Kosciol na Suchaninie

Temat dostępny też na forum: Wesele Wesele bez ogłoszeń
A czy ktos slubuje w kosciele na Suchaninie??

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Kosciol na Suchaninie

Tak!My slubujemy na Suchaninie w kosciele pod wezwaniem sw. Maksymiliana Kolbe 12 sierpnia.

No witam!!! A nauki macie juz za soba??

My slubujemy 4 marca

Nauki mamy w polowie za soba

I jak wrazenia??

wswzystko ok, Pani od poradnictwa rodzinnego jest przemiła a ksiądz Arkadiusz Cz. bardzo fajny...

ja23 napisał(a):

> No witam!!! A nauki macie juz za soba??
>
>
Tak nam sie wydaje ze mamy za soba!ponieaz mieszkamy w Niemczech to zrobilismy wyjazdowe weekendowe nauki. Pani w kancelarii powiedziala ze ok, natomiast z Ksiedzem jeszcze nie rozmawialismy. W kwietniu mamy przyjechac na spisanie protokolu. Wy kiedy slubujecie? jesli to nie tajemnica
Pozdrawiam
Nula

Zadna tajemnica:))) 02. 09. 2006, godzina 16, a Wy??

a jak czesto sa organizowane nauki w kosciele sw Maksymiliana? my sie bardzo intensywnie zastanawimy gdzie chcielibysmy wziasc slub, ten kosciol jest na naszej liscie z tego wzgledu, ze to nasza byla parafia, wydawalo mi sie, ze terminu slubu nie trzeba tak szybko rezerwowac? ksiadz na koledzie powiedzial nam ze 3 m-ce przed slubem zalatwia sie termin:(a tu widze, ze 02.09.2006, dzien w ktorym my chcemy brac slub jest juz zarezerwowany:( a wiecei moze czy o 17 jest wolny termin?chyba musimy sie pospieszyc:(

Juz napisalam ze 12 sierpnia a co do godziny to rowniez 16.00. Pozdrawiam

a kiedy rezerwowaliście koścół?i bardzo prosze o informacje na temat nauk? co gdzie kiedy:)
pozdrawiam

My mamy 02. 09. o 16, ale przeciez msze moga byc tez o innych godzinach, wiec z samej daty nie musicie rezygnowac. Mysle, ze oprocz nas na ten dzien jeszcze nikogo nie ma zapisanego, bo faktycznie ksieza chca, zeby przychodzic 3 m-ce przed slubem. Wybierz sie tam i zpytaj :))) A jesli chodzi o nauki, to mysle, ze niedlugo beda. Dam znac, jak beda mowili o nich w ogloszeniach parafialnych. My wybieramy sie na te najblizsze, miloby bylo, gdybsycie tez byli. Pozdrawiam!!!

a dawno temu rezerwowaliscie ten termin? dzieki bardzo za przyszle wiadomosci odnosnie nauk i pozdraiwm, bardzo fajnie gdyby zaczely sie pod koniec lutego:)

Ja juz tak od kilku niedziel slucham, moze akurat!!Tez mam nadzieje, ze sie niedlugo zaczna i bedziemy mieli to juz za soba :))) Czyli Wy tez chcecie miec 02.09. slub??

tak, juz wszystko mamy zarezerwowane od dluzszego czasu, sala, dj, fotograf, tylko jakos z najwazniejszym ksiadz kazal nam czekac:) ale widze, ze juz najwyzszy czas!!!

kosciol sw.kolbe ma najgorszego i najbardziej wrednego ksiedza w całym trojmiescie ,robi problemy ze wszystkiego i ze wszystkim ,mam na mysli ks.andrzeja ,nie chce zrobic chrzcin bo sie przyczepil o to ze nie mamy slubu ,i kazal pierw to zalatwic ,gdzie w innych parafiach nie robia wogole zadnej łaski ,nie bedzie mi jakis durny ksiadz mowił co mam robic ,zeby to oni byli tacy swieci jakich udaja.To oni powinni byc dla ludzi a nie na odwrot.

zgadzam sie ,tez mialam z nim do czynienia ,nie chcial wystawic zaswiadczenia na slub w innej parafi ,tu chodzi tylko o kase jakby co dzien sie dawalo na tace to by wszystko bylo ok.i by nie robil zadnych problemow.

ktoś bierze lub brał w tym roku ślub w parafii na suchaninie??

ja biore tam w tym roku ;)

No to super. Ja tam biorę ślub 20 sierpnia. Wiesz coś może na temat dekoracji tego kościoła, czy ta pani co go dekoruje z ramienia kościoła warta jest uwagi? czy lepiej pomyśleć nad inną firmą? a i jeszcze tak na marginesie czy jest w tej parafi cennik ślubów bo średnio sie oriętuję ile się tam daje za mszę ślubną