Co dzisiaj na obiad. Część 48 grudzień 2015 :-)

Witam w nowym wątku:-) Link do poprzedniego: http://forum.trojmiasto.pl/Co-dzisiaj-na-obiad-Czesc-47-listopad-2015-t639480,1,310.html

Wczoraj jedliśmy tartę z porami, dziś ugotowałam cały gar bardzo gęstej i pysznej zupy jarzynowej, będzie na minimum 2 dni:-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Co dzisiaj na obiad. Część 48 grudzień 2015 :-)

Dziś i jutro zupa kalafiorowa ;)

poza tym dzisiaj zapiekanki z pieczarkami i serem :) jak z czasów dzieciństwa...

O ja też czasem robię, mam wspomnienia z bufetu w pracy u mamy ale ciągle mi brakuje tam jakiegoś smaku. Nie wiem, co to było:-)

Witam się i ja w nowym wątku:)

Wczoraj mąż zrobił piersi panierowane z ziemniaczkami.
Ja zjadłam kaszę gryczaną z warzywami i jajkiem.

Na dzisiaj mamy zupę grzybową z makaronem muszelki. Córka zje pozostałego od wczoraj kotleta z frytkami. Jako, ze grzybów nie zje:(

wczoraj łopatka duszona z warzywami i kaszą jęczmienną
Dziś zupa z soczewicy
jutro naleśniki z twarogiem

Zapiekanki z serem i pieczarką też mnie zaciekawiły może do naleśników dorobie

Ooo za mną też grzybowa chodzi ale już poczekam do świąt:-) U nas dzisiaj tarta z kapustą i grzybami- taka próba przed wigilią. Oj, jaka pyszna:-)

Wczoraj dorośli zjedli bigos z ziemniakami, a Dzieć jajko sadzone z ziemniakami (nie lubi bigosu).

Dzisiaj pyszne naleśniki z kurczakiem, marchewką, groszkiem i serem ;)

Jutro krupnik na indyczej szyjce, z kurzymi serduszkami(pewnie na dwa dni) + pieczone nogi z kurczaka, domowe frytki karbowane i surówka z pekinki z jabłkiem :)

Agusiu, Twój synek zje kurze serduszka??

U mnie w sobotę pizza dla rodzinki. Ja zjadłam resztki mięsa z cukinią i kaszą jeczmienną.

W niedziele dewolaje z frytkami.

Na dzisiaj ugotowałam gar pomidorówki. Zjemy z makaronem.

A od jutra świąteczne gotowanie:)))

Mama b - Młody nie zje serduszek :) dostał krupnik z wyłowionymi serduszkami ;)

Zupki zostało jeszcze na dzisiaj, wyszła meeega gęsta ;) (sporo ziemniaków i pęczaku, dodałam też suszone grzybki dla zmiany zapachu)

Kurzych nóg wczoraj nie zjedliśmy, tylko wracając z Mężem wieczorem do domu zajechaliśmy do Rogatej po wielką pizzę ;) więc na kolację była pizza :) kurczak na dzisiaj :]

U nas wczoraj królik w sosie śmietanowo-musztardowym z ziołami, kupiłam dla bąbla, a że młodemu tylko comber na razie daję, to nam pozostały skoki i reszta kosteczek do ogryzienia:) wyszedł bardzo dobry, robiłam w szybkowarze, zjedlismy z kaszą owsianą (odkryła niedawno-mega) i buraczkami na ciepło. Dziś ja dojem resztę królika, mąż pulpeciki wp-wołowe z parowaru, dorobiłam sos pieczarkowy do nich. Zjemy z ziemniaczkami i resztą buraczków. Pulpety będziemy dojadac do srody, no a od czwartku- wiadomo:)jutro zabieram sie za sledzie gajowego i z szuszonymi pomidorami, w srode seromakowiec i pasztety bede piec, w wigilie rano wyjezdzamy do naszych rodzicow, wiec juz teraz

składam wam kochane kobiety zdrowych wesołych, ciepłych i rodzinnych świąt, pachnących wypieków, choinek, uśmiechów waszych pociech i miłości, miłości i jeszcze raz miłości!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja też życzę wszystkim cudownych świąt i pełnego sukcesów, dobrego jedzonka Nowego Roku 2016:-)

Święta święta i po świetach:))

Dobrego 2016 roku życzę wam, oby obfitował w sukcesy, żeby obok zawsze stała kochana przez Was osoba, by było duzo pomysłow co by tu popichcić i żeby nasz wątek był żwawszy:))

Witajcie po świętach. W tym roku udało mi się tak rozważnie kucharzyć, że nawet nic nie wyrzucić poza mała ilością sałatki.

