Czemu się, ludzie, tak dziwujecie ?

Czemu ci ludzie się tak temu dziwują ?
Że niby jakaś afera w Newsweeku związana z postacią Tomasza Lisa ? A co w tym dziwnego ? Nic, ale oczywiście, należy przede wszystkim pamiętać, żeby widzieć kwestię we właściwej perspektywie i nie wyrywać jej z kontekstu. Bo inaczej widać tylko drzewa, a nie widać lasu.

Zachowania takie przecież są produktem systemu. System demoliberalny, a do tego z domieszką postkomunizmu, generuje takie zachowania taśmowo. Zgodnie z moją koncepcją przestrzeni społecznej, jedną z kluczowych relacji systemowych jest prawda, a jeżeli system prawdę neguje i opiera się na kłamstwie, to takie są tego efekty.

Dlaczego Lis miałby się zachowywać inaczej niż system, który on wspiera i który go też wspierał, do czasu ?

Przypatrzmy się bardziej spektakularnemu działaniu tego systemu na przykladzie Tuska. Platforma, wypromowana marketingowo też jest organizacją fałszywą. Spójrzmy jak Tusk po kolei eliminował ludzi z kierownictwa Platformy: Płażyńskiego, Olechowskiego, Piskorskiego, a potem marginalizował Schetynę. Takie były relacje wtedy, a teraz jest jeszcze gorzej. Więc niby dlaczego reguły systemu kłamstwa miałyby omijać Lisa ?

Spiętrzenie się tej sterty newsweekowych kłamstw doprowadziło w koncu do wybuchu, gdy kłamstwa Tomasza Lisa Zderzyły się z podatnością na kłamstwa pani Renety Kim, znanej ze swoich kuriozalnych poglądów.

Inna sprawa, która bulwersuje media, to sprawa rozerotyzowanego księdza z kurii białostockiej. Też warto popatrzeć na te wydarzenie z perspektywy systemowej. System oparty na fałszu, opiera się w znacznym stopniu na faszywym wykorzystaniu ludziej seksualności w kwestiach promocji konsumpcjonizmu i ideologii lew-lib. Stąd poteżna, wszechogarniająca hiperseksualizacja, która dotknęła także wspomnianego kapłana. Nie ma tu nic nadzwyczajnego, to produkt systemu.

Te wydarzenia potwierdzają moją koncepcję o uzależnieniu jednostki od systemu, który wywiera na jednostkę wpływ nie do odparcia. Jedyny sposób żeby tego uniknąć, to obalić ten system i stworzyć nowy, co się właśnie zaczyna powoli i w bólach wykluwać.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: Czemu się, ludzie, tak dziwujecie ?

Nawet w niedzielę każą wam pracować?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Praca ? Jaka praca ?
To rozrywka, lepsza od kabaretu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: Czemu się, ludzie, tak dziwujecie ?

Muszę ci przyznać racje. Ten zdegenerowany kapłan to wytwór zdegenerowanej organizacji, która wypluła wielu obleśnych typów takich jak Gulbinowicz, Jankowski, Paetz, Wesolowski i tysiące innych
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Przeczytaj, ignorancie, notkę jeszcze raz, tym razem ze zrozumieniem.
Kto produkuje hiperseksualizację, a co za tym idzie, i ofiary tej hiperseksualizacji ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Produkuje chora wyobraźnia, gawędziarstwo, filozofia grzesznego owocu oraz specyficzny skrzywiony model kształtowania systemu wartości kapłańskiej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie wymiguj się cwaniaku, system produkuje strukturalne elementy systemu, które grają wedle reguł przez system wyznaczonych. Dlatego system wprowadza do szkół zinstytucjonalizowaną pedofilię w postaci edukacji seksualnej, a za zasłonę dymną bierze homoseksualnych zboczeńców w sutannach i bez sutann. Za cienki jesteś żeby to dostrzec ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

No przecież. Więcej kawy. Jeszcze jedna, dla matki Boska ;)
http://youtu.be/eYxtNAScBuU
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mamy tu do czynienia z klasycznym przypadkiem wpływu deficytu na umysł.
Taki Suski np w związku z deficytem intelektu nadużywa w wypowiedziach słowa myślę. Sasin, który znany jest z nieudacznictwa zaczyna zawsze od mam dobre wiadomości.
Objaw wszechogarniającej hiperseksualizacji także wynika z niedoboru tego aspektu życia w indywidualnym doświadczeniu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Odkąd nagłaśniane są przestępstwa seksualne bestii w koloradkach, drastycznie spadła liczba nowych powołań do seminariów.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pamiętacie tego ksenofoba i chuligana w czarnym?
Postawiliśmy przed sądem suspendowanego księdza Jacka Międlara i wygraliśmy z nim cztery razy, uzyskując wyroki skazujące" napisali na Facebooku przedstawiciele Ośrodka Monitorowania Zachowań Rasistowskich i Ksenofobicznych. On w tej chwili naprawdę będzie miał kłopot, żeby funkcjonować, bo większość miesiąca będzie mu zajmowało odpracowywanie kar twierdzi Konrad Dulkowski z ośrodka MZRiK.

Organizacja Kościoła Katolickiego w Polsce tłumaczy swoim studentom, że są wybrani, oni nazywają to powołaniem.
Potem to skutkuje rożnego rodzaju zachowaniami nieetycznymi a głównie kryminalnymi.

> przedstawiciele Ośrodka Monitorowania Zachowań Rasistowskich i Ksenofobicznych.

Typowy przykład tego, jak diabeł założył ornat i ogonem na mszę dzwoni.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Czyli według toku rozumowania łowcy, to właśnie ośrodek monitorowania i sąd nawoływali do przemocy i organizowali zadymy, marsze z pochodniami i pozdrawiają się gestem ręki wzorem hitlerowców?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

jakoś po nauczycielach , policjantach , urzędnikach ,lekarzach wykorzystujących seksualnie tego nie widać. A zapomniałem będziemy was bronić jak niepodległości.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja tam sięnie dziwuje ;)

Inne tematy z forum

Wojna....co nas czeka? (85 odpowiedzi)

Nie będę się wymądrzać ,wiem tylko ,że pełznie do mnie strach,żal,niepewność,tracę poczucie...

Muza musi grać. (2841 odpowiedzi)

:) Dobrze jest jak gra, (co by nie zabrzmiał tytuł wątku zbyt autorytatywnie)....

Jaka jest najlepsza strona do pobierania darmowych dzwonków? (6 odpowiedzi)

Cześć wszystkim, Czy kiedykolwiek bolała Cię głowa, szukając strony internetowej, z której można...