Dziękuję kretynowi jadacemu Pszenną

Dziś o godz 18 jechałam ul. Pszenną, prędkość ok 40 km/h bo ciemno i ludzie z psami spacerują.
Jakiś idiota jadący z impetem utrącił mi lusterko w samochodzie.
"Dziękuj"ę Ci piracie drogowy.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: Dziękuję kretynowi jadacemu Pszenną

Ludzie obecni, ciemno i auta z naprzeciwka, twoja prędkość 40 km. I kogo ty nazywasz kretynem?
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 8

Hej

Nie ma znaczenia czy ktoś jechał 40 km/h (to też bezpieczna prędkość) czy 20 km/h - istotą w tym momencie jest to, że niektórzy użytkownicy nie chcąc ubrudzić swojego auta zjeżdżają na przeciwległy pas spychając tym samym pojazdy jadące w przeciwnym kierunku. Sam nie raz musiałem zjechać z płyt by jakiś panicz mi lusterka nie urwał. O ile pamiętam to mamy tam w rzędzie 4 płyty, to daje 2 w każdym kierunku jazdy - może by tak włączyć myślenie jadąc "tą drogą"?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Masz racje, aczkolwiek nie zwalczysz tego, jak widze taka mędę zwalniam i zatrzymuje sie na środku niech włączy myślenie
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

mendę szefuniu, mendę

http://pl.wikipedia.org/wiki/Wesz_%C5%82onowa
naucz się poprawnie przeklinać :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Faktycznie większość z Was święte nędzne krowy w starych pojazdach nie raczy sie nawet zbliżyć do krawędzi ... Wszyscy sa i bedą egoistami
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

było w mieście pozostać tam szerokie drogi i chodniki i błota ni mo...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

wnioskuję o usunięcie Pszennej z mapy Banina:)będzie po kłopocie
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

do aa
no to juz bezczelność.
Ja 30 - 40 km/h w porywach a gościu 70 i jeszcze lusterko mi urwał i to niby moja wina?
Chodzi o to ,że ludzie nie zastanawiają się ,że uszkodzą komuś auto albo ,że droga bez pobocza idzie pieszy bez odblasków !
Murgrabia musiał środkiem, nie miałam nawet szansy zjechać
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

Hugo a ktoś kto ma starszy samochód ma niby takiemu panisku ustępować i na dodatek w furze pewnie służbowej zapierniczający.
Ja mam nowe i stare auta i czasem jadę. takim lub innym i co?
Nie oceniaj po pozorach a kultura niech obowiązuje wszystkich.
Po drugie jakim trzeba być człowiekiem by wypominać prędkość osobie co straciła lusterko , jechała powoli i opisuje zdarzenie a nie potępiać pirata drogowego , który zapitala środkiem drogi. A dobrze jej tak , niech nie ma lusterka hehehehe
Gratuluję " życzliwości "to taka nasza cecha narodowa.
Ochlapać kałużą, wysypać śmieci w pole, wyprowadzić psa pod furtkę domu sąsiada niech sr.a, nie ustępować bo z drogi śledzie - król jedzie i jeszcze hejtować posty.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 3

przeważnie Panie szanowny, ludzie jadący starymi pojazdami (nikomu nic nie ujmując) jadą tak jak chcą. Nie przeszkadza im że coś przytarte lub obite... dlatego większość poruszających się ul. Pszenna jest tak mało kulturalnych, jak mało jest ładnych aut ...

Obiektywnie pisząc, każdego czy starego czy nowego użytkownika pojazdu obowiązuje, takie samo prawo i rozsądek. Bywa i tak że w ładnym aucie jedzie mało inteligentny człowiek. Nie pomyśli o innych bo i po co, stąd ten wątek zapewne ... Przykre ale prawdziwe...

jedz tak byś nie musiał się sam denerwować ...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Na pszennej jest ograniczenie do 80km/h
Nic dziwnego że taka łamaga drogowa mogła kogoś zdenerwować Nie pchaj się na drogi jak nie znasz przepisów i boisz się automobili
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 13

Prędkość dostosowujemy do warunków panujących na drodze a jak widać Pszenna nie jest autostradą więc nie widzę powodu żeby jeździć jak pirat drogowy. Zacznijmy się w końcu szanować, na drodze też.

