Ciąża a prolaktyna

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko
Mam pytanie do dziewczyn, ktore przed zajsciem w ciaze walczyly z podwyzszona prolaktyna.

Czy teraz gdy jestescie w ciazy badalyscie ja, w 1 trymestrze?i czy z obciazeniem czy zwyklym badaniem?

Dzieki za info.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Ciąża a prolaktyna

ja nie badałam bo mialam swieze badania sprzed 2 tyg zanim ciaza została potwierdzona i mimo iz wyniki byly tragiczne podejrzenie mikro.makro groczulaka przysadki wszystko było ok :)

podbijam

ja przed miałam problemy i w trakcie nie musialam robić kolejnych badań.

podbijam :)

Ja w ciązy nie robiłam badania na prolaktyne ani razu, tylko hormony tarczycy

Przed ciążą miałam usuwanego makrogruczolaka i dużą hiperprolaktynemię. W ciąże zaszłam na lekach. Jak tylko dowidziałam się, ze jestem w ciązy odstawiłam bromergon. Prolaktyny w ciaży nie badałam. Pierwsze badanie kontrolne wykonałam jak przestałam karmić

2 lata zbijałam prolaktynę bromergonem,po dwóch latach się udało,do 16 tyg ciąży brałam luteinę 2 x dziennie,w czasie ciąży nie robiłam żadnych badań prolaktyny

W ciąży nie robi się już badan prolaktyny (bo i po co? :) a już absolutnie nie wolno robić z obciążeniem !!!

badań się nie robi w ciąży, ciąża wyleczyła u mnie problemy z prolajktyna i tarczyca

ja np tarczyce mam ok, pomimo wyższego TSh ( mieszczacego sie w granicach normy ) tf4 tez jest ok.... prawdopodobna przyczyna wysokiej prl to stres...
Pierwsze badanie 3 miesiace temu, 306 a po obciążeniu ponad 4 tysiące, po 3 miesiacach brania Dostinexu 438 a po obciążeniu niecałe 2 tysiace... i teraz zastanawiam sie, dlaczego ta prl mi podskoczyła ale po obciązeniu jest ok...

hopp...

oj nulka nie widzialam wczesniej Twojego pytania - dopeiro teraz ;)
w sumie nie wiem czemu Ci podskoczyla, ja jak zbijalam Dostinexem - do czego zreszta etraz bede znow wracac...- to mi spadla ale po obciazeniu, ta pierwsza wartosc nie zmienila sie jakos drastycznie
nie wiem czemu tak jest w Twoim przypadku ale skoro teraz bedzie miescic sie w normnie to moze co za roznica? :)

Inne tematy z forum

deweloper AB- Andrzej Boczek (6 odpowiedzi)

czy ktoś miał kontakt z tym deweloperem, jakie opinie??

szukam niani Redłowo Wzgórze św. Maksymiliana (7 odpowiedzi)

Witam, poszukuję niani na okres wakacji dla dwójki dzieci, Syn jest samodzielny i w lipcu będzie...