Czy warto jeść tego rodzaju chleb?
Z góry przepraszam, że nie będąc kobietą piszę w tym dziale, ale nie bardzo mam kogo o to zapytać.
Ciągle się mówi, że nie powinno się jeść białego pieczywa, a ciemne, bo niby lepsze, zdrowsze i mniej kaloryczne. Dlatego od pewnego czasu kupuję tostowy chleb z Biedronki marki PANO (głównie dlatego, że w Sopocie wszędzie jest drogo, a ten kosztuje ok. 2,5zł).
Na przodzie jest napisane: pełnoziarnisty, 62% mąki graham, zawiera błonnik. Na tyle można doczytać, że w 100g jest 212 kcal, a jedna kromka ma zaledwie 51 kcal.
Co mi doradzicie? :)
Ciągle się mówi, że nie powinno się jeść białego pieczywa, a ciemne, bo niby lepsze, zdrowsze i mniej kaloryczne. Dlatego od pewnego czasu kupuję tostowy chleb z Biedronki marki PANO (głównie dlatego, że w Sopocie wszędzie jest drogo, a ten kosztuje ok. 2,5zł).
Na przodzie jest napisane: pełnoziarnisty, 62% mąki graham, zawiera błonnik. Na tyle można doczytać, że w 100g jest 212 kcal, a jedna kromka ma zaledwie 51 kcal.
Co mi doradzicie? :)