P.s. A jeśli chodzi o ograniczenie to każdy pisze co innego, znaki wskazują na 30 km/h, ktoś twierdzi że można 90, potem że 80. Czy to znaczy że każdy jeździ wg swojego widzimisię?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ty to jesteś jednak pszenna masa ...

tristan
Masz coś z głową człowieku.
80 km/h na drodze bez oświetlenia?
Gratuluje ,obyś kmiocie nikogo nigdy nie potrącił.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

obwodnica w pewnej czesci tez nie jest oswietlona a mozna tam cisnac 100km/h wiec poco takie argumenty przytaczac ? Co do samego glownego watku - fakt 80 to slaby pomysl ale ja tez nie dziwie sie ze ktos sie zdenerwowal - ludzie macie obowiazek jechac przy prawej krawedzi drogi a inni nie powinni tam parkowac jak jedzie ciamajda srodkiem 20km/h to moze sie komus podniesc cisnienie
Sorry takie mamy prawo
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8

Ty Tadek a potrafisz ze zrozumieniem czytać
Ciamajda jechała prawidłowo a kretyn zapier........... z naprzeciwka środkiem i urwał mi lusterko.
Gdzie miałam zjechać w pole? kurde człowieku jadę normalnie i gwarantuję Ci ,że nie jestem ciamajdą. Na Lipowej 2 lata temu kobieta zabiła 14 letnia dziewczynkę i tez było ciemno.
Nie kumam tego ,ze daje się przyzwolenie na niszczenie cudzego mienia, na jazdę po dziurach po ciemku jak kretyn.
Ciekawe co być napisał gdyby Tobie uszkodzili auto.
Żal mi niektórych ludzi.
Tą ulica chodza ludzie, tam brak pobocza i nie każdy ma odblask.
JAK ZABIJESZ TO BĘDZIE ZA PÓZNO!
Opamiętajcie się.
Jak ma Porsche to mam zapier...ć 150 km/hpo Pszennej? bo to auto szybkie i ma depnięcie. ŻENUA.
I jeszcze zebrałam minusy. Witamy w Polsce :)
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 3

ktoś kto ma stare auto (jak moje ponad 20 letnie) znaczy że o nie nieźle dba, że tyle lat mu służy, zwłaszcza gdy auto nie wygląda na swój wiek :) pomyślcie czasem :P Kto inny ma kasy jak lodu i mu wisi to bo odda auto do warsztatu i odbierze zrobione albo zmieni bryke ;/ To właśnie tacy są najgorsi bo nie szanują (przeważnie) innych :/
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Samochód uczestniczył w kolizji i nie zatrzymał się? Policję wezwałaś?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

facet zwiał i co ma Policja zrobić, odkupi mi lusterko?

Policja ma dostęp do monitoringu. Na podstawie opisu mogłaby wytypować sprawcę z zapisu kamer w Miszewie lub Baninie. Mogliby też objechać osiedle.
A samo zgłoszenie może się przydać do ubezpieczenia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

kamery na Pszennej na nieoświetlonym odcinku. litości, masz fantazję

No pewnie że są ,ale tylko na odcinku na którym jest podgrzewana nawieszchnia....nie wiedziałeś?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Właściwie to obojętne czy jedzie ktoś środkiem 20 km/h czy 50 km/h, czy jedzie bokiem, czy w ogóle nie jedzie.
Drugi kierowca musi się dostosować do takich warunków, jeśli typ zahaczył lusterko, to znaczy że jedyny samochód jaki powinien prowadzić to ten w skali 1:1000, pod opieką rodziców ;)

Mi lusterko zahaczył ktoś zjeżdzając na mój pas na skręcie przy straży pożarnej, ja jechałem z 50-60, on podobnie, ale nawet jakbym jechał 100, a on 10 i to on by zjechał na mój pas to nie jest to moja wina, tylko jego.

