Jest super a nawet hiper - posłuchajcie Radia Gdańsk

"Kraj się rozwija, biznes się rozwija, Polska podskoczyła na... pięć-dzie--sią---te !!! któreś miejsce w rankingu Banku Światowego. Gospodarka nie tylko się rozwija, ona wręcz pęęęędzi !!! "

Od razy jaśniej się zrobiło, słońce wyjrzało a to wszystko dzięki Radio Gdańsk. Godz. 10 rano, piękny dzień się zapowiada. Jakie tam kryzysy ? Bzdury z tym kryzysem. A wogle jakoś to będzie - z akcentem na jakoś, nie mylić z jakością.

I nie zamąci nam radości fakt, całkiem zapewne przypadkowy i wogle nieistotny, że mamy 7 patentów na milion ludności, podczas gdy Czesi ponad 20, a Niemcy ponad 300. Drobiazg. Prezydent Adamowicz poleciał z kolegami do Doliny Krzemowej, na pewno po powrocie dorzucą kolejny patent - jak ogłupić Polaków i zapewnić sobie rządy do w.XXII.

Tak wypowiadają się porządni niegdyś ludzie, o poważnym statusie społecznym, nazwiskami nie będę rzucał bo mi wstyd za znajomych.

A teraz mam na to prostą odpowiedź, wspartą konkretem. Od roku szukam porządnej czapki z daszkiem, bo stara się przebarwiła i chodzę w letniej. Zaglądam do galerii, centrów handlowych a tam badziewie w dwóch fasonach, obojętnie czy szyte w Polsce czy w Chinach, bo szyte na kolanie na rozmiar uśredniony i nadaje się akurat do przenoszenia ziemniaków. Przy okazji tych peregrynacji zwracam też uwagę na buty - jest niewiele lepiej i to nawet w górnej strefie cenowej.Jedynie w trekkingowych bądź dobrych adidasach da się dłużej wytrzymać, bo przetestowałem to na Marszach.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Jest super a nawet hiper - posłuchajcie Radia Gdańsk

zdrów
troszkę długi tekst ale wątek czapki z daszkiem trafiony... ;) i aż mi zęby wyszły od ucha do ucha
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

zrób sobie napoleona z gazety, taka czapka którą, kiedyś robili sobie malarze
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Z giewu czy poczekać i z Rzeczpospolitej ? Zastanawiam się...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

hm...

Widzę, że powstał poważny problem natury decyzyjnej i nie doczekam się rady.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

hmm,,,

Inne tematy z forum

Jak uczucia po wynikach wyborów? (10 odpowiedzi)

Moim zdaniem obaj kandydaci dalecy od ideału. Tragedią jest to, że wybór jest pomiędzy złem a...

Karol Nawrocki vel Tadeusz Batyr (12 odpowiedzi)

Niedawno w ogólnopolskich mediach toczyła się i toczy dyskusja dotycząca osoby niejakiego Karola...

Czy złodziej złapany za rękę przestaje być złodziejem ? (13 odpowiedzi)

Tow. Nawrocki z partii putinowskiej zadeklarował oddanie mieszkania, które przejął od Pana...