Bawaria, Szwajcaria, San Escobar

Prezes Najjaśniejszej Panującej Nam Partii chyba nie bez powodu chlapną tą gafą z Bawarią . Daleki jeszcze jestem by twierdzić że już od paru lat tworzy coś na wzór ustaw wywodzących się z tego kraju w latach 30 tych XX wieku. Prawdziwi Polacy, ksenofobia, podziały na my /oni , coś mi jednak przypominają z historii. onr, młodzież Wszechpolska w prostej linii nawiązują do przedwojennej fascynacji faszyzmem. Teraz ustami kłamcy Morawieckiego bredzą, sugerując coś że Polska ma tylko dwie partie : tą prawdziwą , polską, oraz drugą - antypolską. Tyle o konotacjach z Bawarią. Bym zapomniał : w Norynberze oprócz powstałych tam ustaw, działał też Trybunał pod auspicjami ówczesnych mocarstw . Natomiast jeżeli Wuc myślał mówiąc o Szwajcarii, to chyba w kontekście doświadczeń z Morawieckim, skokami, Getback….no i co ważne - Szwajcaria nie jest w UE.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

A nie ostrzegałem ? Nie pisałem o ignorantach, o uczniach czarnoksiężnika, którzy nie do końca opanowali sztuczki mistrze i sami przy zaklęciach kombinują ?

Otóż Bawaria to jet coś zupełnie odmiennego niż północne rejony NIemiec. Bawaria to region katolicki podczas gdy północ to protestanci i nacjonaliści. I całe Niemcy zostały zjednoczone przez zmilitaryzowane, a leżące na północy Prusy i to sprotestanyzowane prusactwo było podporą nazizmu. W Bawarii jest CSU, a na północy szaleje lewactwo.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tak, ta wypowiedz nt. Bawarii pokazuje jak na dłoni kompleksy bolszewików budujących Drugą Peerel.
Komuniści za Gierka budowali drugą Japonię, a bolszewik Kaczyński chce stworzyć drugą Bawarię.
Ta ciągłość intelektualna jest aż nadto oczywista.

Jest to o tyle niekonsekwentne, ze gdy wstaje się z kolan i buduje tożsamość, która rzekomo była fałszywie sprzedana, to nie jest się tą „drugą” ale „pierwszą”.
A jeśli idzie o katolicyzm regionu, to dla mnie właściwsze jest porównanie z Sycylią.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak jest z Jasiem, wszystko mu się z jednym kojarzy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Postanowiłem sprawdzić u źródła jak jest z tą Bawarią.
Bo skoro o niej poseł mówi, to pewnie jeździł i widział.
Jak widać poniżej na razie poseł nie ogarnia porządku we własnym obejściu.

Już wiem o co chodzi z tą „Polską w ruinie”.

image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Jak uczucia po wynikach wyborów? (10 odpowiedzi)

Moim zdaniem obaj kandydaci dalecy od ideału. Tragedią jest to, że wybór jest pomiędzy złem a...

Karol Nawrocki vel Tadeusz Batyr (12 odpowiedzi)

Niedawno w ogólnopolskich mediach toczyła się i toczy dyskusja dotycząca osoby niejakiego Karola...

Czy złodziej złapany za rękę przestaje być złodziejem ? (13 odpowiedzi)

Tow. Nawrocki z partii putinowskiej zadeklarował oddanie mieszkania, które przejął od Pana...