sumie rozsądne, bo ławki są ładne i nie ma sensu ich niszczyć pinezkami). moje ozdoby trzymały się na taśmie bardzo przyzwoicie - wytrzymały 3 śluby tego dnia :)

dzieki dziewczyny za informacje... napewno mi sie przedadza ;)
do *m*a*: ktorego czerwca masz tam slub???

Hej ja mam 24 a Ty? Może się jakoś zgadamy?

ja mam 17 czerwca