Gronkowiec złocisty prosze o porade

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Witacie, moja coreczka ma gronkowca zlocistego w kale pediatra powiedziala ze bez antybiotyku sie obejdzie tylko probiotyki, mala wyladowala wczesniej w szpitalu z niezytem zoladka-wymioty, 2 raz zdarzylo sie to zoltku.
ale do czego zmierzam-ma na buzi takiego pryszcza wyglada jak odcisk dostala masc ale niespecjalnie pomaga
mialyscie kiedys podobn przypadek
dzieki za pomoc
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Gronkowiec złocisty prosze o porade

na buzi tez może to być gronkowiec - poszłabym do dermatologa bo jeśli tak jest musi być maść z odpowiednim antybiotykiem , konieczny może być wymaz ..

Na ile plusów wyszedł gronkowiec?

chyba na 3 z tego co pamietam, to jest staphylococcus aureus , polecacie jakiegos dobrego dermatologa ktory od razu wymaz zrobi?

moja tez ma gronkowca (po urodzeniu w szpitalu mowili ze w nosie i gardle)) . Na buzce na czole i pod noskiem ma takie plamy czerwone nie wiem czy to od tego gronkowca, ma to od urodzenia, teraz ma rok i nie znika. Lekarze nie kazali brac zadnych antybiotykow, sama nie wiem..

No widzisz, mala pewnie złapała od ciebie robilas badania przed porodem? JA nie mialam gronkowca wiec nie wiem skad złapała ... wciaz nie daje jej sloiczkow bo sie boje ze znow beda wymioty i znow szpital:(

nie robilam ale mozliwe ze ode mnie

Witam czy zagładą pani na to forum mam pytanie pozdrawiam