Nekrowybory pod lufami karabinów

Zgodnie z nową ordynacją wyborczą, którą komuniści wprowadzili niezgodnie z Konstytucją w terminie krótszym niż 6 miesięcy przed wyborami, jest zapis, że Państwowa Komisja Wyborcza może określić inne warunki powoływania obwodowej komisji wyborczej.
W praktyce oznacza to, że PKW może prosić policję i wojsko o pomoc w zorganizowaniu komisji wyborczych, gdyby nie doszło do powołania ich przez samorządy w zgodzie z przepisami.

W dniu jutrzejszym mija termin rejestracji komisji wyborczych. To jakieś 250 tys. osób.
W sytuacji, kiedy tzw. Rząd wprowadza kolejne obostrzenia, a liczba chorych i zmarłych gwałtownie rośnie powołanie komisji jest w praktyce niewykonalne.

Gdyby jednak któremuś z panów żołnierzy przyszło do głowy wykonać polecenie komunistów z PIS, warto pamiętać o art 26 Konstytucji, który stanowi :

Siły Zbrojne Rzeczypospolitej Polskiej służą ochronie niepodległości państwa i niepodzielności jego terytorium oraz zapewnieniu bezpieczeństwa i nienaruszalności jego granic. Siły Zbrojne zachowują neutralność w sprawach politycznych oraz podlegają cywilnej i demokratycznej kontroli.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

image
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Byłam, czytałam, zobaczyłam, moczyłam kciuka w jagodach, nie w malinach.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

dobre !!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ty, fizyk. Masz coś do powiedzenia, czy będziesz bredził w każdym temacie ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

odezwał się ten "NiebredzącyWKażdymTemacie",
tfu..rca tytułu "Nekrowybory pod lufami karabinów"
śmieją się z ciebie nawet na Jamajce
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum

Karol Nawrocki pozwany za naruszenie dóbr osobistych wdowy po zamordowanym (3 odpowiedzi)

Nikosiu. Istotny wątek też w kontekście wyborów. Chodzi o głębszy kontekst tej sprawy. Karol...

Czy Donald Tusk to faszysta? (71 odpowiedzi)

Witam szanownych forumowiczów, rozważam kto jest kto na scenie politycznej. Zaczynam się...

Jak uczucia po wynikach wyborów? (10 odpowiedzi)

Moim zdaniem obaj kandydaci dalecy od ideału. Tragedią jest to, że wybór jest pomiędzy złem a...