MIESZKANIE NA FIKAKOWIE - proszę o opinie.

Temat dostępny też na forum: Dom i mieszkanie
Witam wszystkich. W Trójmiejskich ogłoszeniach znalazłam ofertę sprzedaży mieszkania w Gdyni na Gryfa Pomorskiego. Chciałabym zapytać co sądzicie o tym miejscu i o tych blokach?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MIESZKANIE NA FIKAKOWIE - proszę o opinie.

Dla mnie osiedle jest rewelacyjne. Bardzo dobrze mi się tu mieszka. Wszystko co trzeba w jednym miejscu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dziękuję za odpowiedź
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mieszkam tu od 2002 i bardzo sobie chwalę. W sumie już moje drugie mieszkanie na Fikakowie. Oczywiście podstawą komunikacji jest samochód, blisko do obwodnicy itp.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

to zależy które bloki na Gryfa Pomorskiego a dokładniej - kto je wybudował. Panorama? SM Karwiny? Panorama to bloki budowane od 1998 roku w lepszym standardzie niż bloki spółdzielni. Miejsce samo w sobie jest ok, kupując tutaj mieszkanie nie będziesz narzekać. Ja osobiście chwalę sobie następujące rzeczy:
- mieszkają tu raczej młodzi ludzie (a to ma duże znaczenie...)
- brak szerokopojętej patologii (żuli, itp.)
- jest bezpiecznie (można swobodnie przechadzać się po zmroku bez obawy że dostanie się w gębę (oczywiście zdarzają się włamania do aut, mieszkań, hal garażowych ale myślę że to zdarza się wszędzie
- dwa większe sklepy (delikatesy Merkus oraz Lidl)
- dość duży plac zabaw (to pod kątem dziecka)
- blisko do lasu na spacerki dla wielbicieli przyrody

a minusy:
- przede wszystkim duuużo aut co powoduje problem z zaparkowaniem auta pod blokiem (szczęśliwi ci co posiadają miejsce w hali garażowej)
- i to tyle minusów
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0