Kłamstwa liczne i śliczne kupujcie

Zwolennicy postkomuny polemiki wprost nie podejmują, bo nie mają argumentów (patrz lista Łukasza Warzechy), mają tylko interesy, a o swoich szemranych interesach przecież nie będą opowiadać na forach. Więc pozostaje im jedynie manipulacja, pójście w zaparte, czy wygłup, byle odwrócić uwagę i skierować ją na inne tory.

A ile trzeba zachodu by prawdę ukryć. Prawda jest jedna, prosta, krótka - tak, tak - nie, nie. Kłamstwo wymaga dodatkowych zabiegów i nakładu pracy, karkołomnych wybiegów, budowy wiosek potiomkinowskich, wznoszenia Pałaców Kultury.

Prawda ma jedno oblicze, więc trudno ją sprzedawać wielokrotnie podczas gdy kłamstwo może mieć wiele oblicz i wcieleń bo można je modyfikować w nieskończoność na rozmaite sposoby i pod jednym względem przynajmniej jest tańsze, bo nie wymaga trudnego wgłębiania się w istotę rzeczy.

Jednakże musi się ono uciekać do rozmaitych sztuczek, dodatkowych nakładów, a to obniża efektywność działań a korzystających z niej ludzi prowadzi do ślepej uliczki i klęski spowodowanej nieracjonalnymi przesłankami.

Kłamczuchy działają na dwa sposoby - unikają polemizowania z prawdą, a zamiast polemiki , konstruują swoje własne piramidalne teorie i wystarczy włączyć wariograf by ten zaczął szaleć.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Kłamstwa liczne i śliczne kupujcie

Ale o czym chcesz zetjoto dyskutować? Hm? o_O
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czekam na ten temat do dyskusji!!!! Czyżby zetjotowskie kakao zatkało? ^_^
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Strach trola oblecial i tyle:d
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Chceta ? To mata. Poszukajta na forum.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jasne:) Boisz się Hala i tyle i zamydlasz:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Zetjot, przecież to jest jakiś chaos. Jaką treść chciałeś przekazać...?
Takiego przerostu formu nie powstydziłby się sam Witkacy.

"Ciumkała, od wstydu ledwie żywy, jak Burak czerwony, z kieszeni nie tylko rękę, a i korek od Butelki, papirki jakieś zgniecione, łyżeczkę, sznurowadło i rybki suszone wyciągnął. Ale gdy Rybki zoczyli zaraz cisza nastała... bo jakoś im się od tych Rybek markotno zrobiło.
Ja przypomniałem sobie, co mnie Ciecisz mówił, że tam między nimi, jak to między Wspólnikami, dawne Zadry, Kwasy, Jady były, podobnież o Młyn jakiś, Zastawę; właśnie z tej przyczyny Pyckala, na widok Rybek owych, aż zaparło i ,,Karasie moje, karasie wrzasnął ,,już ty mnie za to Zapłacisz, ja ciebie z torbami puszczę; ale Baron tylko grdyką ruszył, przełknął, kołnierza poprawił i powiada ,,Rejestr. Na co odrzekł Ciumkała: ,,Stodoła się spaliła od tyj Gryki, więc Pyckal koso spojrzał, ,,Woda była mruknął i tak stali, Stali, aż Ciumkała za uchem się podrapał; gdy zaś on za uchem się drapie, Baron w kostkę u nogi się poskrobał, Pyckal zasie w prawe podudzie."
Gombrowicz, Transatlantyk.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

@ Halewicz

A waść nie masz własnego bytu i własnej osobowości,że za czyimiś plecami musisz się chować i w cudze piórka stroić ?
- patrz tekst o trollach.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czego jak czego, ale własnego bytu i osobowości mam aż nadto:)) Od dekad nie chowam się za niczyimi plecami i dzielnie walczę z demonami dnia codziennego^^
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

@ Pannacotta

Rekacja jest stosowna do chaosu panującego w umysłach niektórych forumowiczów. Staram się nie wdawać w głupawe przepychanki z trollami, więć je kwituję tekstami obrazującymi ich mentalność. A że ta mentalność jest chaotyczna to przecież nie wymaga już udowodniania po raz n-ty, to jest widoczne na pierwszy rzut oka.

Nie dorównasz w logice Halowi i taka jest prawda.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ja pitolę! Skąd ty się zetjot wziąłeś chłopie????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

@ Carolajna

Na pewno nie z Pani świata ?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pewnie się wziales z oddziału polzamknietego:)))) A to inny świat:p
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

No raczej ;) U nas debili nie przyjmujemy!!!!!

@ carolajna

U nas ? Jakaś wspólnota ? Po drugiej stronie lustra, krzywego ?

Lubi pani taką merytoryczną dyskusję ? Komunikaty esemesowe pełne treści ? Może się jeszcze piaseczkiem poobrzucamy w tej piaskownicy, do ktorej pani zaprasza ?

Chodź serdeńko, poobrzucamy się piaskiem, podyskutujemy jak na salon24:)

"Po godz. 15 rentowności polskich 10-letnich obligacji w euro osiągnęły najniższy poziom w historii: 2,755%. Spadły tym samym poniżej czeskich: 2,827%.

- Widać, że wdrażanie właściwych działań - łączących wzrost i oszczędności we właściwym czasie, przynosi efekty - skomentował wyniki minister finansów Jacek Rostowski."

Inne tematy z forum

Czy złodziej złapany za rękę przestaje być złodziejem ? (13 odpowiedzi)

Tow. Nawrocki z partii putinowskiej zadeklarował oddanie mieszkania, które przejął od Pana...

Czy Donald Tusk to faszysta? (71 odpowiedzi)

Witam szanownych forumowiczów, rozważam kto jest kto na scenie politycznej. Zaczynam się...

Karol Nawrocki pozwany za naruszenie dóbr osobistych wdowy po zamordowanym (3 odpowiedzi)

Nikosiu. Istotny wątek też w kontekście wyborów. Chodzi o głębszy kontekst tej sprawy. Karol...