Dziś u mnie zupa z soczewicy.
Jutro roladki z kurczaka z pieczarką i sosem pieczarkowym ziemniakami z koperkiem i albo buraczki albo marchewka lub to i to

Hej:) Wczoraj zjedliśmy zrazy z szynki, ziemniaczki i buraczki do tego.

Dzisiaj będą krokiety, pierogi i barszczyk z uszkami:))
Tak poświątecznie.....

i chcę ugotować krem z selera, taki oczyszczający na po świetach hehehe

Witam:) u nas wczoraj spagetti na życzenie córki, ja zjadłam makaron z parmezanem. Dziś pierogi i barszcz ze świąt:)

Hej,

my tez dojadamy swiateczne przysmaki: pierogi,barszczyk,bigos,karpia,pieczone miesa, pasztet i ciasta, ech cała lodówke mam zawaloną wałówką :))) takze ograniczam sie tylko do gotowania obiadków dla synka:)

My dziś zjemy ziemniaki + jajko sadzone + mizerię.

A my zupę grzybową:)

Dziś będą polędwiczki w sosie z gorgonzolą i grzybami + ryż + buraczki. Mam nadzieję, że zostanie na jutro:-)

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!

wczoraj robiłam skrzydełka z tego przepisu :
http://kurcze-spieczone.bloog.pl/id,340279964,title,Chrupiace-skrzydelka-ala-KFC,index.html?smoybbtticaid=616379

dzis były ziemniaki, jaja sadzone i mizeria.

Witam dziewczyny w nowym roku :-)
Podczytuje Was od bardzo dawna ale u mnie obiad zazwyczaj był rzadko ja coś tam podjadłam mąż podobnie a dziecię w przedszkolu je, więc się nie udzielałam.
Ale w związku iż teraz mam więcej czasu postanowiłam lepiej zadbać o to co jemy i częściej robić obiady a co za tym idzie nabrać wprawy w gotowaniu bo o ile lubię piec to za robieniem obiadów nie przepadam :-)
I tak chciałabym do Was w tym nowym roku dołączyć :).
Dziś u mnie pomidorówka i domowe tortille (placki niestety kupne).

Witaj Mrówko :))))

Dziewczyny - wszystkiego naj, naj, naj w tym nowym, 2016 roku ;)

Wczoraj mieliśmy dzień z atrakcjami... W związku z powyższym zjedliśmy tylko zupę ogórkową, którą ugotowałam w Sylwestra(dobrze, że mnie coś tknęło).

Dzisiaj tortille z kurczakiem(zaraz idę smażyć panierowane kotleciki), sałatą lodową, pomidorem, ogórkiem, czerwoną cebulką i majonezem :)

Jutro albo w pn kurczak pieczony + domowe frytki(ostatnio ciągle karbowane) + surówka z pekinki :)

Agusia a cóż to za atrakcje ;) ?

u nas dziś klopsiki w sosie koperkowym, ziemniaki i warzywa z bułką tartą.

Jutro ogórkowa ;)

szpitalne... z pogotowiem w domu, jazdą karetką i w sumie szybkim szczęśliwym zakończeniem na oddziale resuscytacyjno-zabiegowym... całe szczęście to nie był udar tylko silne zakażenie górnych dróg oddechowych i taka reakcja organizmu na gorączkę 39°C... (moja Mama już w pierwszym dniu roku wyczerpała limit szpitalnych atrakcji na ten rok ;))

zdrowia dla mamy :) limit juz wyczerpany więc teraz juz tylko będzie dobrze :)

dużo zdrowia dla mamy :-) jak limit już wyczerpany to przed Tobą spokojny rok:-)
my dziś dojadaliśmy pomidorową i zrobiłam naleśniki z pieczarkami i sosem czosnkowym zapiekane z serem

Witajcie dziewczyny w Nowym 2016 Roku:) Wszystkiego dobrego:))

Oj Agusia to mieliście nie lada atrakcje. Dobrze że się skończyło na tym zapaleniu. No i limit wyczerpany:)

Witaj mrówka na forum:D

U mnie obiadowo szynka w sosie własnym raz z ziemniaczkami, raz z kaszą. Do tego ogórki kiszone albo buraczki.
W niedziele pstrąg smażony z pieczonymi ziemniaczkami i do tego pomidory i ogórki.

