Jak troll próbuje czytać i komentować

Z trollami mamy dwa kłopoty. Pierwszy, ktory natychmiast rzuca się w oczy, to próby komentowania, do czego troll jest, z braku kompetencji, zupełnie nieprzygotowany. Komentowanie bowiem wymaga odniesienia się do faktów, do relacji między rozmaitymi faktami, szukania między nimi powiązań, krytyki błędnie podanych lub zinterpretowanych faktów oraz wskazania na własciwą interpretację. Od trolla takiej kompetencji nie możemy oczekiwać. Trolla stać jedynie, nawiązując do piłki, na atak na nogi konkurenta zamiast na piłkę. A listę takich typowych fauli zestawił Łukasz Warzecha, więc nie muszę jej tu tworzyć.

Drugi kłopot z trollami to właściwie problem pierwszy, podstawowy - problem z czytaniem.Trollowi wydaje się,że umie czytać. Tymczasem czytanie to nie jest czynność naturalna, to problem całkiem złożony.

Najpierw trzeba przeczytać litery, a następnie skojarzyć je z dźwiekami, dźwięki natomiast z fonemami, fonemy zaś ułożyć w kształt słowa mówionego i z powrotem przejść do słowa pisanego i sprawdzić czy wszystko się zgadza. To jest proces w znacznym stopniu zautomatyzowany, pod warunkiem wszakże, że czytający ma wprawę.Już na samym początku tego procesu widać,że umysł musi pracować na wysokich obrotach. No i trzeba wreszcie pokojarzyć słowa z pojęciami, ktore za nimi stoją.

Następnie trzeba poustalać związki strukturalne między słowami w zdaniu czyli sprawdzić zastosowaną gramatykę. Na koniec trzeba poustalać, w oparciu o dane gramatyczne, związki semantyczne między poszczególnymi pojęciami zawartymi w zdaniu i zsyntetyzować pełny sens zdania.

Na zakończenie procesu mamy rzecz najtrudniejszą - rozszyfrowanie logiki jaką posługiwał się autor i połączyć sensy poszczególnych zdań w jeden sens całego tekstu.

Dodajmy tu jeszcze jedną rzecz niezmiernie ważną - te wszystkie procesy odbywają się w znacznej mierze jednocześnie a nie po kolei jak zostały wymienione, a to ogromny wpływ na końcowy wynik czylli klapę.

Większość przeciętnych komentatorów, a trolle przede wszystkim, ma problemy na każdym etapie tego procesu więc efekt takiego komentowania jest bardziej niż mizerny.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Jak troll próbuje czytać i komentować

"Z trollami mamy dwa kłopoty. Pierwszy, ktory natychmiast rzuca się w oczy, to próby komentowania, do czego troll jest, z braku kompetencji, zupełnie nieprzygotowany. Komentowanie bowiem wymaga odniesienia się do faktów, do relacji między rozmaitymi faktami, szukania między nimi powiązań, krytyki błędnie podanych lub zinterpretowanych faktów oraz wskazania na własciwą interpretację."

W powyższym tekście opisałeś własne postępowanie.
Czego to może dowodzić?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

@ Cross.

Niech pan nie cytuje tylko przedstawi własną wersję i ją uzasadni jakimiś konkretnymi danymi opartymi na spójnym algorytmie, bo na razie pan serwuje gołosłowie, jak prawdziwy troll. A jest to pseudoargument z listy Łukasza Warzechy, numer "A u was bijut Niegrow".
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Próbuję z tobą dyskutować w innym wątku, a ty uciekasz od dyskusji z moimi argumentami, nie odpowiadasz na pytania, także Cross ma rację.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wystarczy spojrzeć na pierwszą stronę. Na 20 wątków - 9 założonych przez zetjot. Zupełnie niepotrzebnie - można było to wszystko ogarnąć w max 3 wątkach...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

@ Tinker

Być może można by to zrobić. Ale wyszłaby z tego rozprawa niemal naukowa. A ponadto wybór wątku jest sprawą przypadku i chwili, jako reakcja na inny wątek czy wypowiedź. Zaplanować tego nie da się do końca.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Naukowa rozprawa? Pindolisz jakbys się szaleju nacpal.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

@anonim

Ełródita sie odezwał. Normalny Ejn-sztajn.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

@ Halewicz

Nie bajeruj pan,że chodzi panu o dyskusję. Na takie numery...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A o cóż może mi chodzić? o_O Noooo wyduś się z siebie:))) Może jestem agentem FSB?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

zejbot wiele osób to odczuwa że zamalowałeś HP na maksa
masz do tego prawo lecz ile można zjeść schabowych na raz
zastanawiam się co takiego wydarzyło się w twym życiu że
zakładając tyle wątków wylewasz niezrozumiały dla mnie ból

jednak przy następnych wyborach jeśli się pojawisz miałabym na kogo głosować
może byś coś zmienił

dla wyjaśnienia
zejbot - zorganizowane elitarne jednostki bez ograniczeń terytorialnych
;)

@ 8J

Co do zorganizowanych jednostek, to przykro mi ale jestem jednostką zindywidualizowaną w sposób nie nadający się do modyfikacji, być może nawet zdezorganizowaną w pewnych aspektach.

Natomiast nie zaprzeczam,że jestem zorganizowany na nieco innej plaszczyźnie.

@ 8J

Być może nie doceniam sił podświadomośći trapiących moją duszę, ale mi się wydaje,że w dużej mierze za moją "nadaktywność" na tym forum odpowiada najzwyklejsza złośliwość czy inna Schadenfreude, stymulowana niektórymi wypowiedziami.

Oooo... miło, że przyznajesz się do takich cech charakteru. Moja podświadomość raczej powstrzymuje mnie od udzielania się po przeczytaniu pewnych wpisów.

Ups, na podświadomość to już tylko terapia w nurcie psychoanalitycznym pomoże.:] Nadmierna aktywność to też objaw CHAD. Niedobrze, oj niedobrze...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zetjoto, trollowanie masz we krwi - stąd wszystkich o odmiennych poglądach określasz trollami. Zbierzmy ten twój mętlik w jedną całość - już czas.

prawdy nie zakrzyczysz trollu
nieWolaku

znowu ty? o_O
Może otwórz w odpowiednim dziale stosowny wątek, zrobię sobie herbatkę i zaraz tam przyjdę podyskutować z tobą, wolaczku:)

prawdy nie zakrzyczysz trollu

prawdy nie zakrzyczysz nieWolaku trollu wszędobylski

@ cytolog

Proszzę nie zwracać uwagi na trolla. Wciął się w dyskusję na salonie24 puszczając bąki i robiąc porutę na cały Gdańsk w swoim stylu. Stąd ta histeria.Ignorować, nie dać się prowokować bo dyskusji z trollem nie da się prowadzić, jako że nie o dyskusję mu chodzi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zetjoto, nie ekscytuj się tak:)

p.s. jakoś uciekłeś od tematu jabłonki - zabrakło argumentów, prawda? I kto tu nie potrafi dyskutować...

Inne tematy z forum

Karol Nawrocki vel Tadeusz Batyr (12 odpowiedzi)

Niedawno w ogólnopolskich mediach toczyła się i toczy dyskusja dotycząca osoby niejakiego Karola...

Jak uczucia po wynikach wyborów? (10 odpowiedzi)

Moim zdaniem obaj kandydaci dalecy od ideału. Tragedią jest to, że wybór jest pomiędzy złem a...

Czy złodziej złapany za rękę przestaje być złodziejem ? (13 odpowiedzi)

Tow. Nawrocki z partii putinowskiej zadeklarował oddanie mieszkania, które przejął od Pana...