Korzystałem z wielu serwisów telemedycznych na przestrzeni ostatnich lat i z perspektywy czasu widzę bardzo wyraźnie, jak duże potrafią być między nimi różnice. Opinie o Medyk Online, które wcześniej czytałem w internecie, początkowo traktowałem z rezerwą, bo podobne pochwały widziałem już przy innych platformach. Dopiero własne doświadczenie pokazało mi, że w tym przypadku nie są to puste hasła ani marketingowe slogany. Już pierwsza konsultacja dała mi poczucie, że po drugiej stronie jest realny człowiek, który faktycznie analizuje sytuację, a nie system nastawiony wyłącznie na szybkie zamknięcie sprawy.

Od samego początku zwróciłem uwagę na brak pośpiechu i nerwowej atmosfery. Nie było automatycznych komunikatów, suchych odpowiedzi ani wrażenia, że ktoś czyta formularz wybiórczo, szukając jedynie powodu do odmowy. Całość przebiegała spokojnie i logicznie, a sposób prowadzenia konsultacji bardzo dobrze oddaje to, co często przewija się w sieci, gdy ktoś opisuje swoje opinie o Medyk Online normalne, ludzkie podejście i skupienie na realnym problemie pacjenta, a nie na formalnościach dla samych formalności.