Dzisiaj rosół z makaronem. A na kolację warzywne leczo. Dla mnie tylko, bo niestety takich rzeczy nikt u mnie nie je:((

mamo b nikt u Ciebie nie je lecza warzywnego czy w ogóle lecza nie lubią?

ja dziś zrobiłam danie jednogarnkowe z ryżem z przepisu:
http://kotlet.tv/pulpeciki-zapiekane-z-ryzem/
mój maluch poprosił o 2 dokładki co oznacza, ze wyszło smaczne :-) a przy tym się nie narobiłam

Mrówko-------u mnie nikt nie je lecza. Nie lubią papryki, groszku, cukini, kukurydzy itp.
Twoje pulpeciki są fajne ale też u mnie nie przejdzie.
Taki klimat....hihihihiih

Witamy mrówko:-)

U nas polędwiczki z pieczarkami w sosie musztardowym + ryż + marchewka z groszkiem.
Aaaleee zimnooooo brr

Dzięki dziewczyny za przywitanie.
U nas dziś reszta z wczoraj + spagetti bo zostało mięso z wczorajszym pulpetów.
Mam ochotę na jakieś ciasto może jutro coś zrobię

mamo b, co za niejadki warzywne u Ciebie:) u mnie na szczescie mąż wsuwa wszystko, a nasz bąbel jak sie okazuje tez jest wybitnym smakoszem wszystkiego, lacznie z soczewica, brokulami, brukselka itd:) oby sie mu nie zmienilo:) od wrzesnia ma pojsc do zlobka, no i boje sie, ze strace kontrole nad jego posilkami i ze moze zaczac wybrzydzac:(

u nas wczoraj piersi z gruszka i gorgonzola zapiekane do tego ryz i buraczki zsamazane, dzis i jutro karkowka w cebulce i pieczarkach duszona. do tego ziemniaki/kasza gryczana i surowka z kiszonej kapusty.

witaj mrówka!

Dzięki Dziewczyny ;) Tej wersji(limit wyczerpany) będę się trzymać ;)

Wczoraj i dziś kurczak pieczony(wczoraj z domowymi karbiwantmi frytkami, miksem sałat z domowym dressingiem; dzisiaj ziemniaczki i marchewka z groszkiem) + dzisiaj i jutro pomidorówka ;)

W lodówce mam schab i żeberka. Ze schabu chciałam zrobić jutro roladki z pieczarkami - ale nie miałam gdzie kupić pieczarek... Jak już wylazłam na mróz, to na rynku nikogo nie było, w biedrze tylko duże opakowania grzybów, a przy sklepach koło domu nie miałam gdzie zaparkować... Więc albo będą w czwartek albo zrobię zwykłe schaboszczaki. Żeberka uduszę z cebulką.

Mam zamiar upiec ciasto czekoladowe z burakami ;) Będzie kolejny przepis do wystawienia na aukcjach dla WOŚP ;)

Szpinakowe jest suuuper ;) Koleżanka robiła ze zwykłej mąki i było cięższe niż moje - pieczone z krupczatki ;) (miała możliwość porównania)
Moje było lżejsze, bardziej puszyste.

U mnie dzisiaj zapiekane ziemniaki ala frytki (obrane, pokrojone w grube paski, obgotowane przez 10min, a później do piekarnika) a do tego mix sałat z pomidorami i super sosem (musztarda, sok z cytryny, łyżka oliwy, zioła prowansalskie)

Dzis rosol z makaronem, ziemniaki, schabowe, kotlety z piersi kurczaka, mizeria.

