Ktg w Gdańsku

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Gdzie pojechać na ktg 39 tc,najchętniej na NFZ.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Ktg w Gdańsku

Kliniczna mowisz ze się zle czujesz i odrazu cie podłącza
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zaspa, tam w szpitalu nigdy nie robia problemów. Omiń wojewódzki - mi kazali poszukać sobie prywatnie (świnie!)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

W Wojewódzkim mi żadnych problemów nie robili .No ale każdy jest miły to to samo dostaje.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ja miałam nawet skierowanie na ktg od swojego lekarza i też to olali. Pani powiedziałam że mam poszukać innego szpitala albo zrobic prywatnie np. w swetmedzie za 50 zł. A jak pokazałam skierowanie na wywołanie porodu (2 tygodnie po terminie byłam) to panie nawrzeszczała na mnie, że jaki głupi lekarz (niby mój prowadzący ciążę) kieruje na wywołanie porodu w niedzielę? Ludzie sie gapili, a pani darła si e na mnie, że przyszłam rodzić w niedzielę! A to w święta i niedzielę porodówka nie pracuje tak? Cholera nie wiedziałam!!! Dobrze, że mój mąż jej nie przyłożył! Ale gdyby dziecku coś sie stało przez to, że nie zrobili ktg czy nie przyjęli na poród (poszłam na Zaspę) to tą pania byście oglądali w tv jako winną śmierci noworodka! Po takim zachowaniu uwierz - nigdy nie pójdę do wojewódzkiego w żadnej sprawie i nikomu nie polecę tam pójść!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

histeryzujesz. Ja polceam wojewodzki i znam mase kobiet ktore sa zadowolone.

tak jak napisalal jedna z poprzedniczek, jest sie milym i sympatycznym to uzyskasz wszytsko, a jak roszczeniowym i ja musze bo tak ma byc to wybacz..........

poza tym skoro skierowanie mialas na niedziele to trzeba bylo dwa dni wczesniejw piatek podejsc i dopytac.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 9

Byłam w piątek, w sobotę i w niedzielę.

Jeśli uważasz, że histeryzuję to ciekawe czy ty też masz / miałabyś w d*pie zdrowie swojego dziecka 2 tygodnie po terminie porodu???
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

W piątek cie nie przyjęli w sobotę również to po kiego grzyba pojechałas jeszcze w niedziele.Trzeba być do razu gdzie indziej jechać.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Spokój psychiczny najważniejszy. Ja jeździłam na Zaspe nikt mi nie robił problemów, nastaw sie tylko na czekanie na lekarza bo troche to trwa. Radzę jechać tam gdzie chcesz rodzić zawsze to już jakieś obycie z izbą przyjęć
Miśka dawno rodziłaś? Dużo osób pisze o traumie po porodzie i fatalnej opiece przed i zastanawiam sie, czy to aktualne informacje żeby niepotrzebnie nie straszyć dziewczyn ;)

Poza tym cyrkiem w wojewódzkim nie mam żadnych złych wspomnień. Dwa porody na Zaspie. Super położne przy porodach mi sie trafiły. Fajne panie podczas pobytu również. Generalnie nic złego nie mogę powiedzieć.

Tylko w tym wojewódzkim mnie wpienili. Wróciłam i w niedzielę, bo na ten dzień miałam skierowanie na wywołanie porodu ale mnie olali i dlatego pojechałam na zaspę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ja też miałam świetną położną na Zaspie i opieke po porodzie panie sympatyczne chętne do pomocy i zastanawiam sie czy to kwestia szczęścia czy wszędzie sie poprawiło. Jak szukałam szpitala i czytałam komentarze to byłam załamana dlatego staram się czesto pisać na forum bo mi brakowało tych pozytywnych opini.

Mi wydaje sie , że sie poprawiło. przynajmniej na Zaspie, bo tam rodzilam 2 razy i mam porownanie. Jest lepiej, lepsye podejscie do pacjentek, bardziej pomocne panie. I za drugim razem nikt nie robil mi problemow i nie prawil kazan, ze nie chce karmic piersia.

