Do mam odżywiających się bardzo zdrowo.

Dziewczyny skąd czerpiecie pomysły na fajne i przede wszystkim zdrowe przepisy? Postanowiłam się z mężem bardzo zdrowo odżywiać (dużo owoców, warzyw itp.), ale szukam inspiracji do fajnych i zdrowych przepisów, głównie opierających się na kaszach, ryżu, razowym makaronie itp. Czy Wasze dzieci też to jedzą, czy może dla nich gotujecie oddzielnie tj. jakieś zupy itp.?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Do mam odżywiających się bardzo zdrowo.

ja generalnie odzywiam sie zdrowo - a przynajmniej staram sie.. ale nie jestem mama.. Przepisy biore z netu - stron jest mase, z blogow, z ksiazek kucharskic,h ktorych mam pokazna kolekcje, z czasopism. W wiekszosci robie jednak w kolko te same dania - wyprobowane i lubiane;)

Dlaczego chcesz dziecku gotowac oddzielnie - czyli przypuszczam mniej zdrowo? Nawyki zywieniowe ksztaltuja sie wlasnie w dziecinstwie, warto zawalczyc o dobra diete dla dzieci.. no ale ja to teoretyk;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

:-) ja praktyk. Dzieci jedzą to co rodzice. Mojeośmiomiesięczne dziecko już też rwie się do tego co na moim talerzu.

Nie potrzeba do tego przepisów, tylko trochę wyobraźni. Zaczęłam gotować zdrowo gdy nie stać mnie było na mięso. Kasza, ryż, warzywa są pyszne, ważne, by je dobrze przyprawić. Kartofle też są zdrowe, mają witaminę C. Świetna jest kuchnia chińska - szybka obróbka pozwala zachować większość witamin, chude mięso łączone z warzywami, wyrazisty smak. Dzieci też to polubią, jeśli będą jeść razem z rodzicami. Moje przepadają za chińszczyzną, krupnikiem, rybami. A ja nie mam problemu z wagą, nawet gdy piekę ciasto dwa razy w tygodniu :-)

Inne tematy z forum

sokowirówka z Mango-ma ktoś? (3 odpowiedzi)

Witam Szukam opinii na temat sokowirówki Fitmix Livington za ok 500 zł dostępnej na mango. pl....

Przedstawiciel Thermomix (71 odpowiedzi)

Szukam przedstawiciela thermomix z Gdańska. Ktoś zna??