Krem do rąk

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
poleccie prosze sprawdzony dobry krem do rąk (mocno przesuszonych),ale taki ktory dosc szybko wsiaka w skorę , nie zostawia efektu "tłustych" rąk
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: krem do rąk

Używam teraz Yves rocher kremu do rąk z owsem. Polecam na moje obecnie bardzo suche ręce fajnie działa.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Krem firmy Anida. Link poniżej. Kosztuje około 5 zł, a efekty - niesamowite. Jest rewelacyjny.
http://www.scananida.com.pl/pl/produkt/72/100
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

najlepszy na siecie Nivea s.O.S .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Sprawdziłam chyba wszystkie kremu na rynku, drogie i te tanie. Poddałam się - w prezencie dostalam krem do rak F&F - (cos podobnego do AVONU). Absolutny hicior ! 3 numery, kazdy inaczej pachnie znanym perfumem - uuuaa cud miód ;)
Nie klei, szybko sie wchłania i nie trzeba go często uzywać, bo bardzo dobrze nawilza.

koszt okolo 13 zł.

lipikar chyba la roche possay - pierwszy krem do którego przekonałam swojego męża, wcześniej zawsze marudził na to, że ręce zostają tłuste

Polecam kupić rękawiczki do dłoni w Rossmanie. Kremujesz ręce i nakładasz te rękawiczki. Bardzo mi pomogło. A sam krem w połowie tak nie działał.
Do stóp polecam tez takie skarpetki :)

a dla mnie najlepszy jest garnier http://www.superkoszyk.pl/product-pol-794-GARNIER-Krem-do-Rak-100-ml-Bardzo-Sucha-Skora.html
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

a ja polecam neutrogene, jest w konsystemcji żelu i nie zostawia tłustych śladów. koszt ok 18 zł
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nivea.. Błyskawicznie nawilzający.. Pomaga dużo, zapach ok i bardzo szybko się wchłania.. :)

Mąz z pracy przyniosl(dostaje co miesiac "przydzial" kremu i mydla) Krem glicerynowo-lniany Schutz Gisco,rewelka jak dla mnie.Anida tez swietny,z tym ze na bazie siliconu.
W jakims programie mowili ze na przesuszone dlonie dobra jest maska z cieplych ugotowanych i rozgniecionych ziemniakow
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak dla mnie po latach testowania wszelakich różnych kremów, mogę polecić jedynie Neutrogenę. Żadne Avony, Garniere, inne glicerynowe...
Mam wrażliwą skórę na wszelkie wiatry, chłody itp, szybko reaguje mi wysuszeniem. Neutrogena działa szybko, wchłania się. Nawet czasami nie trzeba codziennie smarować, wystarcza co drugi dzień, albo tylko jak jest taka konieczność. Od razu zadziała.

Neutrogena z maliną nordycką- rewelacyjny.
Naprawdę dobrym produktem jest Cetaphil. Polecam, mimo że to wydatek ok. 30 zł.

http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=35458
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

u mnie też najlepiej spisuje się Neutrogena :]

image

a teraz mam wersję z pompką (150ml) :) http://swiat-karolki.blogspot.com/2011/10/normal-0-21-false-false-false-pl-x-none.html

bardzo dobrze na skórę moich dłoni działała pianka Allano z Amwaya :] http://www.amway.pl/product/6863,body-series-allano-hand-body-lotion

O tak! La roche posay- rewelacyjny krem! Miałam baaardzo przesuszoną skórę dłoni, a ten krem zdziałał cuda w krótkim czasie. Nie pozostawia tłustego filmu, bardzo ładnie się wchłania, a skóra jest po nim aksamitna.

polecam Kamill

polecam krem z biedronki - czerwone opakowanie - tani, skuteczny, pięknie pachnie :-)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Neutrogena!

dermika specjalistyczny krem-maska do rąk z mocznikiem 10%
i gliceryną, kupuję na allegro koszt z przesyłką ok 24,-, ale smarujesz na noc i nie masz problemu z dłońmi,bardzo wydajny.