Wiadomo, ze wszedzie mozna zle trafic, ale potem unika sie takich miejsc.

Byłam kiedyś na Zaspie w niedzielę, jako nagły przypadek. Znana tutaj na forum lekarka MF powiedziała, że skoro nie rodzę, to powinnam iść do lekarza a nie na pogotowie. Na moje przypomnienie, że w niedzielę ginekolodzy nie pracują, a do jutra nie dam rady wytrzymać powiedziała "to trzeba iść prywatnie, invicta jest czynna, MOŻE przyjmą.". Tak więc nie przesądzałabym, że gdzieś nigdy nie robią problemów, a gdzie ś robią zawsze, bo wszystko zależy od lekarza, a niestety wszędzie może trafić się cham i konował.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Na Klinicznej na izbie przyjęć nie ma ktg.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak nie ma ktg? To chyba bylas na innej klinicznej niz ja w gabinecie po lewej stronie jesy usg a z tamtego pokoju usg przechodzisz do ktg. O jak mama urodzilas

A kiedy tam byłaś? Na samym wejściu położna mówi, że nie ma ktg i jeżeli nie zostawią na patologii to trzeba zrobić we własnym zakresie.
Pokój z usg jest na końcu po lewej stronie, a obok jest sprawdzane tętno malucha.
Innej Klinicznej?...bez komentarza zostawie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja jak byłam na klinicznej to też mi powiedzieli, że nie zrobia ktg i mam szukać gdzie indziej. Zrobili by tylko wtedy gdyby musieli mnie położyć na patologii ciąży, więc usłyszałam dokładnie co Ty.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziękuję za informacje, pojechałam do Copernicusa,zostałam bardzo przyjaźnie potraktowana.Od razu miałam zrobione Ktg oraz konsultację lekarza,badanie wewnętrzne oraz Usg,wszystko w bardzo fajnej atmosferze,wszystko trwało godzinę i piętnaście minut.

To prawda że na.klinicznej nie.ma.ktg, jak się porządnie wyklocisz To.ci najwyżej usg zrobią. Ja 2 razy jeździłam.na.zaspe tam.ktg od.reki po..10 minutach i kroplowke mi.dali.bo wymiotowalam.strasznie. Na klinicznej powiedzieli ze bez położenia na oddział nic nie mogą zrobić. Rodziłam.pozniej na klinicznej, jak juz cie położna na oddzial to inna.bajka ale izby przyjęć nie polecam.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zapraszamy na Zaspę, Hynka 30, kursantki naszej bezpłatnej szkoły rodzenia Mama i ja są traktowane bardzo preferencyjnie, zatem zapraszamy na kursy, panie, które chcą tylko zrobić KTG opłata 35 zł Można zadzwonić i się umówić
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Na NFZ to ciężko. Ja wolałam zapłacić i mieć spokój ducha. PRzyjechała do mnie położna. Pół godzinki zapisu, zaplaciłam i umówiłam się na kolejny raz. Zaoszczedziłam 5 godz czasu na izbie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

I wszędzie sie tym chwalisz na prawo i lewo, jakoś wcale nie "zajeżdża" tu reklamą...

Jakoś nigdy na Zaspie nie czekałam na ktg, zawsze robiono mi je od ręki.

widocznie nie miałam tyle szczescia
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

podrażnienia po goleniu (23 odpowiedzi)

dziewczyny:jak radzicie sobie z podraznieniami po goleniu miejsc intymnych oraz z niemiłym...

Tabletki do zmywarki. (71 odpowiedzi)

Własnie zamontowali mi w kuchni zmywareczke,chce kupic tabletki do mycia ale jest tak duzy...

Impreza urodzinowa dla mamy na 50tke, gdzie zrobić ?????????? na szybko (14 odpowiedzi)

Hej moja mama w kwietniu obchodzi 50 urodziny. Ogólnie impreza była zaplanowana na 17 marca Pod...