Kosmetyka, kosmetyczka

Tyle się naczytałam pozytywów o kosmetyce, ale osobiście się rozszarowałam i zawiodłam.
Nie wiem, czy nie trafiłam akurat w danym dniu na Panią Paulinę, o której były pisane komentarze, ale Pani Kinga nie przypadła mi zbytnio do gustu...
Zabiegi są mało efektowne i nietrwałe. Wolę sprawdzone salony i gabinety kosmetyczne.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 13

Re: Kosmetyka, kosmetyczka

Witam Panią "zbulwersowana", dziękuję za krytykę w imieniu moim jak i również całego Instytutu. Bardzo ubolewam nad tym, że nie przypadłam Pani ja ani zabiegi do gustu i jest Pani rozczarowana efektami, natomiast pozwolę sobie na uzasadniający komentarz w tej kwestii... Kosmetyka opiera się na uzupełnianiu i podtrzymywaniu częściowym zabiegów kosmetologicznych bądź z zakresu medycyny estetycznej i efektów spektakularnych niestety nigdy za pomocą kosmetyki nie osiągniemy, ale systematycznością w ich wykonywaniu możemy zdziałać sporo, przy odpowiednim doborze rodzaju zabiegu. Z tą trwałością też niestety bywa różnie i nie jest to uwarunkowane jakością usług kosmetycznych, ale dbałością klienta o strefę poddaną zabiegowi po ich zakończeniu podczas kuracji domowej. O tym każdy jest a bynajmniej powinien być poinformowany u kosmetyczki.
Tak więc... nie pozostaje mi nic innego jak podziekować za szczere słowa krytyki, która będzie na pewno dla mnie kolejnym punktem do mojej samorealizacji zawodowej.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 2

fajnie że personel odpowiada !
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kosmetyka może pomóc podtrzymać urodę ale jej nie zmieni. Poprostu ,nie da się z małpy zrobić kanarka i tu nawet pani Kinga czy Paulina nie pomoże.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2