My wczoraj zjedliśmy gulasz z ziemniakami + buraczki/ogórki.
Popołudniu upiekłam jabłecznik, niestety dziś rano została tylko pusta blacha...
Na dziś nie mam pomysłu w lodówce prawie pusto a do sklepu nie wyjdę bo mały chory. Musze coś wymyślić z tego co mam choć nie jest to moja mocna strona hehe

mrówka z niczego to najczęściej nalesniki robię, jajka, mąkę i mleko zazwyczaj każdy w domu ma:) a nadzienie to już albo resztki pieczarek,szpinaku,kurczaka, albo dzemik, twaróg:) no i oczywiscie frytki plus jajo sadzone, tez zestaw awaryjny:)

u nas dzis piersi w sezamie plus purre z batatow plus brukselka.

jagodzianka no właśnie też o naleśnikach myślałam w szczególności że pieczarki zalegają w lodówce, ale dziecię mi mleko wypiło więc zrobiłam frytki (miałam jakieś w zamrażalniku) i też było ok :-)

polecam naleśniki na wodzie gazowanej ;) ze szczyptą proszku do pieczenia ;)

Wczoraj były duszone żeberka z cebulą + ziemniaki + surówka z marchewki.

Dzisiaj mają być roladki schabowe z pieczarkami i serem + ziemniaki + surówka z buraczków.

U nas kolejno była zupa grzybowa .... słabo mi wyszła bo robiona na szybko,
Wczoraj pieczone udka z warzywami ziemniaki i sałatka szwedzka chyba ostatni słoik samorobnej latem
Dziś Zupa z soczewicy

Nauczyłam się mieć już zapas chleba mięsa i mieszanek mrożonych w zamrażalniku, dwa kartony mleka w zapasie soli i cukru właśnie na takie okoliczności pogodowe czy chorobowe dzieciaków o by nie zostać bez obiadu czy chleba. A zdażało się nie móc np. zrobić obiadu bo czegoś zabrakło

Ja też mam zawsze jakiś zapas: ryż, kasze, makarony, puszki - pomidory, mleko kokosowe, groszek, kukurydza, sosy gotowe w słoikach plus mrożonki: zupy, warzywa na patelnię, różne mieszanki warzyw, chleb tostowy. Z tego zawsze można zrobić ryż z warzywami albo zupę albo makaron z sosem:-)

U nas wczoraj mielone, ziemniaki z koperkiem i mizeria.
Dziś będzie obiad z blachy: pieczone ćwiartki ziemniaków, marchewka, papryka, czosnek i kawałki kurczaka a do tego sos czosnkowy.

U mnie był rosół z makaronem, potem kurczakowe udka pieczone z ziemniaczkami i pomidorami i ogórkiem kiszonym.
Dzisiaj obiadu niema bo ide do fryzjera:) Mąż wyjeżdża a córka zje coś na mieście.

Na jutro zrobie polędwiczki w sosie curry. Pewnie będzie też na niedzielę.
Zrobię tez zupę krem z białych warzyw dla siebie.

Ja mam też trochę zapasów. Ryż, makaron, mąka, jakieś warzywa mrożone. Teraz mam zapas mięsa, wędliny też kupuje raz w tygodniu i mroże, chleb.
A że planuję często z wyprzedzeniem, dzieci małych nie mam, wyjść i tak do pracy muszę to i mrozy mi nie straszne i idę do sklepu jak cos zabraknie.

Mamo b robisz polędwiczki w sosie curry z mlekiem kokosowym i pastą curry?

http://www.mojegotowanie.pl/przepisy/obiady/poledwica_z_cebula_w_sosie_curry zrobię tak teraz.
A w twoim sosie robiłam kurczaka. Smakował mi i córce. Mąż nie znosi curry-----tego zapachu:((

Ale prosty przepis, daj znać czy dobre:-)
Ja polecam ten: http://www.kwestiasmaku.com/przepis/poledwiczki-w-sosie-musztardowym-z-pieczarkami
Tylko nie dodaję whisky, używam tylko musztardy miodowej.

No i jeszcze robię tak: 2 cebule podsmażam na patelni, przekładam do garnka. Polędwiczkę kroję na cienkie plasterki i smażę, dodaję do garnka. Wyciskam ze 3 ząbki czosnku, dorzucam pokrojony w kosteczkę ser pleśniowy, zalewam śmietaną 30% i wsypuję dużą ilość ziół prowansalskich. Duszę aż mięso będzie mięciutkie. Doprawiam jeszcze ew. solą i pieprzem.

