Kindżałem bym wyrżnął to całe tałatajstwo

Po palikociarni i eseldowcach najbardziej odrażającym środowiskiem wydają mi się dworscy tzw. twórcy i artyści i cała ta otoczka z nimi związana. O prawdziwych zaś twórcach takich jak zmarły dopiero co Janusz Krasiński słychać niewiele.

Od paru dni trwa w Polsce poszukiwanie zdrowego rozsądku zagubionego w r. 2007, a akurat tym środowiskom przydałby
się on najbardziej. No bo czy , przykładowo, Pasikowski wykazał się choćby odrobiną zdrowego rozumu robiąc paszkwil na Polaków, będący rozwinięciem afery Jedwabnego ? A przypominają sobie Państwo próbę odbrązawiania obrony Westerplatte, próbę na szczęście nieudaną ? A dodajmy do tego fakt,że te szkodliwe przedsięwzięcia są finansowane z naszych podatków.

Pozbawieni zdrowego rozumu wydają się mi też rozmaici krytycy filmowi. Oto czytam w "Gościu Niedzielnym" opis reakcji niektórych krytyków na film "Bitwa o Wiedeń" i nie mogę w to uwierzyć. Oczywiście film do arcydzieł nie należy ale krytycy-kretyni nie zajmują się jego wartością artystyczną. Ich zarzuty wywołuje to, iż jest to film
rzekomo

"obrzydliwie antyismlamski" i "podszyty prokatolicką ideologią".

Proszę więc nie dziwić się, że po poczytaniu o takich kretynach budzi się we mnie prawdziwie muzułamańska furia i pragnienie wyrżnięcia kindżałem tego całego durnego tałatajstwa. Bo na zdrowy rozum to dla nich zdecydowanie za późno.

A naprzeciwko tego całego szamba i pluszczących się w nim szambonurkow jest tylko jeden jedyny serial "Czas honoru" na całe 23 lata "III RP". A w mediach i na forach jeden dureń z drugim śmie wypisywać durnoty o państwie " niepodległym i demokratycznym".
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Kindżałem bym wyrżnął to całe tałatajstwo

Zaczynasz zachowywać się dokładnie, tak jak Cyba. Pytaniem jest, czy twoje groźby (skądinąd karalne) to tylko brednie maniaka, czy realne zagrożenie życia dla osób krytykujących ten film?

O ile krytyka polityczna, nawet ostra, jest jak najbardziej w demokracji właściwa, o tyle grożenie komuś śmiercią już nie - zatem dobrze się zastanów, czy nie stajesz się Ryszardem Cybą.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Nie ma to jak czytanie ze zrozumieniem.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

"budzi się we mnie prawdziwie muzułamańska furia i pragnienie wyrżnięcia kindżałem tego całego durnego tałatajstwa" - uuuu to masz problem, skoro nie wiesz, co piszesz
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ciepło, ciepło... ale jeszcze nie gorąco.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ciepło ci? O_O
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum

Karol Nawrocki vel Tadeusz Batyr (12 odpowiedzi)

Niedawno w ogólnopolskich mediach toczyła się i toczy dyskusja dotycząca osoby niejakiego Karola...

Czy złodziej złapany za rękę przestaje być złodziejem ? (13 odpowiedzi)

Tow. Nawrocki z partii putinowskiej zadeklarował oddanie mieszkania, które przejął od Pana...

Karol Nawrocki pozwany za naruszenie dóbr osobistych wdowy po zamordowanym (3 odpowiedzi)

Nikosiu. Istotny wątek też w kontekście wyborów. Chodzi o głębszy kontekst tej sprawy. Karol...