Ludzie jeżdżący Pszenną muszą zrozumieć, że w niektórych miejscach nikt nie zjedzie im z płyt na bok, bo urwie sobie zawieszenie i w takich miejscach trzeba się zatrzymać i rozminąć bez szkód.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

nawieszchnia ? a co to jest takiego ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ktoś to wjeżdżał lub wyjeżdżał z Pszennej poruszał się następnie drogą powiatową Gdańsk - Miszewo, na której znajdują się dwa punkty monitoringu (oświetlone) - w Miszewie oraz w Baninie na pętli.
Mógł pojechać lub przyjechać od strony Pępowa, (a tam na drodze publicznej kamer nie ma), ale to bardzo mało prawdopodobne.
Nie wiem czy Policji chciałoby się w ten sposób szukać, ale mają takie możliwości. W każdym razie kto nie próbuje dochodzić swoich praw ten nic z tego nie będzie miał.

A fantazję to trzeba mieć (a raczej jej nie mieć), żeby dać sobie lusterko utrącić na Pszennej (nawet jeżeli ktoś z przeciwka jechał środkiem).Umiejętny zjazd z płyt (szczególnie jak się jedzie wolno) nie grozi urwaniem lusterka, czy zniszczeniem zawieszenia w tamtym miejscu - można sobie ewentualnie nieźle zabłocić samochód.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

no i wychwyciłeś literówkę.....normalnie moc :)

Przepraszam, popieram twoja opinie "nie lubię idiotów" ale niechcący kliknąłem ze nie zgadzam się z opinią 😊. Też nie lubię idiotów za kółkiem. Sam staram się jeździć tak, jak bym chcial aby inny użytkownik drogi zachowywał się wobec mnie.

a niby jak udowodnić, że to wina tego co się nie zatrzymał? Słowo przeciwko słowu.

Poza tym pani kierująca jadąca tak jak napisała to sory, ale wcale mi jej nie żal!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Zachecam do pisania w sprawie ograniczenia predkosci oraz skrzyzowan rownorzednych (na Pszennej, Ksiezycowej, Rolniczej) do Burmistrza Zukowo. Maila mozna znalezc na stronie zukowo.pl

Ale na Pszennej jest ograniczenie 30 !!! na początku z obu stron stoi jak byk znak. Tylko trzeba to egzekwować

Stoi. Z obu stron. Tylko niestety przestaje obowiązywać po pierwszym skrzyżowaniu z drogą twardą (obejmuje to również drogę z płyt). Jadąc od Lotniczej, jest to Polnego Wiatru (chociaż na taką nie wygląda, jest z płyt i ma ponad 20 m). Od Lipowej - nie wiem dokładnie, ale chyba nie później niż na skrzyżowaniu z Goździkową.
A wszystko dlatego, że mózgi z Urzędu Gminy ustawiły znaki B-33 zamiast B-43.