A jeszcze dopiszę, że znam sporo osób, które nie znoszą smaku/zapachu curry

Moj mąż wlasnie tak ma ani smak, ani zapach mu nie odpowiada....

plany na dzisiaj są takie ze będzie pizza zamowiona z pepe.

a na jutro te poledwiczki. pewnie z ryzem albo makaronem.

Dzis na obiad kasza gryczana z twarogiem i skwarkami i cebulka, na kolacje i jutro na obiad palki z takiego przepisu (robie pierwszy raz):

http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,158766538.html

zjemy z frytkami i surowka z pekinki, na kolacje pewnie z pieczywem.

Oj jak dawno nie jadłam takiej kaszy :D + dużo pieprzu i szczypiorek :D

U nas dzisiaj kotlety mielone(wieprzowo-indycze, z podsmażoną cebulką w środku) + zasmażane buraczki i ziemniaki :)

kotletów zrobiłam z 1kg mięsa :) na 2 obiady + do bułek :D Mąż dzisiaj kupił nasze ulubione bułki z nasionami i na śniadanie zrobiłam kanapki z jajkiem(sałata lodowa + jajko na twardo + świeża czerwona papryka + kukurydza + majonez i keczup) - takie jak kiedyś robiłam w pracy ;) a że bułek kupił więcej, to na jutro mam zaplanowane kanapki z kotletem mielonym(+ ćwikła + ogórek kiszony) - też takie jak kiedyś robiłam w kateringu ;)

Także jutro na obiad dla odmiany kotlety mielone ;)

W koncu zrobilam te poledwiczki ale posypalam czubrycą czerwoną i podsmażylam. Zjadlysmy z warrzywami gotowanymi---marchewka, brokuły i kalafior. Wyszlo smacznie.

Na jutro już marynuje szynkę do upieczenia. Znalazlam jakąs przyprawę klasyczną do mięsa prymata. Są w sloiku buraczki i ogorki kiszone, jest ryż, kasza, makaron i ziemniaki.....
Dp wyboru:))

Dzis i jutro rosol z makaronem. W srode zrobie te zapiekane pulpeciki z ryzem z linku podanego przez mrowke :)

My w sobotę zjedliśmy pałki z kurczaka z ziemniakami i mizerią, a dziś ziemniaczki i mielone. Na jutro pomysłu brak :-(. Muszę koniecznie rozszerzyć "swoje menu" bo powoli robi się nudne. Może spróbuje te polędwiczki zrobić :-)

Dzisiaj rodzinka doje szynkę a ja zjem makaron z warzywami.
Na jutro i pojutrze zupa buraczkowa na kurczaku

Wczoraj biedronkowa lazania.

Dzisiaj biedronkowe kopytka z keczupem ;)

Jutro i pojutrze zupa soczewicowa :)

Kupiłam też białą kiełbasę i śliczną karkówkę(ponad 2kg)... Zrobię karkówkę w sosie śliwkowo-cynamonowym(będzie kolejny przepis do wystawienia dla WOŚP) :) i część chyba upiekę...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

My jedliśmy przez 3 dni kartoflankę. Dziś i jutro będą łazanki.
Aga brawo za wośp:-)

U mnie wczoraj była biedronkowa lazania :-)

U mnie kolejno pieczone po warzywami udka, ziemniaki surówka.
Zupa pieczarkowa,
Krokiety z nadzieniem pieczarkowo-warzywnym + barszczyk
wczoraj kotlety mielone z szynki z warzywami, ziemiakami, buraczkami i sałatką ogórkową
Dziś spaghetti i na deser zapiekany z jabłkami ryż

Wczoraj i dzisiaj karkówka (plastry) duszona z suszonymi śliwkami i cynamonem ;)
wczoraj z ziemniakami + sałata lodowa z rzodkiewkami i śmietaną + sałatka z kiszonych ogórków z czerwoną cebulką

dzisiaj z kopytkami + surówka z marchewki i jabłek, z sokiem z pomarańczy + surówka z selera naciowego z jabłkiem i winogronami ;)

Właśnie piekę karkówkę(w kawałku) - będzie do chleba i na obiad ;)

Poza tym wczoraj wieczorem dostałam natchnienia na mocno cytrynową babkę ;)

W sobotę rybka z frytkami i domowymi kiszonymi ogórkami
W niedzielę i dzisiaj mielone z ziemniakami. Na sałatkę zjedliśmy reszte ogórasów, pomidory i papryke konserwową.

