Kreta

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
witam Was serdecznie:-)
mam małe pytanko? czy ktoś z Was był juz może na Krecie? jakie miejscowości byście polecili (dodam, ze opócz leniuchowania na plazy lubimy z Narzeczonym troszkę pozwiedzac:-))?
czy wypozyczaliście moze samochód albo jakies motorino:-)? ile to mniej wiecej kosztuje za dobę?
bede wdzieczna za wszelkie info!!:-)
justa
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Kreta

Ja bym sugerowała z tym pytaniem udać się na forum turystyczne na www.gazeta.pl tam uzyskasz szczegółowe informacje :-)

Ja byłam w tamtym roku na Krecie- było super.Wypożyczyliśmy samochód ATOSA i płaciliśmy za 5 dni 170 Euro.Przez 7 dni zjeździliśmy całą Krete. w internecie jest bardzo dużo wiadomości o Krecie-wejdz na strone www.google.pl i w wyszukiwarce wpisz KRETA.Tylko bedąc tam nie zapisujcie sie na żadne wycieczki organizowane przez biura podróży-bo trzeba im zapłcić sporo kasy, a za 20 % tamtej sumy wszędzie samemu można dotrzec.

Hej, byliśmy z mężem w tym roku w czerwcu w podróży poślubnej na Krecie. Myślę, że wystarczy, jak kupisz sobie przewodnik - naprawdę wszystkiego się z niego dowiesz, bo Kreta jest mała ( w tydzień można zwiedzić ją całą). Mieszkaliśmy w Chersonisos, jakieś 60 - 70 km od Heraklionu. Najlepiej sie zatrzymać w jakiejś niewielkiej miejscowości nad morzem, bo do miasta można łatwo dojechać autobusami. Samochód wypożyczaj nie w hotelu, tylko gdzieś poszukaj w pobliskim mieście. My za dwa dni Suzuki Jimmny Jeepa zapłaciliśmy 90 euro, i to nam wystarczyło żeby pojechać w fajne miejsca, tzn objechać dwa masywy górskie i zwiedzić południe, które jest piękneeeee i dzikie :))

bardzo Wam Dziewczyny dziekuje!!!!:-)

Inne tematy z forum

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (220 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...