Rewelacja warta każdych pieniędzy - L'occitane Krem z Masłem Shea
http://pl.loccitane.com/krem-do-r%C4%85k-mas%C5%82o-shea,36,2,3531,45123.htm
Zdecydowanie mój ulubiony kosmetyk, na przesuszone dłonie idealny.

jak byłam z moją córcią w szpitalu dwa tygodnie i kilkanaście razy dziennie dezynfekowałam ręce płynem to zrobiły mi się masakrycznie suche ręce, normalnie pękała mi skóra i krwawiła jak zginałam palce :/
mi pomógł Neutrogena - skoncentrowany bezzapachowy krem do rąk, z czerwoną nakrętką :)
taki:
http://www.apteka-oliwna.pl/p6964,c509_613,neutrogena+formula+n+-+bezzapachowy+krem+do+rak+50+ml+pomadka

_DaMa_ - u mnie też problem(taki poważny, bo zawsze miałam suchą skórę) ze skórą dłoni zaczął się od pobytu w szpitalu z Synem ;) i tego wiecznego mycia i dezynfekowania dłoni ;) dokładnie - mega sucha skóra i pękała/lekko krwawiła pomiędzy palcami(robiły się takie placki jakby przypalonej/mega suchej skóry) i na wierzchu dłoni :/ wiele m-cy upłynęło zanim to zwalczyłam :/ niestety od tamtego czasu skóra jest bardzo wrażliwa i wystarczy, że kilka razy umyję naczynia w "innym" płynie do mycia naczyń i dłonie wyglądają jak wtedy :/
dlatego mam "swój" przetestowany płyn (Pur, 3 kolory balsamów, tylko balsamy) i jego muszę się trzymać ;)

Gorzej jak przestaną go produkować ;P

No to właśnie na takie spierzchnięte, aż niemalże krwawiące dłonie polecam tego krem l'occitane, do tego raz na miesiąc - dwa zabieg parafinowy u kosmetyczki i zobaczysz poprawę. Zabieg nie jest drogi coś ok. 25 zł kosztuje. A jak nasila Ci się problem z dłońmi to krem i rękawiczki na noc.

Ja polecam dwa kremy. Pierwszy to neutrogena a drugi krem do rąk z biedronki. Niedawno spróbowałam od siostry i jak dla mnie jest super a kosztuje niecałe 3 zł chyba. Taki czerwony do mocno wysuszonych rąk. Warto spróbować.

Ja również polecam Neutrogenę (ten skoncentrowany się klei, ale jest skuteczny; ja wolę ten "zwykły". genialny jest też Cztery pory roku z wiśnią japońską, z Rossmanna. Mam baaaardzo suche dłonie, i w sumie tylko te dwa kremy sobie z nimi radzą.

a ja polecam Maść Witaminową za 4,50 z apteki. Tłusta przeokropnie, ale poradziła sobie z moim liszajem na brodzie oraz potwornie suchą skórą pomiędzy palcami u rąk. Wyjechałam na jakiś czas za granice a że woda była tam inna, dostałam łupieżu z którym walcze do dziś a moja skóra na dłoniach zareagowała suchą skorupa między palcami...po prostu koszmar! nic mi nie pomagało, mogłam smarować, kremować i po kilku minutach było po staremu.
Ta maść jest o tyle dobra, ze smaruję nią dłonie wieczorem, ubieram bawełniane rękawiczki a rano dłonie są świeże, nawilzone i nawet po umyciu nie przesuszają się w miejscach"newralgicznych".
Polecam.
no, ale tłusta jest do bólu.

widziałyście gdzieś w sprzedaży mój ulubiony krem???? :P koniecznie wersja 150ml z pompką ;) (mój skończył się 2 tygodnie temu i moje dłonie już to odczuwają, a właściwie skóra ;))

image

a ja polecam inne zabiegi niz parafina,gdyż z doświadczenia wiem, że nie jest to zabieg, który daje długotrwałe efekty. Ja od lat swoim klientkom robię zupełnie inne zabiegi,ale nie bede tutaj reklamy wstawiać i efekty są długotrwałe czy to skóra rąk zniszczona detergentami,pracą, czy przesuszona po zimie i zawsze preparat po krótkiej serii zabiegów daję gratis. Skóry nie powinno się leczyć tylko powierzchownie,jesli się chce pozbyć problemu...

Polecam krem firmy Gehwol; dostępny w aptekach i czasami w salonach kosmetycznych. Cena ok. 35 zł.

