Kiedy to się skonczy:(

Mam na zmianę doła i jestem wsciekla:( od 3 tygodni siedzę w domu. Nigdzie nie wychodzę. Mam dość...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Kiedy to się skonczy:(

Jak fajna jestes to zapraszam do siebie :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ma męża, jest chora i nie jest fajna ;]
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na krótki spacer wyjdz. Bedzie ci lepiej.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Polecam jakąś platformę vod (tvp czy tvn player) i oglądanie starych dobrych seriali, które się lubi. To pomaga!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kto zabrania Ci wyjść z mieszkania? Wyjdź, przewietrz się i wróć do mieszkania Jeżeli, to konieczne, rób tak kilka razy dziennie. Może chociaż trichę spojrzysz inaczej na ten świat i nie będziesz obwiniać wszystkich dookoła. Starsi, przyjezdni, obcokrajowcy, zakażeńi nie są niczemu winni.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

No jednak rodacy trochę sa
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Po wielu latach komuny wreszcie Jesteśmy wolnym narodem, mogącym podróżować po całym świecie.Nikogo nie obwiniam, że podróżuje, zwiedza świat i wraca do kraju do swoich bliskich.Powroty do bliskich szczególnie ważne są w trudnych chwilach.
Tu nikt nie jest winny, poza tymi, którzy ten wirus uwolnili. Prawdopodobnie był to przypadek, może spowodowany nieprzestrzeganiem procedur. Nie mnie oceniać. Dzisiejsze, kolejne zakażenia też często wynikają z nieświadomości, nie przestrzegania procedur, braku odpowiednich środków itd. Za każdym niewłaściwym działaniem kryją się konkretne osoby, ale nie możemy generalizować i obwiniać wszystkich powracających z zagranicy, osoby starsze, młodzież, czy zakażony personel medyczny.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

niestety kolego mylisz sie -winni sa ludzie - to kara za gmyranie w genetyce...generalne zepsucie moralne ,i brak wartosci ...biada nam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

To jest głębsza myśl, którą oczywiście podzielam. Przyjdzie wkrótce czas na zastanowienie i zmiany w globalnym postrzeganiu wartości.Tymczasem personalizowanie winy przynosi więcej szkody, niż pożytku. Warto jednak, żeby każdy zastanowił się nad sobą, a nie oceniał sąsiada

no korzystajcie poki mozecie...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

musze was wszystkich zasmucic - nigdy to sie nie skonczy -bedzie jeszcze gorzej i wszyscy zginiemy- wiec rekawiczki wam nie pomoga...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Na pewno wszyscy umrzemy. Jak mam w planach zrobić to jak będę miał 101 lat.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

To juz usłyszałam 13.03.2020..od kolegi z pracy,ze juz po nas... Mowie: w sensie naszej pracy? A on ,nie ,ogolnie, wszyscy umrzemy...

Kiedyś na pewno ;)
Ale załóżmy, że ktoś twierdzi, że umrzemy wszyscy w wyniku epidemii wirusa. Obecnej lub jakiejś kolejnej.
Mało prawdopodobne, bo w historii świata jeszcze żadna, nawet najgorsza, epidemia nie zabiła wszystkich ludzi.
Ale załóżmy, że ktoś ma jakieś "przecieki z góry" i wie (a przynajmniej mocno w to wierzy), że tym razem będzie inaczej.
Jakie z tego wynikają wnioski dla innych?
Jeśli ma rację, to nawet modlić się nie opłaca, bo i po co? Wszystko już postanowione :)
Jeśli nie ma racji, to nie ma najmniejszego powodu, aby uwzględniać takie przepowiednie w swych działaniach i planach.
Bezpieczniej, dla naszej przyszłosci, założyć, że jednak nie umrzemy i trzeba się do tej przyszłości przygotowywać, aby nie zastała nas z ręką, co prawda z różańcem (czy kto tam czego używa) ale w nocniku

Inne tematy z forum

przeprowadzka !!?? (40 odpowiedzi)

Sprzedaliśmy dom, kupiliśmy drugi. Musimy się przeprowadzić... Czy zamawiać firmę...