Gdzie Domek w Baninie blisko szkoły lub przystanku?
Witam serdecznie jestem zaineresowana kupnem domku w Baninie i zwracam się z prośbą do mieszkańców z podpowiedzią u jakiego dewelopera szukać najlepiej lokum pod względem bliskości do autobusu czy szkoły. Wbrew pozorom Banino jest rozległe czytałam dużo opinie na forum i niektórzy piszą że mają 5 minut do autobusu a mi się wydaje że tam jest wszędzie do autobusu daleko. Wiem że nie ma tam chodników i nawet drogi więc mam pytanie jak wasze dzieci radzą sobie z chodzeniem do szkoły głównie pytam rodziców których dzieci są w wieku od 11 lat do 14. Proszę o odpowiedzi szczere a nie takie że jak pani się zachciało mieszkać na wiosce to jej brak chodników i drogi. 25 lat mieszkałam w domku i to w miejscu gdzie też autobus spod domu nie odjeżdżał a do szkoły na piechotę szło się ok 20min i czasy te wspominam super ponieważ chodziło się przez las mieszkałam w Sopocie to zbieraliśmy się zawsze grupą i wszyscy szliśmy razem do szkoły. Ponieważ teraz czasy są inne i każdy wozi dzieci autem do szkoły to martwię się o to jak moja córka będzie chodzić sama do szkoły. No nie wyobrażam sobie zawozić jej codziennie autem bo ja do pracy mam na 7.30 to co ona będzie robić w tym czasie w szkole o ile od 7:00 jest otwarta. Drugie moje pytanie czy w Baninie jest gimnazjum albo czy jest planowane. Bardzo proszę o szczere i pomocne podpowiedzi. Pozdrawiam serdecznie.