do cc bardzo dziękuję oby takie negatywne rzeczy Ciebie nie spotkały, nie życzę Tobie nic złego.
Ostatni raz napiszę.
Na niektórych odcinkach ul. Pszennej brak jest oświetlenia.
Jeżdzę tamtędy ostrożnie ponieważ jest ciemno i nie zawsze widać ludzi przechodzących. Jak wcześniej pisałam , nie każdy nosi odblaski.
Jechałam przepisowo , nie spodziewałam się ,że ktoś - posiadacz samochodu chyba ( SUV) będzie pędził z naprzeciwka jak idiota. Nie miałam szansy zjechać na pobocze bo zwyczajnie pobocza brak i sa uskoki płyt i można sobie uszkodzić koło .
Kiedyś jadąc rowerem widziałam jak jeden Pan " spadł" z płyt i trzasnął kołem.
Mieszkałam za granicą parę lat temu ( jeden z krajów skandynawskich) i tam jakoś kultura jazdy jest inna może z racji tego ,że mandat wynosi ok 2-3 tyś zł.
Tu jak opiszesz sytuację to jeszcze piszą ,że dobrze Ci tak lub ,że jesteś łajzą bo za wolno jedziesz.
Ja nie mam zamiaru nikomu zrobić krzywdy.
Więcej pisać nie będę bo nikogo nie mam zamiaru zanudzać.
Proszę tylko byście uważali na drodze i zwracali uwagę na piratów drogowych.
Podam Wam jeszcze jeden przykład, Pan , który mieszka niedaleko mnie, rano wyszedł na spacer z psem na ul. Pszenną i jechał jeden samochód - kretyn kierowca poturbował sąsiada, łamiąc mu nogę w kilku miejscach. Spieszyło mu się - kretynowi kierowcy i do tego na kacu. Taki głupi przypadek a koszty leczenia i rehabilitacji , bezcenne.
Pewnie wina sąsiada bo nie odskoczył w porę? No proszę Was, ludzie.
Kto by się spodziewał ,że auto odbije na dziurawej drodze i pieprznie facetowi w nogę ,szczęście w nieszczęściu ,że go nie zabił.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Po pierwsze nie demonuzuj. Lusterko rzecz materialna, trzeba naprawić i to tyle w temacie. Jechałaś 40 km. Jestem kierowcą od dawna i wiem, że nie można bezpiecznie mijać aut z taką prędkością na pszennej, więc nie jesteś bez winy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 10

Chodzi ogólnie o to że niektórzy jeżdżą tam jak idioci, zawsze jak przejeżdża się Pszenną to za każdym razem się na jednego takiego trafia. Ludzie jak jeżdżą starymi trupami to mają gdzieś że urwą komuś lusterko lub zarysują auto. Niestety taka jest prawda, Większość ludzi która tamtędy jeździ szybko to ma stare auta i nie zależy im... A najlepsi są Ci z kapturami na głowie :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

tak jak autorka Jeździ jak idiota - ? dopbre podsumowanie

~wkur.....na niepotrzebnie chyba o tym pisałaś bo jak widać większość pochwala niebezpieczna jazdę i uwielbia piratów drogowych, na nic się zdała jazda zgodnie z przepisami. Niektórzy mają naprawdę patologiczne myślenie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

No coz, jak widac w Polsce rzadzi prawo silniejszego. Kierowca pewnie najbardziej sie zmartwil, ze moze blacha mu sie obtarla.
Uwazam, ze wszyscy NORMALNI ludzie powinni pisac do urzedu gminy o postawienie jednoznacznych ograniczen predkosci i ustanowienie skrzyzowan rownorzednych. Mozna tez zainstalowac kamery.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Z idiotami to jest tak że jest ich mniej niż ludzi mądrych ale są tak sprytnie porozstawiani że co chwila się na jakiegoś wpada....

Tak na serio to moje lusterko uszkodzilas! I to ty ucieklas z miejsca kolizji, sprawa zgłoszona na policję.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

kolejny żartowniś.
Ja zjechałam w drogę poboczną i czekałam aż ten ktoś może zawróci a po kimś kto mi uszkodził lusterko śladu nie było. Gdybyś to był Ty to byś podjechał w to miejsce a tchórz zawsze ucieka.
Przestań człowieku brednie pisać złośliwe bo po za trolowaniem nic do dyskursu nie wnosisz.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Z całym szacunkiem, proszę Panią...
Drugi uczestnik kolizji mógł zrobić dokładnie tak samo i w efekcie uznać, że to Pani zbiegła z miejsca kolizji.

