Ksiazeczka mieszkaniowa

Witam. W marcu odebrałam mieszkanie od dewelopera. Wczesniej podpisałam umowe przedwstepna w formie aktu notarialnego. Podpisanie własciwego aktu przenoszacego wlasnosc ma nastapic do konca tego roku. Rozumiem, ze od tego momentu podpisania własciwego aktu mam 90 dni na złozenie wniosku o likwidacje ksiazeczki i premie gwarancyjna? Czy moze fakt, ze podpisałam umwe w formie aktu powoduje, ze juz od tego momentu powinnam liczyc te 90 dni i premia mi po prostu przepadła?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Ksiazeczka mieszkaniowa

my skladalismy o likwidacje ksiazeczki z chwila kiedy stalismy sie prawnymi wlascicielami mieszkania

my skłądaliśmy w momencie podpisania ktu bo umowe przedwsteną nie mielismy w formie aktu ale w PKO BP powiedzieli nam że jeśłi umowa przedwstępna jest w formie aktu to juz wtedy można skłądac podanie.

Czy mogę zapytać jak długo trwała realizacja wkładu + premii?
Czyli jak długo czekaliście Państwo od złożenia papierów po wypłatę.

rowno 30 dni po złożeniu ksiazeczki pieniadze byly na koncie.

Dziękuję za odpowiedź!

Ale rozumiem,ze jesli jeszcze jestem przed podpisaniem aktu przenoszacego własnosc, to jeszcze mam czas-te 90 dni i fakt, ze podpisałam umowe przedwstepna w formie aktu nie powoduje, ze nie bede juz miec prawa do premii?

myśle ze nie, ze premia nie przepadnie, liczy sie koncowy akt notarialny - i wtedy najlepiej zlozyc ksiazeczke do likwidacji - przelew bedzie na twoje konto a nie na konto dewelopera

Inne tematy z forum

budujecie/kupujecie na kredyt? (261 odpowiedzi)

Wiem, że dziwne pytanie, ale wspomagacie się wszyscy kredytami? Jak oceniacie, ile trzeba mieć...

Gdynia czynsze w mieszkaniach spółdzielczych (3 odpowiedzi)

Cześć, rozważamy przeprowadzkę z Wielkopolski do Gdyni. Jak wygląda sprawa wysokości czynszów w...

budowa domu - koszt (57 odpowiedzi)

Witam, Zamierzam wraz z mężem budować dom w okolicy ok. 50 km od Gdańska. Dom ok. 130 m2 pow....