Kosmetyki dla 10-latki.

Moja córka zaczęła dojrzewac, pojawiły się zaskorniki i wągry na nosie i w uszach. Zaczęła pocić się "śmierdzaco". Dużo częściej przetluszczaja jej się włosy. Oczywiście codzienny prysznic zmiana koszulki to podstawa. Czy możecie polecić jakies kosmetyki do czyszczenia twarzy, czy szampon może jakiś. Dezodorant?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Kosmetyki dla 10-latki.

Kup jej gąbkę konjak i delikatny żel do mycia twarzy z cynkiem lub wyciągiem z olejku z drzewa herbacianego. Tak oczyszczana skóra nie będzie wysuszona typowymi drogeryjnymi kosmetykami dla cer trądzikowych (one przesuszaja skórę, ta zaczyna się bronić i wydziela więcej łoju i pojawia się więcej zaskórników i pryszczy). Jeśli chodzi o dezodorant to nie pomogę ale szampon polecam z Rossmana Isana zielona butelka, do włosów przetłuszczajacych się. Bardzo fajny , dobry skład, nie przesusza skóry głowy a dobrze oczyszcza :)

Do mycia najlepiej coś delikatnego, te wszystkie żele i toniki do skóry trądzikowej mają często dużo alkoholu, który przesusza zamiast pomagać.

AA help do mycia twarzy (żel). Delikatny i odblokowuje pory. Deo też AA bezzapachowe w kulce.

Inne tematy z forum

Sklep Valetta.pl opinie (1734 odpowiedzi)

Hej, czy ktoś zamawiał coś ze sklepu internetowego Valetta.pl? Jak z jakością tych rzeczy?...

Męskie stringi na plaży i na codzień co sądzicie? (3 odpowiedzi)

Cześć wszystkim, Chciałabym poruszyć dość nietypowy temat, który ostatnio zaprząta mi głowę. Mój...

Fryzjer Trójmiasto - Kręcone Włosy (8 odpowiedzi)

Witam, szukam dobrego fryzjera/fryzjerki do kręconych włosów (strzyżenie). Niestety wszystkie...