Na kolacje zrobiłam rybę po grecku. Tak posmakowała wszystkim w święta, ze musiałam zrobić nam powtórkę:)

A my w niedzielę i wczoraj mieliśmy rybę - dorsza z frytkami i surówką z kapusty kiszonej. Dziś mam zamiar zrobić gulasz na 2-3 dni a jak mi się nie będzie chciało, to będzie coś na szybko - np. warzywa na patelnię z ryżem.

W niedziele byly pieczone udka z warzywami, purre z ziemniakow i brukselka, wczoraj dzis i jutro golabki, tradycyjne - mieso lus ryz, zawijane w biala kapuste, w sosie pomidorowym, zjadamy z pieczywem lub ziemniakami. Czwartek i piatek jakas rybka, losos albo pstrag, a moze jakis filet po grecku, sie okaze:)

mniam, za mną chodzą gołąbki od jakiegoś czasu - też muszę zrobić:-)
U nas planowo - gulasz. Wczoraj z chlebem, dziś z kaszą gryczaną

ja dzisiaj zjem w barze, mąż kebaba, córa u babci:)
A jutro wyjeżdżamy na weekend wypoczywać więc obiadki, śniadanka i kolacyjki pod nosek będą podstawiane:))

Już się nie mogę doczekać.....

Ech, mamo b zazdroszcze wypoczynku:) my za miesiac planujemy pobyt w zakopanem/okolicach, zeby młodego zahartowac zimowym gorskim powietrzem, no ale przy mlodym jak zaczal raczkowac to teraz odpoczynku nie ma, hehe:)

u nas dzis kapussniak z prażokami, pyyycha:) jutro do tego zestawu jeszcze mielone:)

udanego weekendu!

I ja zazdroszczę Mamo B ;)

u nas ostatnio obiady po najmniejszej linii oporu ;) typu kanapki, kupne kopytka odsmażone na chrupiąco(z keczupem) :P

W środę na obiad była karkówka w sosie, kluski śląskie i miks sałat z pomidorkami koktajlowymi i ogórkiem, polanych zapachowymi olejami Kujawskimi ;)

I gdzieś w tygodniu były zapiekanki z pieczarkami i cebulką + serem :) jak za dzieciństwa ;)

Wczorajsza obiado-kolacja to parówki(z szynki) w cieście francuskim ;)

Dzisiaj może zrobię sos boloński(z selerem naciowym, marchewką, cebulą) do makaronu?

Poza tym dzisiaj robię tort czereśniowy ;) właśnie idę dorobić frużeliny czereśniowej :P Bo trochę jej ubyło od wczoraj... ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mamo b - miłego wypoczynku:-)
U nas na jutro i pojutrze pieczony kurczak w maśle.
Aga, gratuluję wyniku WOŚP!!!!Imponujący!!!

Dzięki Emi ;)

Witajcie poweekendowo:))

Wyjazd udany, odpocznięta i najedzona pysznym jedzonkiem:)
wymarznięta mroźnym powietrzem morskim w sobotę.
Była i rybka w cieście i szaszłyki i pieczone ziemniaczki.......sałaty i frytasy.
Sniadanka trwały ponad godzinę:D

Super taka odskocznia od codzienności.
Nawet nie wiecie jak się cieszę, ze w końcu możemy sobie pozwolić na takie chwile we dwoje:))

Witajcie po weekendzie,

mamo b zapodaj jaka to miejscówka, może za kilka lat, jak mały podrośnie też skorzytamy;D

dzis mielone, ziemniaczki i brukselka, młody tak lubi, ze teraz w kółko jemy brukselke;)

jutro barszczyk czerwony na gesto, czyli z ziemniaczkami w srodku i duza ilocia warzyw. i mielonych ciag dalszy.