Ja tez polecam Neutrogene. Co prawda moje dlonie nie sa przesuszone, ale moj mąż ma pękającą skórę na rękach i najbardziej był zadowolony ze skoncetrowanego kremu Neutrogena. Godny polecenia jest też Eucerin. Z szybko wsiąkających to w pracy najczesciej stosowałam YR, taki 2w1 lub Kamil (przezropczyste opakowanie), a w domu mam Clarene, w dużej tubce.

muszę napisać Wam o moim ostatnim odkryciu :) kupiłam krem do rąk Biały Jeleń :] duże opakowanie (100ml) za ok 8zł :] bez alergenów, parabenów, silikonów i barwników :] za to z olejem ze słodkich migdałów :]
jest bardzo fajny :] ma miły, delikatny zapach, ładnie i szybko się wchłania, skóra jest gładka z takim aksamitnym poślizgiem (ale nie tłusta) :)

właśnie mi się kończy i mam zamiar kupić drugi tak sam :]
http://www.bialyjelen.pl/kosmetyki-pielngnacyjne/hipoalericzny-krem-do-rak-bialy-jelen1.html

image

a gdzie go mozna dostać ?

kupowałam w Leclercu :]

Bardzo dobry jest krem Prestige Cosmetics Active Lifting z białą herbatą, ma fajną lekką konsystencję, jakby na pół serum, bardzo dobrze się wchłania i dłonie są super wygładzone.

Polecam ISANA krem z mocznikiem 5%. Dostępny w rossmannie. Tani. Polecam:)

Polecamy kremy do rąk i ciała OPI najlepsze z najlepszych i duzo pieknych zapachów. Sa rewelacyjne!

http://www.opinails.pl/opi/22/38/

mało oryginalnie: neutrogena ;)
ale mam też avene eau thermale - cold cream (dostałam jako gratis, więc nie mam pojęcia ile może kosztować) - szybko się wchłania i dobrze nawilża (też mam pękającą skórę na rękach :/) i nie ma uczucia tłustych rąk :)

Na mnie Neutrogena w ogóle nie działa, ciężko się wchłania i mam wrażenie, że nie ma po niej żadnego efektu.
Rewelacyjne są za to - obok kremu do rąk rękawiczki nawilżające, można je kupić kilku firm, ale moje ulubione to Exclusive Spa dla dłoni - rewelacyjnie nawilżają i mają super zapach.

REGENERUM dostaniesz w aptece ja stosuję od niedawna a mam bardzo suche dłonie i pomaga

Polecam zwykłą maść ochronną z wit. A, w aptece.. kosztuje grosze, a super działa.. ładnie się wchłania, pachnie, a najważniejsze- pomaga w 100%.. :)

Też długo szukałam czegoś skutecznego.. i w końcu trafiłam.. :)

Jest pełno takich maści.. Ta jest be opakowania, biała, napisy jasno- zielone, błękitne..

Na mnie neutrogena też w ogóle nie działa - chwilę ręce są klejące i śliskie, a zaraz potem nadal suche. Zdecydowanie wolę Garniera ten czerwony do suchych rąk.

Mi bardzo pasuje (i fajnie działa na skórę rąk) soraya z zieloną oliwką. Krem nadaje się do bardzo suchej skóry; dobrze sobie z nia radzi.

Ceramidia - krem maska do skóry suchej - chyba najlepszy zakup, jaki wpadł mi w ręce :)

Ostatnio kupiłam w promocji fajny krem/balsam do rąk Douglas - nails, hands, feet - everyday's darling, moistirizing hand balm - biała tubka z różową zakrętką. Pięknie pachnie i szybko się wchłania. Warto wypróbować.

Do przesuszonych rąk bardzo dobry jest dermika ceramidia.

Krem do rąk Protection plus HB. Przetestowałam wiele kremów, dopiero ten spełnił moje oczekiwania. A w sumie nie były one duże- szukałam kremu, który dobrze nawilża skórę i zapobiega podrażnieniom. Ten właśnie taki jest.

Inne tematy z forum

fryzjer Przymorze/Żabianka (85 odpowiedzi)

Dziewczynki znacie moze jakiegos dobrego fryzjera, majacego fach w rekach, z okolic Przymorza lub...

Naturalne kosmetyki Polskich producentów (30 odpowiedzi)

Chwile się zbierałam do założenia tego tematu, ale już czas najwyższy machnąć kilka refleksji...

Hifu na twarz (3 odpowiedzi)

Dzień Dobry Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć na temat tego zabiegu? albo ktoś miał ? i poleca czy...