Bolszewia stosuje drakońskie kary za łamanie przepisów o walce z epidemią. 10 tysięcy osób ukarano jednego dnia!

Rekordową liczbę prawie 10 tysięcy osób ukarała w piątek policja za złamanie przepisów o walce z epidemią.
Od początku obowiązywania dekretu siły porządkowe spisały około 71 tys. osób w całym kraju.

Patrole policji i żandarmerii kontrolują, czy obywatele przestrzegają zakazu wychodzenia z domu bez uzasadnionych potrzeb takich, jak praca, zdrowie, zakupy. Za złamanie przepisów dekretu rządu grozi 900 zł kary lub trzy miesiące aresztu.

W piątek kontroli poddano 223 tysiące osób, z których 9888 spisano.

Dotychczas od 11 do 20 marca skontrolowano łącznie 1,6 miliona osób poinformowało Ministerstwo Spraw Wewnętrznych w sobotę.

Tego dnia masowo siły porządkowe kontrolują samochody na głównych drogach i ulicach w Warszawie oraz innych miastach egzekwując zakaz weekendowych wyjazdów. Rząd zakazał tego w najnowszym rozporządzeniu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

pisoska policja na postronku trzymanym brudnymi łapami pisoskiego pachołka Andrzeja D. niszczy zdrową tkankę społeczną, by przed wyborami siłom i tupecikiem sterowanym z tylnego fotela przez kaczora wprowadzić poczucie bezradnosci i marazmu!
Protestujmy przeciw pisoskiemu reżimowi liżąc klamki w autobusach i kolejce metroplitalnej!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Rozsiewacz fekaliów skajajwaj ponownie w akcji.

"Patrole policji i żandarmerii kontrolują, czy obywatele przestrzegają zakazu wychodzenia z domu bez uzasadnionych potrzeb takich, jak praca, zdrowie, zakupy. Za złamanie przepisów dekretu rządu grozi 900 zł kary lub trzy miesiące aresztu."

Nie wiedziałem że w Polsce obowiązuje zakaz wychodzenia z domu "bez uzasadnionych potrzeb takich, jak praca, zdrowie, zakupy". Słyszałem jedynie o zaleceniach żeby przebywanie poza domem ograniczyć do niezbędnego minimum. Przytoczysz treść przepisów zakazujących w chwili obecnej wychodzenia z domu na podstawie których można zostać za to ukaranym mandatem?

"Tego dnia masowo siły porządkowe kontrolują samochody na głównych drogach i ulicach w Warszawie oraz innych miastach egzekwując zakaz weekendowych wyjazdów. Rząd zakazał tego w najnowszym rozporządzeniu."

Ponownie poproszę o przytoczenie rozporządzenia w którym rząd nakłada na obywateli zakaz przemieszczania się i jak to ładnie ująłeś zakaz weekendowych wyjazdów.

Od siebie dodam że byłem dziś pobiegać i mijałem się z radiowozem. Policjanci nawet nie popatrzyli w moją stronę, nie mówiąc o tym żeby chcieli mnie legitymować czy karać mnie mandatem.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 8

Minister zdrowia mówi: możemy mieć niedługo w Polsce kilkanaście tysięcy zakażeń.
Premier na to: w maju odbędą sie wybory.
Zupełnie serio: należy badać takich polityków psychiatrycznie. Te wypowiedzi z punktu widzenia normalnego, zdrowego psychiznie człowieka są nie do obrony.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

Sam się zbadaj. Młotkiem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

,,Policjanci nawet nie popatrzyli w moją stronę'' a było na co?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zobaczyli i się przestraszyli.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

"Zobaczyli i się przestraszyli."

Kolejny jakże merytoryczny komentarz. Brawo ty.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

za chwilę dostanie do komentowania przekaz o samolotach dużych co 400 ton biorą a przywożą 80 ton i hłehłehłe bolszewicy,hłehłehłe...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Te, kaszanka, tylko 400 ton ? Tam było sto milionów ton. Tak przynajmniej telewizja reżimowa podała.
Kur*a, naprawdę teraz aż przysiadłem.
Tyle tego sprzętu !

Będziemy się teraz kąpać w maseczkach.
Będziemy ich używać do wszystkiego.
Będziemy pakować se kanapki do roboty w te maseczki.
Będziemy się nimi wycierać i podcierać.

Hurra ! Jesteśmy uratowani !
Nasz kochany Rząd przywiózł nam jednym samolotem sto milionów ton maseczek !

Dobrze, ze Partia tak o nas dba.
I jeszcze nasz ukochany przywódca Kaczyński Jaroslaw, co to nawet sam nie założy maseczki i zadba by na służbowych zgromadzeniach pod pomnikiem nikt ich nie używał , aby ich więcej dla Polaków zostało.

https://youtu.be/-uHvHIPeS2o
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Przy okazji maseczek i ich obowiązku zakładania. Co się stanie gdy ten nakaz się skończy ? Jak sobie poradzi Krzyż ?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

sr*k, rozsiewaczu fekaliów, jak twój jakże światły i merytoryczny komentarz ma się do skądinąd rzecz biorąc kompletnie d**ilnego tematu wątku?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Po zakonczeniu pandemii u niego nic sie nie zmieni. Wprowadzenie obostrzen tez nic nie zmienilo.
Po prostu zawsze siedzi w domu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie siedzi w domu. Biega. Przestraszył nawet tym policjantów, o czym nam z radością napisał. Uwaga o maseczkach ochronnych w temacie kar za wykroczenia w czasie epidemii, jest chyba " w temacie". Doprawdy, Krzyż już się czepia na siłę.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak mniej więcej mogło by to wyglądać, https://www.youtube.com/watch?v=oYpPxFyyyjY
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Karol Nawrocki pozwany za naruszenie dóbr osobistych wdowy po zamordowanym (3 odpowiedzi)

Nikosiu. Istotny wątek też w kontekście wyborów. Chodzi o głębszy kontekst tej sprawy. Karol...

Jak uczucia po wynikach wyborów? (10 odpowiedzi)

Moim zdaniem obaj kandydaci dalecy od ideału. Tragedią jest to, że wybór jest pomiędzy złem a...

Karol Nawrocki vel Tadeusz Batyr (12 odpowiedzi)

Niedawno w ogólnopolskich mediach toczyła się i toczy dyskusja dotycząca osoby niejakiego Karola...