Czy położenie dachu rzeczywiście tyle kosztuje?

Dostałem wycenę wykończenia dachu o powierzchni ok. 40m² z attyką folia, styropian 15cm, spadkowy, papa, obróbki z blachy i styropianu itp. Wyszło ponad 800zł/m² za robociznę i materiały. Sprawdziłem materiały wychodzi, że robocizna to prawie 2/3 ceny. To serio aż tyle kosztuje? Dwa razy drożej niż wycena za dach dwuspadowy nad domem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Czy położenie dachu rzeczywiście tyle kosztuje?

Niestety to bardzo odpowiedzialna praca raz że wysokość a dwa że nie może przeciekać trzy że wentylacja cztery że wiatr nie może porwać a już nie wspominając o sezonowości tego zawodu,
. A im mniejszy kąt nachylenia dachu tym większa walka z żywiołami. Musi być szczelnie jak diabli. A ceny też takie są bo trudno znaleźć chętnego do pracy, trzeba dać 500 dniówki minimum a i tak jest problem, do tego zusy podatki maszyny.. dekarz to dachu lekarz. Mam namiar na dobrego dekarza z Kaszub cena nie była aż tak wysoka a robota zrobiona naprawde solidnie. ale nie wiem jak u niego z terminami bo teraz sezon, Dekarz Artur 532 295 049
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Ciągnik rolniczy (4 odpowiedzi)

Witam, są tutaj osoby, które kupowały niedawno ciągniki rolnicze? Zastanawiam się skąd najlepiej...

meble do łazienki pod wymiar - kogo polecacie ? (33 odpowiedzi)

Witam! poszukuję stolarza/firmy, która zrobi mi meble łazienkowe pod wymiar. Kogo polecacie ?...

Przeprowadzka do UK - szukam firmy do przeprowadzki (6 odpowiedzi)

Czy macie jakąś sprawdzoną firmę lub prywatną osobę ,która zajmuję się przeprowadzkami z Polski...