Ze zgrozą obserwuję jak jeżdżą ludzie po Baninie i za każdym razem jak moje dziecko wraca ze szkoły samo, po prostu się boję. Nienawidzę idiotów szarżujących po tych pożal się Boże drogach.
Ale gdyby prawdą było co pani tu wypisuje co do prędkości z którą się poruszał samochód z przeciwka, to nie tylko nie miałaby Pani lusterka ale też szyby (to samo gość z przeciwka).
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Polecam zakupić rejestrator samochodowy. Zawsze to dowód w razie takich zdarzeń. ;)

To może jest prowokacja, ale wcale bym się nie ździwił gdyby właśnie pani ~wk..., która krzyczy najbardziej, była winna lub przynajmniej współwinna.

Podsumowując - kto ma chociaż odrobinę wyobraźni nie jeździ więcej niż 30 km na godzinę po Baninie po naszych yombo-autostradach (nie tylko Pszenną). Resztę trzeba tego skutecznie oduczyć nasyłając policję z suszarkami czy montując progi zwalniające.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie wpadamy w skrajności.Prędkość zawsze trzeba dostosować do warunków.Jak widzę Kogoś jadącego uparcie 20 mimo jest dzień, pusto i z naprzeciwka nic nie jedzie to chyba przesada,można spokojnie 40-50 ale kiedy kogoś mijajasz, nie ważne pieszy czy samochód zwalniają a jak trzeba stajesz na poboczu..Wystarczy porostu myśleć

progi nic nie dają. Na Kolejowej są 3, obszar zamieszkania, płyty a i tak wszyscy zapierda-ją. Wyścig od muldy do muldy

A może po prostu niektórym szkoda samochodu żeby ciąć po tych "yumbo-autostradach", jak to ktoś nazwał, więcej niż 30 km/h? Bo mi osobiście szkoda auta, dla tej 1 minuty szybciej w domu.
Zgadzam się, trzeba myśleć, za siebie i niestety też za innych, pieszych i kierowców.

sid
to stań na poboczu , którego nie ma
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

To nie na poboczu,a porostu na swoim pasie jeśli jest problem z wyminięciem, chodzi mi porostu że wystarczy myśleć za kółkiem choć dla wielu to abstrakcja ;-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Z jednej strony masz racje, z drugiej czy koles urwie Ci lusterko przy Twojej predkosci 30 czy 0 duzej roznicy nie robi.

sid jakiś ty mądry ojojoj
Jedziesz wolno, jest ciemno i nagle z impetem zza górki ( jest małe wzniesienie na Pszennej) ktos jedzie to są ułamki sekund , nie ma czasu na reakcję
Pomyśl sam zanim zaczniesz się mądrzyć

-tyle i aż tyle.....umiesz czytać, rozumiesz co czytasz? napisałem zawsze prędkość musisz dostosować do warunków...inaczej jedziesz jak jest ciemno inaczej jak ślisko, inaczej jak pada, inaczej jak mijasz pieszych lub się z kimś wymijasz. Tępe trzymanie się prędkości 20-30km/h kiedy jest pusto nikt nie idzie i nie jedzie jest bez sensu-można jechać ciut szybciej. Nie twierdze że można gnać jak wariat bo oczywiście nie.nawet przysłowiowe 20 -ścia może być za szybko, bo kogoś ochlapiesz itd w różnych sytuacjach Ale często widzę kierowcę jadącego te 20 km/h a mógłby ciut szybciej. Myślenie nie boli a za kierownicą jest wskazane
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Gnać to sobie możecie po ładnym nie dziurawym asfalcie ale nie po Pszenej, litości!!

Ale nikt nie mówi o "grzaniu" :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Uważam wątek za zamknięty. Ciach!

Inne tematy z forum

edukacja domowa (80 odpowiedzi)

Czy ktoś w Baninie prowadzi edukację domową swoich dzieci?

Imperium-Auto Salon (14 odpowiedzi)

Witam, jakieś opinie o Imperium-Auto Salon. Firma mieści się w Baninie przy ulicy Wiśniowej 11....

Szkoła i rodzice (22 odpowiedzi)

Jest parking przy szkole ale nie trzeba zastawić całą Tuchomską bo oszołomy nie myślą .