Komuna trzyma się razem

Joe Biden - katolik, ta sama żona, przeciwnik komuny i Kremla
Donald Trump - nie-katolik, rozwód za rozwodem, nowe partnerki, nie szanujący kobiet, pupilek Putina.

PiS-Komuna, dla niepoznaki nazywająca się prawicą, która w Polsce jest oddziałem partii bolszewickiej i reprezentuje Interesy Putina popiera Trumpa.

Komuna trzyma się na świecie razem
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Polska wzmocniła się gospodarczo, wojskowo. Prawica pozbyła się lewicy. Teraz prawica powinna trzymać z Zachodem mocno, jak w latach 90. Jakakolwiek jej współpraca z Rosją wprowadza wielowektorowość, bardzo niebezpieczną dla Polski. To pachnie samodzielnością, jaką miała np. Ukraina. Skończyło się podziałem Ukrainy. Przecież po to Polska wchodziła do UE, żeby nie pozostać w jakiejś strefie niczyjej. Paradoksalnie kraj niezależny to najniższy poziom, ci wielcy patrzą nań podejrzliwie i w końcu biorą się do rozwalactwa, bardzo bezwzględnego.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Na Krymie, na stołku będę wakacjował sobie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wszystkim tym, którzy żyją w przekonaniu, że Polska od czasów odzyskania niepodległości była prawicowa, chciałbym polecić zajrzeć do podręczników historii. Powyższy anonim w szczególności. Pytanie dla niego : Piłsudski był prawicowy, czy lewicowy ?

Był gdzieś pośrodku. Skończyło się II wojną światową i uderzeniem z dwóch stron. Oczywiście to nie jego wina, tylko wielkiej historii.

Zauważmy: Powstanie Wielkopolskie, i jak brutalnie potraktowano tamte tereny w 1939. Zajęcie wielkich terenów na wschodzie siłą, i jak silne tam były po 20 latach represje, wywózki, egzekucje.

Inne tematy z forum

Jak uczucia po wynikach wyborów? (10 odpowiedzi)

Moim zdaniem obaj kandydaci dalecy od ideału. Tragedią jest to, że wybór jest pomiędzy złem a...

Czy Donald Tusk to faszysta? (71 odpowiedzi)

Witam szanownych forumowiczów, rozważam kto jest kto na scenie politycznej. Zaczynam się...

Czy złodziej złapany za rękę przestaje być złodziejem ? (13 odpowiedzi)

Tow. Nawrocki z partii putinowskiej zadeklarował oddanie mieszkania, które przejął od Pana...