Budowa Górnicza

Czemu cały tydzień nic nie działo się na budowie bloku przy ul. Górniczej w Gdyni koło bloków 12, 14
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Budowa Górnicza

a jak sie tam mieszka? tzn na tej gorniczej? daleko do skzoly podstawowej itp?
jak ze sklepami ?
widzialam LIDL w pobliżu ale troche daleko aby wyskoczyc np po chleb czy mleko..

My mieszkamy tam od kwietnia, na Górniczej właśnie. Generalnie jest ok, jak opanujesz skróty między blokami, to wszędzie blisko będzie :) Bliżej niż Lidl są jeszcze delikatesy Merkus i na przeciwko piekarnie, warzywniak. Generalnie polecam, cisza i spokój.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A jak że szkoła? Patrzyłam że najbliższą jest sp 13..wiesz może czy ma dobry poziom nauczania? A jak z przeszkolem? A powroty z pracy? Mam wrażenie że tam są ciągle korki... Oj czeka mnie trudna decyzja

Najblizej jest sp46 z przyzwoitym poziomem nauczania, tuz obok przedszkole nr 6. A korki, no cóż, gęsto jest w standardowych godzinach czyli ok. 8 rano i 16stej. Zresztą jak wszędzie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dodatkowo jest jeszcze sp42 na Karwinach II i sp20 na Starodworcowej. A ze sklepami aż takiego dramatu nie ma. Dla mnie ogromnym plusem jest apteka całodobowa, co przy dzieciach jest zbawirniem w niektórych przypadkach
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na górniczej mieszka się bardzo dobrze. Blisko do "mniejszego lasu",
"Większy za obwodnicą". Jedyną uciążliwością może być rozbudowa węzła
Wielki Kack w związku z budową Trasy Kaszubskiej.

Sklepów dużo Merkus od 5-7 min. Lidl od 10-15 min,Żabka - 5- 7 min, Groszek też 5-7 min. Wszystko zależy od tego w jakiej części górniczej się mieszka. Koło przystanku ( 10 min ) Rossman, Fresh Market, Farby, Apteka. Ale tak jak ktoś napisał przez skróty między blokami szybciej :)

Co do szkoły to jest właśnie Sp 13 na Karwinach
i Sp 20 na Wielkim Kacku.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Tajemnicza posiadłość - czy ktoś coś wie? :) (34 odpowiedzi)

Będąc z żoną na spacerze w okolicach Źródła Marii natknęliśmy się na posiadłość jak z serialu...

Dynamika (3 odpowiedzi)

Osiedle jest bardzo źle zarządzane. Dynamika chwali się ilością obsługiwanych nieruchomości ,...

Czy ktoś żałuje zakupu mieszkania na kredyt? (417 odpowiedzi)

Witajcie, mam pytanie do osób, które kupiły mieszkanie na kredyt: czy żałujecie, że wzięliście...