Ocena

Jak oceniacie p. Dulkiewicz jako prezydent Gdańska?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Parę godzin temu próbowałem ocenić, ale redakcja uznała, że ocena jest niesłuszna, więc wpis usunęła. Spróbuję z innej strony.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nic nowego, bo jakiej oceny można się spodziewać od PISofana ? Bynajmniej obiektywnej. Zetjot nie może przejść na drugą stronę ( mam na myśli ulicę Havla) bez obawy o potrącenie czy ugrzęźnięcie w zaspie śnieżnej, no to jak ma oceniać władze samorządowe ? Gdyby w magistracie zasiadał młody Płażyński, oooo to by mu odpowiadało. Skakał by przez zaspy jak młody jelonek.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Zabawna jest ta bezczelna hipokryzja volksdeutchów, którzy sprzedaliby Polskę za poklepywanie po plecach i możliwośc kręcenia lodów. Gdyby nie PIS, to mielibmyśmy inwazję z Białorusi i ruskie wojska na wszystkich granicach na wschodzie albo i w granicach..
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

Najlepszym kryterium jest rzeczywistość.
W tym przypadku wystarczy udać się na ul. Wilanowską i spróbować przejść pieszo ostatni 50metrowy odcinek - po obu stronach tej ulicy - do ul. Havla. Każdy kto dotrze do końca albo też i nie dotrze, łatwio sobie wyrobi właściwą ocenę. A następnie może zadać sobie pytanie: gdzie poszły moje podatki ?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Twoje i moje podatki idą w tej chwili na uwłaszanie się PISiarzy. Popytaj niejakiego Czarnka o program Willa +.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Komu zgłosiłeś ten problem i jaka była reakcja?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Najpierw zawiadomiłem StrażMiejską a oni skierowali mnie do biura Kontaktu w UM. Spychologia.
Słońce wyprzedziło ich interwencje, ale okoliczny krajobraz jeszcze pokazuje stan pierwotny.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Na stronie GZDiZ też jest odnośnik do Centrum Kontaktu, gdzie można zgłosić problem, więc to raczej właściwa ścieżka. Jeżeli jest ślisko, niebezpiecznie, to warto zgłaszać. A na komfortowe przejście w każdym miejscu nie ma co liczyć.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Król dla zgwch. Dobrze "gada". Odnośnikować, ku chwale Ojczyzny ;)
http://youtu.be/JZg0gyY-NBk
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: Ocena

Ktoś tu napisał : Gdyby nie PIS, to mielibmyśmy inwazję z Białorusi i ruskie wojska na wszystkich granicach na wschodzie albo i w granicach..

Paradne to Putin wstawiając swoich w 2015 roku do Polski nie musi już uciekać się do tego, aby stawać na granicach. Putin już tu jest.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Paradnie są takie wpisy.
Diabeł się przebrał w ornat i ogonem na mszę dzwoni.
Typowy homo sovieticus legenduje się jako przeciwnik Putina. Znamy te montaże.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Chciałbym zaproponować nowy projekt kulturalny, który z pewnością zainteresuje władze, Unię jak i mieszkańców Trójmiasta. Osiągnięcia obecnej ekipy nie mogą być skazane na zapomnienie.W związku z tym proponuję stworzenie muzeum, wstępnie zwanego przeze mnie Muzeum Walki ze sniegiem. Najpierwa: wykonujemy zdjęcie lotnicze, może być dron, obszaru długości ok. stu metrów wzdłuż ul. Wilanowskiej od Nieborowskiej do Płockiej, szczególnie z uwzględnieniem przejść dla pieszych. W Muzeum odtwarzamy zdjęcie i robimy model w skali 1:2, miejsca newralgiczne wypełniamy, tak jak w realu, błotem posniegowym, kaszą śniegową i kałużami z błotem posniegowym.
Ponadto ma to być muzeum żywe. Wynajmujemy więc osoby z NGOsów, sadzamy na wózkach inwalidzkich i wozimy po tak ukształtowanym terenie. Do tego dodajemy matki z dziecmi w wózkach, które dzielnie przedzierają się przez przeszkody by dowieźć maluchy do lokalnych przeddszkoli, a jest tu ich trochę.
Do programów szkolnych dodajemy obowiązkową wizytę w muzeum. Frekwencja murowana.
Nieozowny będzie też element muzyczny zawierający scenę z ariami operowymi w wykonaniu don Kichota i Dulcynei opiewajjącymi jej dokonania. MOże to być video lub gościnny występ artystów z Opery Bałtyckiej.
Następnie aplikujemy o grant z Unii i z ministerstwa kultury na to przedsięzwięcie muzealne.,
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Uhm. Popieram i korzystając z okazji ;), pozdrawiam Sąsiada, który odśnieżając, dostarcza mi wrażeń, wykonując piruety maszyną na krawędzi wąwozu.
https://naforum.zapodaj.net/3cd5f5f184bf.jpg.html
Można? Można :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