W końcu sos boloński zrobiłam wczoraj ;) 2/3 zjedliśmy z makaronem Barilla Orecchiette Pugliesi ;) pierwszy raz go jedliśmy :)

pozostałe 1/3 sosu znajdzie się dzisiaj na domowej pizzy ;) druga pizza będzie z szynką, kukurydzą, papryką - i zobaczymy na co jeszcze będziemy mieć smaka :)

Jutro w planach łazanki :)

Mamo b - super, że sobie wypoczęłaś!
U nas wczoraj i dziś kurczak pieczony a jutro będą polędwiczki w sosie z sera pleśniowego z ryżem.

U nas wczoraj schabowe z frytkami i czerwona kapustą ze słoika z Lidla. Smaczna bardzo.

Dzisiaj pieczone udka nie wiem z czym będą podane, bo mąż gotuje:))

Wypoczęłam bardzo:) spokojny hotel, bez żadnych wodotrysków, spa, animacji dla dzieci w basenie itp. Tego szukałam.
Ale wieczorem, przy drinku można potańczyć i to bardzo:)

Witam
U nas było kilka dni z sucharkami na śniadanie obiad kolację
Potem Rosół, ogórkowa, jaja sadzone z ziemniakami i mizerią, Placki ziemniaczane z kiełbaską i boczkiem i na nie ogórek pomidorek feta i śmietana, Zupa soczewicowa i dziś reszta zupy plus domowe hamburgery. Na jutro jeśli znajdę w końcu kapustę włoską będą gołabki

zamiast barszczyku- zupa z czerwonej soczewicy i marchewki, z ziemniakami, pomidorami, curry, ziolami, do tego wedzone frankfurterki:) wyszło na 3 dni :)

U mnie wczoraj i dzisiaj pulpeciki z indyka w warzywno-pomidorowym gęstym sosie:) Z ziemniakami wczoraj, dzisiaj zjem z makaronem

Wczoraj chiskie danie z kurczakiem warzywami i ryżem
Dziś gołąbki

Dzisiaj ziemniaki + jajka sadzone ze szczypiorkiem + fasolka szparagowa polana bułeczką tartą na masełku :) my z Mamą dodatkowo zsiadłe mleko, Młody zwykłe mleko :)

dzisiaj dorośli zjadają śledzie w śmietanie z cebulką a młodzi resztę pulpecików z makaronem.

u nas kurczak ze szpinakiem i mascarpone z cebulką czosnkiem i do tego makaron, poprzednie dni mieliśmy trochę zapasów od teściowej :-)

Dzisiaj pomidorówka.

A później zapiekanki.

Jutro dokończymy zupę + domowe frytki karbowane + rybka + surówka z kiszonej kapusty.

W niedzielę naleśniki z twarogiem :)

dziś dojadamy gołąbki i
Ryba z oczami czyli pieczone pstrągi i frytki do tego

U nas wczoraj i dziś dla mnie makaron ze szpinakiem, dla reszty spaghetti. Jutro piersi z kurczaka, ziemniaki i marchewka z groszkiem.

dzisiaj krupnik na mięsku z indyka z grzybkiem na smaczek:))
pewnie będzie na 2,3 dni

Kapuśniak

wczoraj i dzis piersi w ziolach z parowaru, ziemniaki,mizeria/brukselka. jutro golabki, wlasnie siedza w szybkowarze, beda na 3 dni. w pt planuje kurczaka po chinsku, bo znalazlam paczke makaronu chinskiego, ktorego data wazn zaraz sie konczy:) wiec bedzie albo z ananasem na slodko-kwasno, albo w curry. na kolacje dzis i jutro na sniadanie utylizacja resztek, czyli salatka z avocado, lososia wedzonego, kaparów i jajek :)

Mniam, taką sałatkę bym zjadła, kocham awokado..

Zapraszam do nowego wątku!

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=655273&c=1&k=310

Inne tematy z forum

Przedstawiciel Thermomix (71 odpowiedzi)

Szukam przedstawiciela thermomix z Gdańska. Ktoś zna??

sokowirówka z Mango-ma ktoś? (3 odpowiedzi)

Witam Szukam opinii na temat sokowirówki Fitmix Livington za ok 500 zł dostępnej na mango. pl....