... i efekty specjalne. To czuję co rano gdy pufam papierosa, patrząc na efekt jego (Sąsiada) pracy: zachwyt i dreszcze, drżenie co by w wąwozie nie wylądował :)
http://youtu.be/FO0GMaS1Iuc
Ps
Byle do wiosny
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Powielasz pomysły rodzinyPIS, choćby programu Willa+. Pieniądze nie muszą być z unijnych grantów, bo Wy ich nie dostaniecie. Pieniądze mogą być np z Funduszu Sprawiedliwości, Ministerstwa Oświaty lub Kultury. Mam na oku piękną działkę nad jeziorem Wdzydze. Z dostępem do jeziora. Wprawdzie jest to strefa ochronna i Park Krajobrazowy, miejscowy plan zagospodarowania nie zezwala na zabudowę, ale.... Właśnie skorzystamy z tego ALE, w ramach szerokiego programu RodzinaPIS się uwłaszcza. Ministerstwo Uwłaszczeń rozpisze konkurs na np. "Rozwój turystyki i wypoczynku dla prawdziwych Polaków" . Budżet programu np mizerne 40 milionów zet. Założymy fundację lub stowarzyszenie, które w soim profilu działalności będą miały : " turystyka, Polska, prawdziwy Polak". Wnioskujemy o 30 milionów zet dotacji. Dostajemy 25 milionów zet. A jak z tych pieniędzy opłacić udział własny w projekcie, wyciągnąć kasę z zawyżonej ceny zakupu dla siebie i PIS ( darowizna na rzecz kampanii wyborczej PIS) , to już nie napiszę. Bo to kosztuje.
A ty biedny łowco dalej nurzaj się w tej swojej brei.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jezioro Wdzydze i okolice to miejsce, które znam doskonale.

W czasach tzw. III RP powstały tam na długo przed rokiem 2015, takie budowle, poukrywane po lasach, że oko bieleje. Np. w rejonie Borska. Na pewno nie zbudowali ich arabascy szejkowie, lecz ludzie robiące interesy w Małej Sycylii.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Borsk to już inna gmina, tam nie ma planu zagospodarowania. Budować może każdy kto dostanie warunki zabudowy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Średnio średnio moim zdaniem... Poważnie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co? (701 odpowiedzi)

Przez roku czasu wraz z żoną uczęszczałem do domu modlitwy wspólnoty Koinonia Jan Chrzciciel z...

czy ktoś z Was wygrał w radiu?? (148 odpowiedzi)

Zastanawia mnie czy są tu osoby które wygrały w radiu np RMF FM kasę? Codziennie prawie każde...

Czy mężczyźni mogą chodzić w spódnicy? (26 odpowiedzi)

Tu i ówdzie kreatorzy mody zachęcają mężczyzn do założenia spódnicy. Chodzi o spódnicę szytą dla...